بازار آریا
آینده سه‌ماهه فلز سرخ پیش‌بینی شد؛
سقوط مس در بازارهای کالایی
يکشنبه 17 فروردين 1404 - 01:04:18
روزنامه دنیای اقتصاد
بازار آریا - دنیای اقتصاد : مس اواخر ماه مارس به رکورد 5.2دلاری به ازای هر پوند رسیده بود و با آغاز گمانه‏‏‌زنی‏‏‌ها در خصوص اعمال تعرفه‏‏‌های ایالات‌متحده آمریکا این فلز شروع به عقب‏‏‌نشینی کرد و این موضوع موجب افت ارزش سهام شرکت‌های بزرگ معدنی فعال در حوزه مس شد. این در حالی است که مس در برنامه تعرفه‏‏‌های اعمالی دونالد ترامپ تعریف نشده و با این حال آینده کاهشی برای فلز سرخ پیش‌بینی شده است.
در آخرین روز معاملاتی بازار، خرید و فروش فعال‌‌‌ترین قرارداد مس با 9.1‌درصد کاهش به 4.3880دلار به ازای هر پوند معادل 9670دلار در هر تن در بازار کامکس رسید. در حال حاضر قیمت مس تحویل ماه مه 18.4‌درصد کمتر از بالاترین رکورد خود در نزدیکی پایان ماه مارس به دلیل خرید آمریکا قبل از اعمال تعرفه‌‌‌ها است. همچنین مس در بورس فلزات لندن وضعیت چندان مناسبی ندارد و با افت 6.8درصدی به سطح 8734دلار به ازای هر تن رسید که کمترین میزان از مارس 2020 در زمان شروع همه‌گیری کووید تاکنون بوده است. هشداری که هفته گذشته توسط BNP Paribas صادر شد، محتاطانه بود و از این‌رو بانک فرانسوی سقوط قیمت مس را پیش‌بینی کرده بود. دیوید ویلسون، استراتژیست ارشد کالاها، نیز در این راستا گفت که اعمال تعرفه‌‌‌ها به جابه‌جایی قیمت‌ها پایان می‌دهد و تمرکز بازار را به تاثیر منفی تقاضای سیاست‌‌‌های تجاری ایالات‌متحده معطوف می‌کند.
سقوط مس به کانال 8‌هزار دلاری
BNPپیش‌بینی می‌کند که قیمت مس در سه‌‌‌‌ماهه آتی به 8‌هزار و 500دلار به ازای هر تن کاهش یابد. مس با توجه به داشتن کاربرد گسترده در صنعت، تولید و ساخت‌وساز به‌ویژه در برابر کند شدن رشد اقتصادی چین و چشم‌انداز رکودی آشکار ناشی از آنچه اکنون به نظر می‌رسد یک جنگ تجاری تمام‌عیار جهانی است، به‌شدت آسیب‌‌‌پذیر شده است. مکس لیتون، رئیس تحقیقات جهانی کالا در سیتی‌گروپ، در مصاحبه‌‌‌ای گفت که مس ممکن است در هفته‌‌‌های آینده بین 8 تا 10‌درصد دیگر با کاهش قیمت همراه باشد و این در حالی است که جی‌‌‌پی‌مورگان اکنون 60‌درصد احتمال رکود جهانی را در صورت ادامه تعرفه‌‌‌ها پیش‌بینی کرده است. به طور کلی قیمت مجموعه فلزات اساسی به‌شدت عقب‌‌‌نشینی کرد که به فروش گسترده در این بخش منجر شد. همچنین در معاملات سهام در نیویورک شرکت معدنی شماره یک جهان 9.5‌درصد کاهش یافت و به ارزش بازار 107.3میلیارد دلار رسید، در حالی که نزدیک‌ترین رقیب آن Rio Tinto با حجم معاملات سه‌برابر معمول و 6.4‌درصد کاهش به 93.5میلیارد دلار رسید. 
