بازار آریا
پشت پرده دعوای ایلان ماسک با استیو بنن
سه شنبه 2 بهمن 1403 - 13:58:26
روزنامه دنیای اقتصاد
بازار آریا - اقتصادنیوز : در قاب هر دولت جدید شخصیت‌های بزرگی درگیر رقابت می‌شوند و درگیری‌های آن‌ها گاهی علنی خواهد شد. اما مناقشه بنن و ماسک یک واقعیت مهم و پیچیده را برای ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری‌اش آشکار می‌کند.
همزمان با اوج گرفتن تنش‌ها میان ماسک و استیو بنن ، استراتژیست آمریکا و متحد ترامپ؛ تحلیل‌ها در باب صداهای مخالف و بازه زمانی کوتاهی که در اختیار رئیس جمههوری برای تحقق اهداف وجود دارد، مطرح شده و به موجب آن بسیاری در باب شرایط ترامپ جهت نیل به اهدافش درگیر تردیدهایی جدی هستند.
به گزارش اقتصادنیوز، ن شریه فایننشال تایمز با انتشار یادداشتی مدعی شد: در طول دهه گذشته، استیو بنن، استراتژیست کهنه‌کار، مجری پادکست و همچنین متحد سرسخت دونالد ترامپ بود و از این که او را نخبه لیبرال می‌دانستند، لذت برد.
با این همه، در آستانه روی کار آمدن ترامپ برای دومین دوره ریاست جمهوری، بنن با چهره‌های نزدیک به او دچار تنش شد، از جمله می‌توان به رویارویی‌اش با ایلان ماسک، میلیاردر سرمایه‌گذار اشاره کرد که به یکی از نزدیک‌ترین افراد مورد اعتماد رئیس جمهور منتخب تبدیل شده است.
بحث بر سر ویزا برای کارگران ماهر دلیل لفاظی بنن علیه ماسک و دیگر مدیران فناوری ثروتمند بود؛ همان‌هایی که به رئیس جمهوری نزدیک شده‌اند. اما بنن نگران است که این گروه به اندازه کافی به دستور کار پوپولیستی «آمریکا را دوباره بزرگ کنیم» متعهد نباشند.
در همین راستا، تنش‌هایی میان جناح‌های مختلف آمریکا ایجاد شده است. اقتصاد نیوز یادداشت فایننشال تایمز را در دو بخش ترجمه کرده که بخش اول آن در ادامه آمدهاست.
جدال در صفوف مردان ترامپ
این نشریه در ادامه آورد: ماسک از ویزای موسوم به H-1B که توسط بسیاری از شرکت‌های فناوری برای جذب کارگران ماهر استفاده می‌شود، دفاع کرد و مدعی شد: «من در مورد این موضوع که شما نمی‌توانید آن را درک کنید خواهم جنگید.»
هفته گذشته، بنن که از برنامه ویزا انتقاد داشت، تا آنجا پیش رفت که ماسک را «یک مرد شیطانی» توصیف کرد و متعهد شد که «این مرد را از بین خواهد برد». بنن که قبل از سفر به واشنگتن برای مراسم تحلیف با فایننشال تایمز صحبت می‌کرد، مدعی شد: «این افراد به دولت ملی اعتقاد ندارند، آنها به تکنو-فئودالیسم باور دارند. این شکاف در آینده به یک مسئله جدی بین پوپولیست‌ها و «برولیگارش ها» تبدیل خواهد شد».
این در حالی است که ترامپ در طول مبارزات انتخاباتی آرای رای‌دهندگان ناراضی دموکرات را به سمت خود جذب کرد و سعی کرد با استفاده از رابرت اف کندی جونیور از دموکرات‌های سابق و تولسی گابارد، که قبلاً نماینده کنگره هاوایی بود، صدای آن‌ها را در کابینه خود منعکس کند. در قاب هر دولت جدید شخصیت‌های بزرگی درگیر رقابت می‌شوند و درگیری‌های آن‌ها گاهی علنی خواهد شد. اما مناقشه بنن و ماسک یک واقعیت مهم و پیچیده را برای ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری‌اش آشکار می‌کند.
