بازار آریا - سخنگوی
صنعت آب گفت: متوسط بهرهوری
اقتصادی آب در دنیا حدود 22/1
دلار به ازای هر مترمکعب است، در حالی که این رقم در کشورمان حدود 5
دلار است. - آریا بازار -
به گزارش خبرنگار
اقتصادی خبرگزاری تسنیم، عیسی بزرگزاده سخنگوی
صنعت آب درحاشیه بیستمین نمایشگاه بینالمللی
صنعت آب و تأسیسات آب و فاضلاب
ایران اظهار داشت: متوسط تولید ناخالص داخلی در دنیا از هر مترمکعب آب چهار برابر
ایران است، این نشان میدهد که باید به سمت بهرهوری آب و خودگردانی نسبی این بخش حرکت کنیم.
بزرگ زاده با بیان اینکه "اتکا به مالیات و درآمدهای نفتی برای اجرای پروژهها کافی نیست"، گفت: در حال حاضر 564 پروژه در حوزه آب و آبفا وجود دارد که براساس برآورد سال گذشته به 1500 همت برای تکمیل نیاز دارند؛ با این حال، تخصیص بودجه به این پروژهها در مقایسه با نیاز، بسیار ناچیز بوده است.
وی افزود: رفع بدهیهای دولت به مشاوران، پیمانکاران و تأمینکنندگان و حل این معادلات با اتکا به منابع عمومی دولت ممکن نیست و نیازمند تغییرات اساسی در روشهای تأمین مالی هستیم.
سخنگوی
صنعت آب کشور با بیان اینکه "برای خودگردانی نسبی، سازوکارهایی باید تعریف شود که ضمن در نظر داشتن شرایط
اقتصادی اقشار کم درآمد، به بهبود وضعیت منابع آبی کشور کمک کند"، گفت: میتوان سرمایهگذاری بخش خصوصی و غیردولتی با هدف صرفهجویی آب انجام و در قبال آن گواهی صرفهجویی قابل مبادله صادر شود تا توسط متقاضیان جدید آب یا مشترکین و مصرفکنندگان کمبهرهور خریداری شود؛ هدف اصلی این سازوکار، تشویق مصرفکنندگان کشاورزی، شهری و صنعتی به صرفهجویی و بهینهسازی مصرف آب است.
وی ادامه داد: در این بازار، کسانی که بیش از الگوی مصرف تعیینشده از آب استفاده میکنند، باید هزینههای بدمصرفی و پرمصرفی را بپردازند، تأکید و مراقبت وزارت نیرو در این سازوکار همواره این است که این سازوکار نه تنها منجر به افزایش مصرف و برداشت آب نشود بلکه ابتدا باید مدل صرفهجویی واقعی و کاهش مصرف محرز شود و خسارتی به زیستبوم وارد نشود.
بزرگزاده با اشاره به اهمیت نصب سیستمهای مدرن و بهینهسازی مصرف آب در خانهها و صنایع اظهار داشت: برای موفقیت این مدل، همکاری دولت و بخش خصوصی ضروری است و دولت باید نقش نظارتی و حاکمیتی خود را حفظ کند. در این سازوکار دولت باید همه وظایف تصدیگری را واگذار نماید.
برآورد 6ماهه ورودی آب به سدها با هوش مصنوعی وی همچنین به قوانین و مقررات موجود اشاره کرد که امکان ورود پروژههای صرفهجویی آب به
بورس را فراهم میکند و گفت: این موضوع میتواند فرصتی برای تأمین مالی این پروژهها ایجاد نماید. علاوه بر این، باید از تجربیات سایر بخشها مانند
انرژی و
گاز استفاده کنیم تا مشکلات مشابه تکرار نشود.
سخنگوی
صنعت آب با بیان اینکه "با وجود مشکلات فعلی، همکاری کارشناسان و طراحی مدلهای دقیق میتواند به بهبود بهرهوری و استفاده بهینه از منابع آب کمک کند"، گفت: متوسط بهرهوری
اقتصادی آب در دنیا حدود 22/1
دلار به ازای هر مترمکعب است، در حالی که این رقم در کشورمان حدود 5
دلار است.
بزرگزاده بر ضرورت تشکیل کارگروههای تخصصی برای تکمیل و تقویت این سازوکار جدید بهرهوری تأکید کرد و گفت: باید با دقت و تخصص روی بهبود این شاخص و بهرهوری در محصولات مختلف کار شود.
انتهای پیام/
https://www.bazarearya.ir/fa/News/1254110/تولید-در-دنیا-از-هر-مترمکعب-آب-4برابر-ایران-است