تولیدکننده‌‌‌های غول‌‌‌آسای استرالیا با چشم‌‌‌انداز نزولی برای سنگ‌آهن با ضعف شدید همراه شدند، چراکه گلدمن‌ساکس پیش‌بینی کرد که مواد خام فولادسازی می‌‌‌تواند تا 15‌درصد از سطح فعلی حدود 100دلار به ازای هر تن کاهش یابد. Freeport-McMoRan شرکت فعال در حوزه مس که پس از شرکت دولتی کودلکو شیلی با BHP به‌عنوان برترین تولیدکننده مس در جهان، رقابت می‌کند، پس از تغییر حدود 45میلیون سهم، بیشترین ضربه را در روز با 13.1‌درصد کاهش داشت. ارزش سهام این شرکت در هفته گذشته 24.1‌درصد کاهش یافته است و اکنون در نیویورک 41.9میلیارد دلار ارزش دارد. ارزش سهام مس جنوبی مکزیک در آخرین روز معاملاتی 9.6‌درصد سقوط کرد و زیان هفته را به 16.7‌درصد و ارزش بازار را به 62.4 میلیارد دلار رساند. مس جنوبی و شرکت چینی Zijin Mining ZIJMY با کاهش 7.2درصدی به 56.9میلیارد دلار، هر دو سالانه بیش از یک‌میلیون تن از این فلز را تولید می‌کنند.
معاملات رسیدهای سپرده‌‌‌گذاری گلنکور و (LON: GLEN) آنگلو امریکن (LON: AAL) در ایالات‌متحده به ترتیب 11.5‌درصد و 11.0درصد کاهش یافت و ارزش بازار ماینرهای متنوع به ترتیب 36.9 و 28.6میلیارد دلار را فراهم کرد. گلنکور مستقر در سوئیس و آنگلوامریکن پذیرفته‌شده در بورس لندن براساس تولید، به ترتیب ششمین و هفتمین شرکت مس در جهان هستند و هر دو در هفته 20‌درصد کاهش ارزش سهام را به ثبت رساندند.علاوه بر این دو شرکت،Teck Resource کانادا نیز با افت 12.1درصدی ضربه بزرگی خورد، در حالی که دیگر معدنچیان مس مستقر در ونکوور، Ivanhoe Mines شاهد کاهش 12.6درصدی سهام بودند.
بازار مس در آستانه رکود
قیمت مس در آخرین روز معاملاتی بیش از 7.5‌درصد کاهش یافت و به 4.4دلار به ازای هر پوند رسید و 12.9‌درصد افت هفتگی را نشان داد و این موضوع به دلیل نگرانی ناشی از تعرفه‌‌‌های آمریکا و اقدامات تلافی‌جویانه شرکای تجاری ممکن است موجب رکود جهانی شود. چین اعلام کرد که از 10آوریل بر تمامی کالاهای وارداتی آمریکا تعرفه 34درصدی اعمال خواهد کرد و در واکنش به تعرفه‌‌‌های آمریکا، کنترل صادرات بر روی مواد کمیاب را اعمال خواهد کرد. ترامپ تعرفه‌‌‌های وارداتی گسترده‌‌‌ای ازجمله بر اقتصادهای مصرف‌کننده مس مانند چین (54 درصد)، اتحادیه اروپا (20درصد)، ژاپن (24درصد) و هند (27درصد) اعمال کرد. با این حال، تعرفه‌‌‌های جدید ترامپ برای مس، طلا، انرژی و برخی مواد معدنی غیرقابل دسترس در ایالات‌متحده اعمال نمی‌شود. فلز سرخ در اواخر ماه مارس به دلیل گمانه‌‌‌زنی‌‌‌ها مبنی بر اینکه ترامپ ممکن است طی چند هفته تعرفه‌‌‌های مخصوص مس را اعمال کند، به رکورد 5.2دلار به ازای هر پوند رسیده بود، اما قیمت‌ها از آن زمان به بعد عقب‌‌‌نشینی کردند.

https://www.bazarearya.ir/fa/News/1287910/سقوط-مس-در-بازارهای-کالایی
بستن   چاپ