بازار آریا
رویکرد دوگانه بحرین در شام/ تغییر معادلات سوریه دامن منامه را می‌گیرد؟
چهارشنبه 8 اسفند 1403 - 15:46:41
روزنامه دنیای اقتصاد
بازار آریا - اقتصادنیوز : علی الاسود، نماینده سابق پارلمان بحرین، نسبت به آینده سوریه ابراز تردید کرد و در گفت‌وگو با امواج مدیا مدعی شد: «تحولات اخیر در سوریه نگران‌کننده است، چراکه به نیروهایی با سوابق نظامی یا تروریست -براساس تعاریف بین‌المللی- اجازه داده شده تا در عرصه قدرت ظاهر شوند».
به گزارش اقتصادنیوز، امواج میدیا با انتشار یادداشتی مدعی شد: در طول سال‌ها، نگاه بحرینی‌ها به تحولات سوریه متغیر بوده و تحت تأثیر ملاحظات سیاسی یا فرقه‌ای قرار گرفته است. برخی به دلیل هراس از نفوذ ترکیه یا ظهور گروه داعش، از دولت سوریه حمایت کردند. در مقابل، عده‌ای که خود مدافع دموکراسی و آزادی در کشورشان بودند، حامی انقلاب سوریه و خواسته‌های مردمان این کشور بودند.
اعتراض‌های مردمی در بحرین با الهام از قیام‌های تونس و مصر که به سرنگونی ساختارهای اقتدارگرا انجامید، در فوریه 2011 آغاز شد. با این حال، این قیام نتوانست به اهداف خود، از جمله انتخابی شدن دولت، برقراری عدالت قضایی و ایجاد پارلمانی دارای اختیارات کامل دست یابد.
ارتش‌های عربستان سعودی و امارات متحده عربی در سرکوب این اعتراضات نقشی برجسته داشتند. این اعتراضات تا سال 2014 ادامه یافت، اما پس از آن تداوم تنش‌ها تقریباً به‌طور کامل ممنوع شد. در نتیجه این تحولات، هزاران بحرینی از جمله رهبران مخالف، یا به احکام طولانی‌مدت زندان محکوم شده‌اند یا برای فرار از سرکوب شدید، به تبعید رفته‌اند.
پس از آغاز اعتراضات در بحرین، تظاهراتی نیز در کشورهای عربی دیگر از جمله لیبی، مراکش، عربستان سعودی و یمن برگزار شد. چند هفته پس از آنکه معترضان در منامه و سایر شهرهای بحرین به خیابان‌ها آمدند، مردم سوریه نیز اعتراض‌های خود را کلید زدند؛ اعتراض‌هایی که منجر به جنگ داخلی شد. با گذشت زمان، سوریه‌ جنگ‌زده به یک بحران جهانی و میدان نبرد قدرت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی تبدیل شد.
مشروح این گزارش را در اقتصادنیوز با تیتر « بحرین و آینده شام؛ هراس از تکرار سناریوی سوریه در منامه/ پایه‌های پادشاهی به لرزه افتاد؟ » بخوانید.
بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

https://www.bazarearya.ir/fa/News/1272902/رویکرد-دوگانه-بحرین-در-شام--تغییر-معادلات-سوریه-دامن-منامه-را-می‌گیرد؟
بستن   چاپ