مهمترین توصیههای تغذیهای برای روزهداران جوان تا سالمند
دوشنبه 20 اسفند 1403 - 04:05:13
روزنامه دنیای اقتصاد
|
|
بازار آریا - ایرنا : رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به اهمیت تغذیه در ماه مبارک رمضان از روزه اولیها، سالمندان، زنان باردار، بیماران دیابتی و افراد مبتلا به پرفشاری خون خواست تا حتما به توصیههای تغذیهای این ماه پرفضیلت توجه کنند. مرسده رشیدینژاد روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه تغذیه ماه مبارک رمضان اهمیت زیادی دارد، اظهار کرد: تعادل در مصرف و تنوع خوراکیها در این ماه باید مورد توجه قرار گیرد در این میان استفاده از گروههای غذایی مختلف شامل؛ نان و غلات، میوه و سبزی، شیر و لبنیات، گوشت، تخم مرغ و مغزها باید مورد توجه قرارگیرد. وی با تاکید بر لزوم توجه روزهداران به مصرف آب و مایعات به میزان مناسب اضافه کرد: مصرف هشت لیوان آب و مایعات اعم از آب سبزیجات، هویج، کرفس، خیار، کاهو و هندوانه در فاصله افطار تا سحر توصیه میشود ضمن اینکه باید از مصرف غذاهای چرب و شور پرهیز شود. رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان بیان کرد: غذاهای سنگین، دیرهضم، پرچرب و سرخ شده مانند اولویه و سیب زمینی، کوکو و کتلتهای چرب در وعده افطار مناسب نیست، روزهداران در وعده افطار باید غذای سبکتر صرف کنند ضمن اینکه برای سرخ کردنیها نیز از روغنهای آفتابگردان، کلزا و کنجد استفاده شود، پختن و بخارپز کردن بهترین حالت برای آماده کردن غذاست. وی اظهار کرد: خرما در ماه مبارک رمضان بهترین موادغذایی برای تامین تدریجی قندخون است؛ خرما از قندهای ترکیبی برخوردار بوده و همانند قند و شکر نیست که سریع سوزانده شود؛ ضمن آنکه نباید در مصرف خرما هم زیاده روی شود زیرا مصرف 2 تا سه عدد خرما معادل استفاده از یک واحد میوه است. خرما در ماه مبارک رمضان بهترین موادغذایی برای تامین تدریجی قندخون استوی اضافه کرد: روزهداران از غذاهای خیلی شیرین شامل؛ حلوا، زولبیا، بامیه و شله زرد در وعده سحری کمتر استفاده کنند، مصرف غذاهای شیرین باعث افزایش قند خون و ترشح انسولین میشود و در نتیجه قند خون در ساعات اولیه روز کاهش مییابد. رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان بیان کرد: روزهداران نباید در وعده سحری چای زیادی به ویژه پررنگ بنوشند، چای پررنگ در وعده سحر مضر بوده و موجب افزایش ادرار میشود. روزهداریِ نوجوانان و سالمندان رشیدی نژاد در ادامه با بیان اینکه در برخی از گروههای سنی محدودیتهایی برای روزهداری وجود دارد، اظهار کرد: نوجوانان در صورت توان جسمی کامل و براساس مطلوب بودن نمودار رشد و قد خود میتوانند روزه بگیرند. وی بیان کرد: نوجوانان نیز همانند سایر گروههای سنی باید به توصیههای تغذیهای ماه مبارک رمضان توجه جدی داشته باشند. وی درباره روزهداری بانوان شیرده اظهار کرد: روزهداری برای این گروه در 6 ماه نخست شیردهی توصیه نمیشود اما در 6 ماهه دوم در صورتیکه مادر برنامه غذایی صحیح داشته و منحنی رشد کودک نیز طبیعی باشد؛ منعی برای روزهداری مادر وجود ندارد. روزهداری برای بانوان در 6 ماه نخست شیردهی توصیه نمیشودرشیدی نژاد با ارایه توصیههای روزهداری برای افراد مسن عنوان کرد: سالمندان خیلی احساس تشنگی نمیکنند بنابراین ممکن است دچار کمآبی و کاهش قند خون شوند، آب بدن این گروه سنی باید تامین شود و مراقب قندخون خود باشند، توصیههای تغذیهای در مورد تامین قندخون سالمندان مستثنی از سایر گروههای سنی نیست. وی بیان کرد: معمولا جویدن غذا برای برخی از سالمندان مشکل است از اینرو مصرف میوههای رنده شده برای این گروه سنی توصیه میشود لبنیات به ویژه شیرکم چرب، سوپ و آش در وعده افطار و سحر میتواند غذای مناسبی برای آنها باشد و در فاصله افطار تا سحر چای کم رنگ مصرف کنند. توصیه به بیماران دیابتی و فشارخون رشیدی نژاد بیان کرد: بیماران دیابتی دارای سن کمتر از 65 سال با مصرف داروهایی از جمله متفورمین با رژیم غذایی و درمان خاص، قندخون ناشتا کمتر از 140 میلی گرم در دسی لیتر و هموگلوبین ای وان سی (Hb A1C) «نشانگر میزان گلوگز (قند)» کمتر از هفت میتوانند در صورت کنترل و رصد قندخون روزه بگیرند. بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
https://www.bazarearya.ir/fa/News/1277160/مهمترین-توصیههای-تغذیهای-برای-روزهداران-جوان-تا-سالمند
|