بازار آریا - تسنیم : مدیرکل محیط زیست مازندران اظهار داشت: دخالتهای انسانی عامل بحرانی شدن وضعیت تالابها در کشور است.
حسینعلی ابراهیمی کارنامی، مدیرکل محیط زیست مازندران در آیین روز جهانی تالابها که با حضور مسئولان ملی، تشکلهای مردم نهاد، محیط بانان و جمعی از دانش آموزان و دانشجویان در محل سالن آمفی تئاتر هتل رامسر برگزارشد اظهار داشت: با مشارکت مردمی میتوان معضلات را حل کرد و مشکلات زیست محیطی را هم حل کرد.
ابراهیمی کارنامی افزود: از مساحت 48 هزار هکتاری وسعت تالاب میانکاله تاکنون 15 هزار هکتار آن خشک شده است.
وی با ابراز نگرانی از وضعیت تالابها خاطرنشان کرد: این وضعیت برای آینده تالابها بسیار خطرناک است و دخالتهای انسانی عامل اصلی این بحران است.
وی در ادامه تاکید کرد: یک و نیم میلیون هکتار از سه میلیون هکتار تالاب کشور در فهرست جهانی قرار دارد.
خبر مرتبط
رانش مرگبار زمین در یک معدن
طلا / دستکم 12 معدنچی جان باختند منابع آگاه از جان باختن چند نفر در پی رانش زمین در یک معدن
طلا در کشور مالی خبر میدهند.
ابراهیمی با ابراز نگرانی از وضعیت تالابها در کشور گفت: با توجه به شرایط ناخوشایند تالابها امکان ثبت بقیه تالابهای کشور در این فهرست جهانی وجود ندارد.
مدیرکل محیط زیست مازندران تصریح کرد: متاسفانه تالابهای ثبتشده هم اگر کارکردهای خود را از دست بدهند از فهرست خارج میشوند.
ابراهیمی به تغییرات اقلیمی سراسر جهان اشاره کرد و با اشاره به لزوم سازگاری با تغییرات اقلیمی افزود: ما باید خود را با این تغییرات سازگار کنیم و نیازمند مشارکت همهجانبه مردم و نهادهای مرتبط هستیم.
مدیرکل محیط زیست مازندران اظهار کرد: یکی دیگر از تهدیدکننده زیست محیطی پسماندها هستند که در مازندران با این مشکل جدی روبرو هستیم. برای حل چالشهای محیط زیستی نیازمند نگرشی همهجانبه هستیم.
وی ادامه داد: اگر سایت دفن زباله تعطیل شود زبالهها به مراتع و حریم رودخانهها منتقل خواهند شد و نیازمند فرهنگسازی و جلب مشارکت مردمی هستیم.
ابراهیمی با اشاره به کنوانسیون رامسر اعلام کرد: خواستار حمایت بیشتر نهادهای استانی و ملی هستیم چرا که این مرکز به تنهایی نمیتواند مشکلات را حل کند.
وی به تامین اعتبار برای مرکز منطقهای کنوانسیون رامسر در مرکز و غرب اسیا که در رامسر مستقر است اشاره کرد و گفت: آیین گرامیداشت تاسیس کنوانسیون در رامسر برگزار شد.
مسلم قبادیان قادی فرماندار رامسر با اشاره به نقش ارزنده فعالان زیست محیطی در حفاظت از زیست بومها افزود: کنوانسیون رامسر یکی از قدیمیترین معاهدات بین المللی زیست محیطی است که 172 کشور عضو آن هستند.
وی یادآور شد: از 13 بهمن 1349 مسوولان محیط زیست ١8 کشور جهان و نهادهای غیردولتی بینالمللی مانند فائو و یونسکو در هتل قدیم رامسر گرد هم آمدند و کنوانسیون حفاظت از تالابهای دنیا را امضا کردند که به نام رامسر است.
وی افزود: سال 2002 تاسیس مرکز منطقهای کنوانسیون رامسر در مرکز و غرب آسیا مطرح شد و سال 2005 در جلسهای که با حضور بسیاری از وزرای محیط زیست به میزبانی اسپانیا برگزار شد، اعضای کنوانسیون رامسر به استقرار این مرکز در
ایران رای مثبت دادند. این کنوانسیون بر حفاظت از تالابها و فراهم کردن زیستگاهی برای حفاطت پرندگان تاکید میکند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
https://www.bazarearya.ir/fa/News/1259257/عامل-اصلی-بحرانی-شدن-وضعیت-تالابها-مشخص-شد