بازار آریا
صعود قیمت مونتاژی‌ها در بازار
پنجشنبه 18 بهمن 1403 - 00:13:24
روزنامه دنیای اقتصاد
بازار آریا - دنیای‌اقتصاد : منحنی قیمت در بازار خودروهای مونتاژی کشور طی روزهای سپری‌شده از بهمن ماه، روندی صعودی را به خود گرفته است، با این حال خودروهای داخلی پس از یک دوره نسبتا کوتاه رشد قیمت، وارد افت شده و حتی در مواردی قیمت‌ها به نرخ‌های ابتدای ماه بازگشته‌اند.
به نظر می‌رسد افزایش قیمت خودروهای مونتاژی با مسائلی مانند رشد انتظارات تورمی و صعود قیمت ارز در ارتباط است. این در حالی است که خودروهای داخلی از چند ماه پیش راه خود را از بازار ارز تا حدی جدا کرده‌اند و مانند گذشته تاثیرپذیری کامل از نوسان این بازار ندارند.
طبق محاسبات «دنیای‌اقتصاد»، قیمت خودروهای مونتاژی در بازار آزاد از ابتدای بهمن به طور میانگین بالغ بر 2‌درصد بالا رفته است.
به عنوان مثال، قیمت جک 3 اتومات از یک میلیارد و 260 میلیون تومان به یک میلیارد و 270 میلیون تومان رسیده است. یا مثلا قیمت ایکس 55 پرو با رشد 25 میلیون تومانی به یک میلیارد و 590 میلیون تومان رسیده است.
به نظر می‌رسد خودروهای مونتاژی در مقایسه با داخلی‌ها، تاثیرپذیری بیشتری از نوسان بازار ارز دارند (حداقل در بهمن ماه این گونه بوده است). این در حالی است که با توجه به ازسرگیری واردات خودرو در سال 1401، مونتاژی‌ها دیگر مانند دوران ممنوعیت واردات قدرت مانور و امکان رشد قیمت در بازار آزاد را ندارند. آن زمان، با توجه به قطع عرضه خودروهای وارداتی جدید، مونتاژی‌ها قلمرو فراخی برای رشد قیمت داشتند، چون به اصطلاح سرعت‌گیری مقابل‌شان نبود. با ازسرگیری واردات اما شرایط فرق کرد و خودروهای مونتاژی دیگر آزادی عمل گذشته را برای رشد قیمت در بازار ندارند.
نه اینکه قیمت مونتاژی‌ها در این دوران بالا نرفته باشد، موضوع این است که سرعت رشد قیمت آنها با توجه به عرضه خودروهای وارداتی کم شده است.
در همین بهمن ماه نیز افزایش قیمت در حد 2درصد و اندی بوده، حال آنکه اگر پای خودروهای خارجی در میان نبود، قیمت مونتاژی‌ها (با توجه به رشد قیمت ارز) با سرعت بیشتری افزایش می‌‌‌یافت.
اما در بازار خودروهای داخلی، با عقبگرد نسبی قیمت‌ها با وجود افزایش قیمت ارز مواجه هستیم. بررسی بازار خودرو در روزهای گذشته از بهمن نشان می‌دهد داخلی‌ها این ماه را با رشد قیمت آغاز کرده‌اند، اما در ادامه روندی عکس شکل گرفته و قیمت‌ها نزولی شده‌اند. شرایط به شکلی است که قیمت برخی خودروهای داخلی به نرخ ابتدای ماه بازگشته است. البته این وسط هستند خودروهایی نیز که قیمت آنها در مقایسه با ابتدای بهمن رشد کرده، اما اولا تعدادشان زیاد نیست و ثانیا رشد قیمت آنها ناچیز بوده است. به عنوان مثال، رانا پلاس 10 میلیون تومان بیشتر افزایش قیمت در بهمن نداشته است.
در بین دیگر خودروهای موجود در بازار، قیمت پژو 207 ارتقا‌یافته دنده‌ای به 815 میلیون تومان رسیده که با قیمت ابتدای بهمن تقریبا یکی است.
یا مثلا دنا پلاس اتومات توربوشارژ نیز که در حال حاضر یک میلیارد و 60 میلیون تومان قیمت دارد، در ابتدای ماه نیز تقریبا همین قیمت را به خود می‌دید.

https://www.bazarearya.ir/fa/News/1262228/صعود-قیمت-مونتاژی‌ها-در-بازار
بستن   چاپ