بازار آریا
روزه‌داران در وعده سحری این غذاها را میل نکنند
چهارشنبه 8 اسفند 1403 - 04:27:13
روزنامه دنیای اقتصاد
بازار آریا - ایرنا : مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به روزه داران ماه مبارک رمضان توصیه کرد: در وعده‌های سحری و افطاری از غذاهای کم حجم و غنی از مواد مغذی که کم نمک، کم چرب و کم شیرین هستند، استفاده کنند چراکه مصرف زیاد قند، نمک و چربی موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شود.
احمد اسماعیل زاده روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا افزود: استفاده از اقلام خوراکی و غذاهای مناسب به ویژه برای افرادی که در طول روز فعالیت بیشتری دارند از اهمیت زیادی برخوردار است و غذاهایی که در وعده سحری خورده می شود با تامین انرژی و مواد مغذی مورد نیاز بدن نقش مهمی در حفظ کارایی و جلوگیری از کم آبی بدن، ضعف و خستگی دارد.
وی اظهار کرد: بهتر است در وعده سحری مقدار مناسبی از انواع سبزی‌ مصرف شود، زیرا مواد مغذی مختلف و آب موجود در سبزی، علاوه بر تامین ویتامین و مواد معدنی مورد نیاز بدن، از تشنگی و خشکی گلو نیز جلوگیری می‌کند.
اسماعیل زاده با بیان اینکه مصرف مواد غذایی شیرین در وعده سحری توصیه نمی‌شود، ادامه داد: مواد غذایی شیرین با تحریک انسولین و ورود سریع قند خون به داخل سلول‌ها و در نتیجه افت قند خون، موجب گرسنگی زودرس می‌شود.
این متخصص تغذیه تصریح کرد: در وعده غذایی سحر، سبزی‌هایی که آب بیشتری دارند و در طول روز از تشنگی و کم آبی بدن جلوگیری می کنند مثل کاهو، خیار و گوجه فرنگی مصرف شود و استفاده از نوشیدنی های شیرین مثل نوشابه گازدار، شربت و چای خیلی شیرین و پررنگ که موجب تشنگی، خشکی دهان و گلو می شود نیز در این وعده غذایی، توصیه نمی شود.
به گفته اسماعیل زاده، چای، قهوه، نسکافه به دلیل خاصیتی که دارد، نیاز بدن به آب را بیشتر می‌کند و بهتر است در استفاده از این نوشیدنی‌ها زیاده روی نکنیم و برای تأمین مایعات بدن از آب استفاده شود.
وی ادامه داد: غذاهای دارای پروتئین زیاد مانند انواع کباب، جوجه کباب، ماهی و غذاهای پر روغن مثل کتلت و کوکو، سوسیس و کالباس، پیتزا، کله پاچه و هم چنین غذاهای چرب، سرخ شده و پر ادویه نیز موجب احساس تشنگی و خشکی دهان در طول روز می شود که بهتر است ماه رمضان و در وعده غذایی سحر مصرف نشود.
اسماعیل زاده تصریح کرد: سیب زمینی آب پز، سبزی‌های پخته مثل کدو، کلم، گل کلم، هویج و نخود فرنگی، تخم مرغ آبپز، کره و عسل، بهترین غذاها برای استفاده روزه داران در افطار است.
وی تاکید کرد: بامیه و زولبیا که دارای مقادیر زیادی قند و چربی، اسیدهای چرب اشباع و ترانس است نیز در ماه رمضان باید کمتر مصرف شود.
به گفته اسماعیل زاده، زیاده روی در مصرف مواد قندی و شیرین از جمله حلوا و شله زرد خیلی شیرین در وعده افطار علاوه بر اینکه منجر به اضافه دریافت انرژی و چاقی می شود، موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن نیز خواهد شد و در وعده شام نیز باید غذاهای سبک و کم چرب استفاده شود.
بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

https://www.bazarearya.ir/fa/News/1272720/روزه‌داران-در-وعده-سحری-این-غذاها-را-میل-نکنند
بستن   چاپ