بازار آریا
جولان تکدی‌گری در یاسوج
يکشنبه 14 بهمن 1403 - 17:23:58
بازار آریا - به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از کهگیلویه و بویراحمد، کمتر روزی است که از کوچه و خیابان گذر کنیم و با افرادی روبه‌رو نشویم که با شگردهای مختلف درصدد برانگیختن عواطف و احساسات مردم برای اجابت درخواست کمک مالی هستند.
مسیرهای منتهی به خیابان هفت تیر و مغازه‌های این خیابان هر روز شاهد تردد افراد زیادی است که برای خرید به این مراکز مراجعه می‌کنند، عابرانی که برای رسیدن به این خیابان علاوه بر عبور از معابر اصلی باید کوچه پس کوچه‌های منتهی به این خیابان را نیز طی کنند و در این بین آنچه که در برخی از این کوچه‌ها قطعا با چشمان عابران دنبال می‌شود متکدیانی است که از ترس حضور در معابر اصلی، کوچه پس کوچه‌ها را محل امنی برای درآمدزائی خود کرده‌اند.
هرچند که خیابان‌های اصلی شهر یاسوج مملو از متکدیان و کوچه‌های شهر به راه فراری برای آن‌ها تبدیل شده است.
مشکلات اقتصادی و فقر عامل گسترش تکدی گری هستند
مشکلات اقتصادی جامعه و فقر از مهم‌ترین عوامل گسترش تکدی گری هستند و باید چاره‌ای برای این امر اندیشیده شود تا هم افرادی که به راستی مستمند هستند و چرخ روزگار، آنها را به گدایی وادار کرده و هم افراد سودجویی که از این طریق مال اندوزی می‌کنند، ساماندهی شوند.
مشکلات اقتصادی باعث فقر فرهنگی و همچنین فقر باعث از بین رفتن بنیان خانواده و افزایش بزهکاری از جمله تکدی‌گری و ازبین رفتن شاخه خانواده می‌شود. این معضل همه افراد خانواده را درگیر می‌کند و باعث مشکلات زیادی برای جامعه و خانواده می‌شود. بیشترین گروه متکدیان را به ترتیب مردان، زنان و کودکان به خود اختصاص داده‌اند که به روش‌های مختلف جلوی مردم را گرفته و از آن‌ها کمک می‌خواهند.
عوامل پیدایش تکدی گری
بسیاری از انواع تکدی گری، بر اساس عوامل روانی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی به وجود می‌آید. فقدان اشتغال، فقر مادی، پیری و از کار افتادگی، رخوت و سستی، اعتیاد، معلولیت و بیماری، مسائل خانوادگی از قبیل از هم پاشیده شدن کانون خانواده، مهاجرت از روستا به شهر، نابسامانی‌های اقتصادی از قبیل کمی درآمد در بعضی از مشاغل، بالابودن هزینه زندگی، ضعف فرهنگ حاکم بر خانواده‌های متکدیان، شکاف عمیق طبقاتی،‌ حاشیه نشینی و غیره از جمله عوامل این معضل اجتماعی می‌باشد.
از آن جا که تکدی‌گری، آیینه تمام‌ نمای وضعیت مدیریتی جامعه است، حمایت دولت و نهادهای مدنی از نیازمندان و برخورد با سوءاستفاده کنندگان، برنامه ریزی دولت برای بهبود وضعیت اقتصادی، کاهش مسائل و آسیب‌های اجتماعی، وجود انجمن‌های خیریه و نهادهای مرتبط جهت نقش آفرینی موثر در مناسبات اجتماعی، تشکیل کارگروه ساماندهی متکدیان در شهرهای مختلف می‌تواند رشد این پدیده را کنترل نماید.
خبرنگار: فائزه صدافت نژاد
انتهای خبر/
کد خبر: 1257240 برچسب‌ها کودکان کار خیابانی

https://www.bazarearya.ir/fa/News/1259663/جولان-تکدی‌گری-در-یاسوج
بستن   چاپ