بازار آریا
مروری بر سرمقاله اکونومیست؛
صنعت کلاه‌برداری آنلاین
شنبه 20 بهمن 1403 - 00:42:00
روزنامه دنیای اقتصاد
بازار آریا - دنیای‌اقتصاد – گروه اقتصاد بین‌الملل : صنعت کلاه‌برداری آنلاین به ‌سرعت در حال ‌رشد است. در سنگاپور این سبک از کلاه‌برداری به رایج‌ترین مدل فعالیت‌های مجرمانه بدل شده است.
به گزارش سازمان ملل، تنها در سال2023 در حدود 250هزار نفر تنها در کامبوج و میانمار در این حوزه فعال بوده‌اند. یک تخمین دیگر تعداد افرادی را که در این زمینه در سراسر جهان فعالیت دارند، 1.5میلیون نفر عنوان می‌کند.بر اساس سرمقاله اکونومیست، کلاه‌برداری آنلاین از نظر وسعت و دامنه، با قاچاق مواد مخدر قابل‌مقایسه است. با این تفاوت که از بسیاری جهات این حوزه حتی بدتر است. یکی از دلایل آن است که هر کسی ممکن است به‌ سادگی به یک قربانی بالقوه بدل شود. همچنین دستورالعمل‌ها و راهنمایی‌های گام‌به‌گام به ‌سادگی به کلاه‌برداران نحوه سوءاستفاده از طعمه‌های خود را نشان می‌دهد. کلاه‌برداران تمام نقطه‌ضعف‌های انسانی را هدف قرار می‌دهند: ترس، تنهایی، طمع، اندوه و کسالت.یک دلیل دیگر که می‌توان گفت کلاه‌برداری آنلاین حتی از مواد مخدر بدتر است این است که سازوکارهای پیگرد قانونی در این حوزه به‌ درستی تعریف نشده است و مجرمان اغلب از چنگال قانون فرار می‌کنند. 
حتی برخی از ذی‌نفعان، از حمایت سیاستمداران و مقامات دولتی برخوردار هستند. به‌عنوان‌ مثال، در فیلیپین یک شهروند چینی به نام آلیس گوئو، شهردار یک شهر کوچک و رو به ویرانی شد و در آنجا یک مجتمع کلاه‌برداری با حدود 30ساختمان ساخت. در فاصله سال‌های 2019 تا 2024 گردش حساب‌های بانکی او رقمی بیش از 400 میلیون دلار بود. در کامبوج، لائوس و میانمار، جرائم سایبری پایه اصلی اقتصاد است. برخورد با دولت‌های فعال این حوزه حتی از برخوردار با دولت‌هایی که با باندهای مواد مخدر همکاری دارند هم دشوارتر است.آخرین دلیلی که کلاه‌برداری از مواد مخدر بدتر است این است که این شیوه‌ای بسیار نوآورانه است. کلاه‌برداران از بدافزارهای پیشرفته برای گردآوری داده‌های حساس از ابزارهای الکترونیکی قربانیان خود استفاده می‌کنند. 
در فضاهای آنلاین ابزارها و خدمات، از جمله دامنه‌های وب و نرم‌افزارهای هوش مصنوعی (AI) معامله می‌شوند. رمزارزها به کلاه‌برداران این امکان را می‌دهد تا پول را به ‌سرعت و به‌‌صورت ناشناس به دنیای واقعی منتقل کنند. صرف‌نظر از فواید آن، مقررات‌زدایی در حوزه رمزارز که در آمریکا در حال اجرا است برای کلاه‌برداری آنلاین فرصت‌های جدیدی را فراهم کرده است.
هوش مصنوعی بر سرعت نوآوری در این حوزه افزوده است. امروز، تنها 15ثانیه از صدای یک نفر برای شبیه‌سازی صدای آن فرد توسط مجرمان برای جعل هویت او کافی است. با ترکیب تغییر صدا و تغییر چهره همراه با خدمات ترجمه و به اشتراک گذاشتن داده‌های به سرقت رفته در بازارهای زیرزمینی، کلاه‌برداران می‌توانند قربانیان بیشتری را در مکان‌های بیشتری هدف قرار دهند. مجرمان همچنین می‌توانند از قابلیت تجزیه و تحلیل برای جست‌وجو در مجموعه داده‌های بزرگ افراد ثروتمند، کاربران تنها یا پریشان حال سوءاستفاده کنند.مهار کلاه‌برداری‌های آنلاین حتی سخت‌تر از تجارت مواد مخدر خواهد بود و برخلاف مواد مخدر، گزینه تنظیم مقررات و درمان در دسترس نیست. آموزش ممکن است کمک کند. برای مثال در سنگاپور، پیام‌های هشدار در وسایل‌نقلیه عمومی و در حین معاملات آنلاین نمایش داده می‌شوند. اما همزمان روش‌های نیروهای انتظامی و پلیس نیز باید تغییر کند.برای مبارزه با کلاه‌برداران، مقامات باید شبکه‌های خود را ایجاد کنند. 
امروزه بسیاری از نیروهای پلیس که منابع عظیمی را برای مبارزه با تجارت مواد مخدر اختصاص می‌دهند، کلاه‌برداری را به‌‌عنوان موی دماغ و قربانیان را به‌‌عنوان افرادی فریب‌خورده تلقی می‌کنند. در عوض آنها باید با بانک‌ها، صرافی‌های رمزارزی، ارائه‌دهندگان خدمات اینترنتی، شرکت‌های مخابراتی، پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی و شرکت‌های تجارت الکترونیک همکاری کنند.کشورها همچنین باید به فراسوی مرزهای خود نگاه کنند. وقتی مجرمان پول را از طریق بسیاری از حوزه‌های قضایی جابه‌جا می‌کنند، دستگاه‌های مجری قانون جهانی نمی‌توانند وظایف خود را به ‌درستی اجرا کنند. بسیاری از رهبران حوزه کلاه‌برداری اهل چین هستند و حزب کمونیست چین هر سال صدها هزار کلاه‌بردار را دستگیر می‌کند. هیچ کشوری مقیاس و پیچیدگی گروه‌های مجرم را بهتر از چین درک نمی‌کند. در زمان‌هایی که آمریکا و چین با هم اختلاف دارند، همکاری برای مبارزه با کلاه‌برداری آنلاین یکی از زمینه‌هایی است که دو کشور می‌توانند – و باید – با هم در راستای منافع مشترک کار کنند.

https://www.bazarearya.ir/fa/News/1263182/صنعت-کلاه‌برداری-آنلاین
بستن   چاپ