بازار آریا
قیمت برنج اعلام شد
چهارشنبه 1 اسفند 1403 - 12:05:14
روزنامه دنیای اقتصاد
بازار آریا - مهر : سرپرست معاونت توسعه بازرگانی و صنایع سازمان جهاد کشاورزی استان تهران از تأمین برنج با قیمت 48 هزار و 250 تومان در این استان خبر داد.
محمد ترکیان از تأمین و توزیع کالاهای اساسی در بازار خبر داد و افزود: تاکنون حدود 4 هزار تن برنج با قیمت 48 هزار و 250 تومان برای مصرف‌کنندگان تأمین شده که بخش قابل‌توجهی از آن به فروشگاه‌های زنجیره‌ای عرضه شده است.
وی با اشاره به نوسانات محصولات کشاورزی ناشی از عوامل مختلفی مانند کشت و آب، اضافه کرد: این مسائل در کاهش عرضه محصولات و تعیین قیمت تأثیرگذار است، برخی دستورالعمل‌ها موجب افزایش یک محصول و کاهش گروهی دیگر می‌شود و مشوق‌ها نیز تأثیرگذارند.
سرپرست معاونت توسعه بازرگانی و صنایع سازمان جهاد کشاورزی استان تهران ادامه داد: این عوامل زمینه‌ساز افزایش یا کاهش قیمت یک محصول هستند و نوسانات نرخ ارز نیز بر این موضوع تأثیر دارد. برخی افراد برای حفظ سرمایه به سمت عدم عرضه محصولات کشاورزی مانند برنج و دیگر خشکبار می‌روند که این عمل، احتکار نامیده می‌شود. وقتی تعادل عرضه و تقاضا برهم بخورد، باعث افزایش قیمت یک محصول می‌شود و عدم عرضه، عامل اصلی افزایش قیمت برنج است.
وی با بیان اینکه امسال تولید برنج در استان‌های شمالی مطلوب بوده و ثبت سفارش‌ها نیز انجام می‌شود، افزود: تا برج 9 به عنوان حمایت از تولید داخل، با ممنوعیت واردات روبه‌رو هستیم، تا چندی پیش برنج روی دست تولیدکننده می‌ماند و با قیمت نازل خریداری می‌شد.
ترکیان همچنین درباره اعتراضات به واردات 10 هزار تن برنج گفت: این برنج دارای اختلاط بوده و قرارداد نوع برنج را مشخص می‌کند، اما این برنج با انواع دیگر قاطی شده است که از نظر سیستم بازرسی، تقلب محسوب می‌شود.
وی در ادامه گفت: واردات گسترده هنوز انجام نشده و برنج با ارز ترجیحی وارد شده و تحت کنترل دولت است، لذا نمی‌توان منابع گسترده ارزی برای واردات برنج در نظر گرفت. هر وزارتخانه‌ای محدوده ارزی دارد و آن را مدیریت می‌کند، بنابراین واردات گسترده برنج نخواهیم داشت.
سرپرست معاونت توسعه بازرگانی و صنایع سازمان جهاد کشاورزی همچنین تأکید کرد: دولت تدابیری در نظر گرفته تا ظرف یکی دو روز آینده برنج تنظیم بازار تزریق شود و شاهد تعادل خواهیم بود. این اقدامات نشان‌دهنده عزم جدی سازمان جهاد کشاورزی برای تأمین امنیت غذایی و مدیریت نوسانات بازار در آستانه ماه رمضان است.
بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

https://www.bazarearya.ir/fa/News/1270167/قیمت-برنج-اعلام-شد
بستن   چاپ