بازار آریا
پایان درگیری‌ها در شرق کنگو/ شورشیان آتش‌بس اعلام کردند
سه شنبه 16 بهمن 1403 - 01:56:38
روزنامه دنیای اقتصاد
بازار آریا - ایرنا : شورشیان در شرق کنگو آتش‌بس اعلام کردند.
«ائتلاف رودخانه کنگو» که شورشیان گروه موسوم به «23 مارس» (M23) از اعضای آن هستند، در بیانیه‌ای اعلام کرد که این آتش‌بس بنا به دلایل انساندوستانه برقرار می‌شود.
این شورشیان که هفته گذشته «گوما» بزرگ‌ترین شهر در شرق کنگو را تصرف کردند، افزودند که قصد ندارند شهر «بوکاوو» مرکز استان «کیووی جنوبی» در شرق کنگو را تصرف کنند.
در درگیری‌های اخیر میان شورشیان و ارتش کنگو بیش از 900 تن کشته و نیم میلیون نفر نیز آواره شدند.
براساس این گزارش، همچنین 16 سرباز آفریقای جنوبی و مالاوی و سایر کشورها که در قالب نیروهای حافظ صلح به کنگو اعزام شده بودند، کشته شدند.
جامعه جهانی، رواندا را به حمایت از شورشیان متهم کرده است اما این کشور آفریقایی این اتهامات را رد کرده است.
آلمان مذاکرات مربوط به کمک های مالی به رواندا را لغو و انگلیس نیز تهدید به لغو کمک سالانه 40 میلیون دلاری کرده است.
خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: هر چند رواندا اتهام سازمان ملل و دولت کینشازا مبنی بر اعزام نیرو به داخل خاک کنگو را رد می‌کند اما تاکید کرده است که هر اقدام لازم برای دفاع از خود را انجام خواهد داد.
رواندا ارتش کنگو را به همدستی با شبه‌نظامیان قومی «هوتو» برای کشتار قوم «توتسی» در کنگو و تهدید رواندا، متهم می‌کند.
بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

https://www.bazarearya.ir/fa/News/1260749/پایان-درگیری‌ها-در-شرق-کنگو--شورشیان-آتش‌بس-اعلام-کردند
بستن   چاپ