بازار آریا
فصل الخطاب
شنبه 20 بهمن 1403 - 10:00:05
بازار آریا - ایشان دلیل استثنا کردن آمریکا از مذاکره را عدم پایبندی رییس جمهوری این کشور به اجرای تعهدات خود در مذاکرات دهه 90(برجام) دانسته و گفتند:« خب این تجربه است دیگر؛ از این تجربه استفاده کنیم. مذاکره کردیم، امتیاز دادیم، کوتاه آمدیم، امّا نتیجه‌ای را که مقصودمان بود به دست نیاوردیم؛ همین معاهده را هم با همه‌ی این نقصهایی که داشت، طرف مقابل باز خراب کرد، نقض کرد، پاره کرد.
با یک چنین دولتی مذاکره نباید کرد؛ مذاکره کردن عاقلانه نیست، هوشمندانه نیست، شرافتمندانه نیست.»
در ارتباط با بیانات رهبر معظم انقلاب نکات زیر قابل توجه است.
1.رهبر انقلاب در این بیانات صریحا مذاکره با آمریکا را نفی کردند،اهمیت این صراحت در این است که برخی از افراد از بیانات ایشان در دیدار با جمعی از مسئولان نظام (9 بهمن 1403) مبنی بر اینکه «حواسمان باشد که با چه کسی مواجه‌ایم، معامله می‌کنیم و حرف می‌زنیم.» برداشت نادرست داشته و آن را موافقت رهبری با مذاکره با آمریکا تفسیر کردند.حتی گفته شد حالا که رهبر انقلاب هم با مذاکره موافق هستند،چرا عده ای مخالفت می کنند؟ آیت الله خامنه ای در دیدار 19 بهمن با صراحت و به عنوان فصل الخطاب،مخالفت خود را با مذاکره با آمریکا اعلام کردند تا دیگر جای شبهه و ابهام باقی نماند.
2.اگرچه آیت الله خامنه ای فقط به عدم ‍پایبندی آمریکا به انجام تعهدات خود در مذاکرات برجام اشاره کردند اما واقعیت این است که در چند مورد دیگر مانند مذاکره با مک‌فارلین در دوره حضرت امام خمینی(ره)، مذاکرات حوزه بالکان در مورد آینده بوسنی هرزگوین،مذاکرات درخصوص افغانستان و مذاکرات درمورد آینده عراق نیز ایران بنا به مصلحت هایی که مبتنی بر منافع ملی بود با آمریکا مذاکره کرد.در انتهای تمام این مذاکرات،آمریکا بود که خودمحورانه عمل کرد و ایران را محور شرارت و یا حامی تروریسم خواند.نتیجه این مذاکرات که معمولا با اعمال تحریم های اقتصادی علیه ایران همراه بود، مؤید آن است که ‌اساسا نمی‌توان به مذاکره با آمریکا امیدوار بود و به آن دل بست. تجربه نشان می دهد که آمریکا در مقاطعی برای رفع نیازهای خود،دنبال مذاکره‌ با ایران بوده اما به دلیل رویکرد استکباری خود با عدم پایبندی به اجرای تعهدات،معمولا از طرفِ مقابل،امتیاز نقد و فوری میخواهد و در مقابلِ آنچه نقد می گیرد،وعده می دهد و پس از رسیدن به اهداف خود،به راحتی خُلف وعده می کند.
3.نکته مهم بیانات اخیر رهبری،در مورد تایید انجام مذاکره با کشورهای دنیاست که نشان از رویکرد مثبت ایران برای تعامل سازنده با جهان است.ایران همواره در سایه انجام مذاکرات منطقی با کشورهای جهان به دنبال تامین منافع خود بوده و امضای اسناد راهبردی با چین و روسیه،تقویت ارتباطات با همسایگان و کشورهای همسو و عضویت درائتلاف هایی همچون شانگهای و بریکس از جمله نتایج این مذاکرات است.پس از خروج ترامپ از برجام نیز ایران در قالب مذاکره هسته‌ای، گفت‌وگوهای جدی خود را با اعضای 1+4 و اخیرا کشورهای اروپایی انجام داده که ادامه خواهد یافت.
4. تردیدی نیست که امروز مشکلات اقتصادی بزرگترین چالش کشور و حل این مشکلات در اولویت برنامه های دولت است. با توجه به تلاش های امیدوارانه دولت نباید سخن ها و قلم ها اینگونه القا کنند که برای حل مشکلات چاره ای جز مذاکره مستقیم با آمریکا وجود ندارد. ترویج این تفکر نه تنها کشور را معطل مذاکره با آمریکا می کند بلکه قاطبه مردم که با بد عهدی های آمریکا آشنا هستند را از حل مشکلات اقتصادی ناامید می سازد.رهبر انقلاب نیز در این ارتباط خاطر نشان کردند:«مذاکره‌ی با آمریکا هیچ تأثیری در رفع مشکلات کشور ندارد؛ این را باید ما درست بفهمیم. این‌جور به ما وانمود نکنند که اگر نشستیم پشت میز مذاکره با آن دولت، فلان مشکل یا فلان مشکل حل میشود؛ نخیر، از مذاکره‌ی با آمریکا هیچ مشکلی حل نمیشود.»
نتیجه اینکه مذاکره با دولت ترامپ بر اساس نظر صریح رهبر انقلاب،در جهت منافع ملی ایران نیست و مذاکرات مستقیمی بین جمهوری اسلامی ایران با دولت دونالد ترامپ در هیچ زمینه‌ای صورت نخواهد گرفت. بر این اساس صاحبان سلایق مختلف با اجماع بر روی «عدم مذاکره با آمریکا» متحدانه به دولت و رئیس جمهور محترم که با تمرکز بر حل مشکلات اقتصادی از حمایت رهبر معظم انقلاب و به تبع آن از پشتیبانی مردمی برخوردار است،کمک فکری کنند تا با استفاده از منابع غنی داخلی و تعامل سازنده با کشورهای دوست،بهبود شرایط اقتصادی را محقق سازند.
کد خبر 2006692

https://www.bazarearya.ir/fa/News/1263298/فصل-الخطاب
بستن   چاپ