بازار آریا
«دنیای‌اقتصاد» بازارها را بررسی می‌کند
چشم‏‏‌انداز صعودی دلار
شنبه 4 اسفند 1403 - 00:23:20
روزنامه دنیای اقتصاد
بازار آریا - بازار داخلی
بازار سرمایه در وضعیت بلاتکلیفی
در هفته گذشته، شاخص کل بورس پس از دو روز حرکت در محدوده منفی و سه روز حرکت در محدوده مثبت، در کانال 2میلیون و 732هزارواحدی قرار گرفت. به‌طورکلی شاخص کل بازدهی منفی 1.87درصدی را در هفته گذشته به ثبت رساند. همزمان شاخص کل هم‌وزن در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته، با افزایش 0.15 درصدی به کانال 833 هزار واحد رسید. شاخص فوق در خلال هفته گذشته افت بیش از سه درصدی داشته است.شاخص کل فرابورس نیز با 44واحد افزایش همراه شد، اما همچنان در آستانه از دست دادن سطح 26هزار واحدی قرار دارد. بررسی‌های دنیای اقتصاد نشان می‌دهد که ارزش معاملات خرد سهام، حق‌تقدم و صندوق‌های سهامی به طور میانگین در هفته گذشته 6448 میلیارد تومان بوده است که افت 41درصدی نسبت به هفته قبل از آن را نشان می‌دهد. در روز سه‌شنبه، پس از6 روز خروج سرمایه،140میلیارد تومان نقدینگی وارد بازار شد، اما این روند پایدار نماند و در آخرین روز هفته، بازار بار دیگر با خروج نقدینگی مواجه شد و 259میلیارد تومان دیگر از بازار خارج شد و مجموع خروج پول طی هفته گذشته به 4238میلیارد تومان رسید. بازار سرمایه در هفته منتهی به 1اسفند، همچنان تحت تأثیر تحولات سیاسی قرار داشت. در حالی که انتظار می‌رفت کاهش تنش‌های سیاسی به تقویت روند بورس منجر شود، خبر استیضاح ناگهانی، فضای بازار را به سمت بلاتکلیفی سوق داد. انتشار این اخبار به عقیده برخی از فعالان بازار می‌تواند ابهام در بازار را بیشتر کند و در وضعیتی که بازار بیشتر از همیشه با مشکل اعتماد عمومی مواجه است وضعیت بازار را پیچیده‌تر می‌کند. هرچند نمی‌توان از روند منفی که از اواسط دی ماه آغاز شد به سادگی عبور کرد و مسائل بازار سرمایه با حل مشکلات سیاسی- اقتصادی در سطح کلان قابل حل است. به عقیده تحلیلگران ثبات بازار در جذب سرمایه می‌تواند کلید حل مشکلات در کوتاه مدت باشد اما ابهام زدایی از آینده اقتصادی و شفاف شدن آن برای فعالان بازار در بلند مدت اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.
بازار خارجی
جنگ تجاری آمریکا و چین
دلار تمام بازده خود را در طول هفته از دست داد، زیرا داده‌‌‌های ضعیف و گزارش‌‌‌های سود شرکت‌های آمریکایی تردیدهایی را درباره استثنا بودن اقتصاد ایالات متحده ایجاد کرده‌‌‌اند. با این اوصاف کاهش دلار چندان پایدار به نظر نمی‌‌‌رسد. مهم‌‌‌ترین عامل در میان این موارد، امید به کاهش تنش‌‌‌های تجاری بین ایالات متحده و چین است. با این حال، در عمل، اظهارات ترامپ درباره تجارت اکنون با دقت بیشتری تحلیل می‌شود. در روز جمعه بسنت اولین تماس خود را با مقامات چینی برقرار کرد. ارتباط مستقیم با شرکای تجاری تاکنون منجر به برخی اظهارات سازنده از سوی دولت جدید آمریکا شده است. برخلاف توافق‌‌‌های سریع با کانادا و مکزیک درباره امنیت مرزی، به نظر می‌‌‌رسد تعرفه‌‌‌های چین بخشی از برنامه بلندمدت آمریکا برای کاهش کسری تجاری باشد و مذاکرات تجاری همچنان با پیچیدگی‌‌‌های زیادی همراه خواهد بود. حرکت نزولی روز پنج‌شنبه دلار بیشتر به دلیل تضعیف سنتیمنت اقتصادی داخلی آمریکا بود. 
گزارش سود ناامیدکننده شرکت والمارت، آن هم پیش از در نظر گرفتن تاثیر تعرفه‌‌‌ها لحن محتاطانه‌‌‌تری درباره هزینه‌‌‌های مصرف‌کنندگان نشان داد. علاوه بر این، داده‌‌‌های اقتصادی نیز به نفع کسانی است که معتقدند خوش‌بینی‌‌‌های اواخر سال 2024 موقتی بوده‌‌‌ است. در روز پنج‌شنبه شاخص پیشرو اقتصادی Consumer Board در ژانویه کاهش خود را از سر گرفت، که با افت غیرمنتظره فروش خرده‌‌‌فروشی در همان ماه همخوانی دارد. در حال حاضر، بازار فارکس نقش پیش‌بینی‌کننده آینده نسبت به نرخ‌‌‌های بهره ایفا می‌کند. درنهایت، به دلیل ابهامات جدیدی که ترامپ وارد کرده است، بازار فارکس آزادی بیشتری برای فاصله گرفتن از همبستگی‌‌‌های سنتی نرخ بهره دارد. به‌رغم آنکه روایت اقتصادی رو به تضعیف است، نرخ‌‌‌های بهره کوتاه‌‌‌مدت دلار در چند جلسه گذشته اندکی کاهش یافته‌‌‌اند، اما همچنان به طور کامل دو مرحله کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو را در سال‌جاری لحاظ نکرده‌‌‌اند. 
دلیل این امر احتمالا موضع انقباضی فدرال رزرو است که به‌نظر می‌‌‌رسد بیش از رشد، نگران سیاست‌‌‌های تورمی ترامپ باشد. در نهایت، تمرکز بازار احتمالا به موضوع تعرفه‌‌‌ها باز خواهد گشت که می‌تواند خوش‌بینی‌‌‌ها نسبت به توافق صلح روسیه-اوکراین و همچنین نگرانی‌ها درباره تجدیدنظر در چشم‌‌‌انداز رشد آمریکا را تحت‌‌‌الشعاع قرار دهد. از این رو، از این نقطه به بعد، احتمال روند صعودی از نزولی بیشتر خواهد بود.

بازار آریا


https://www.bazarearya.ir/fa/News/1270998/چشم‏‏‌انداز-صعودی-دلار
بستن   چاپ