در حالی که رئیس جمهور تقریباً در قیاس با دوره اول ریاست جمهوری‌اش از جایگاه قوی‌تری نزد مردم آمریکا برخوردار است، درگیر ائتلاف سیاسی بسیار متنوع‌تری برای جلب رضایت است. حزب جمهوری خواه ممکن است در وفاداری شخصی‌اش به ترامپ متحد باشد، اما اکنون از تعدادی جناح تشکیل شده که دیدگاه‌ها و برنامه‌های جهانی بسیار متفاوتی دارند.
زمانی که ترامپ در سال 2017 پس از پیروزی در انتخابات وارد قدرت شد - رهبر حزبی بود که فارغ از تنش‌ها در باب سیاست‌های اقتصادی حول اهداف کلیدی متحدتر بودند. پیروزی قاطع او در انتخابات سال گذشته تا حدی نتیجه حمایت جیب‌های جامعه آمریکا بود که او قبلاً آن را تصرف نکرده بود. همین سرمایه به ترامپ فرصت داد تا آرای مردمی را به دست آورد و اکثریت جمهوری خواهان را در هر دو مجلس کنگره تضمین کند.
چالش تازه رئیس جمهور
با این حال، نتیجه این موفقیت سیاسی این است که پایگاه او اکنون در میان مدیران فناوری با گرایش آزادیخواهانه مانند ماسک گرفته تا دموکرات‌هایی که نسبت به واکسن‌ها و غذاهای فوق‌فرآوری‌شده بدبین هستند، مانند رابرت اف کندی جونیور، گسترده شده است.
او همچنین آرای شهری کم‌درآمد را به دست آورد، مراد رای دهندگان آفریقایی-آمریکایی و اسپانیایی تبار که از تورم عصبانی هستند. با این همه در پس‌زمینه چنین شرایطی، تنش‌ها بین جناح دوستدار کسب‌وکار حزب جمهوری‌خواه و جناح پوپولیستی که به طور فزاینده‌ای مسلط بودند و حضورشان یکی از ویژگی‌های دوره اول ترامپ بود، اکنون بسیار شدیدتر شده است؛ همانطور که بحث شدید بر سر ویزای H-1B این واقعیت را عریان کرد.
این اختلافات جناحی احتمالاً در باب تقریباً همه موضوعاتی که دولت جدید وعده رسیدگی به آن‌ها را داده، خود را نشان می‌دهد. در چنین شرایطی طرح هر پیشنهادی مستلزم یک نبرد سیاسی خواهد بود. لیندسی چروینسکی، مورخ سیاسی و مدیر اجرایی کتابخانه ریاست جمهوری جورج واشنگتن، دراین باره گفت: «من مطمئن نیستم که ترامپ به محض رسیدن به قدرت، از نظر نهادی قوی‌تر شود. مسائل بسیار زیادی وجود دارد که افراد حاضر در اردوگاهش اساساً و به طور غیرقابل حلی در مورد آنها اختلاف نظر خواهند داشت».
حتی بدون این تنش‌ها، ترامپ با مسائل جدی دست به گریبان است. از آنجایی که ترامپ در سن 78 سالگی به عنوان چهل و هفتمین رئیس جمهور آمریکا سوگند یاد کرد، باید به وعده‌های بزرگی که داده بود برای کاهش سریع قیمت‌ها، پایان دادن به درگیری‌های خارجی از اوکراین تا خاورمیانه و اخراج‌های دسته جمعی میلیون‌ها مهاجر غیرقانونی عمل کند.
سازهای ناکوک
ترامپ در اولین روز ریاست‌جمهوری‌اش سیل دستورات اجرایی را برای معکوس کردن برخی از سیاست‌های جو بایدن و اعمال برخی اقدامات جدید در حوزه تجارت و مرزهای جنوبی امضا کرد. اما اصطکاک‌های داخلی با آماده شدن ترامپ برای اتخاذ اولین تصمیم‌های سیاسی‌اش برجسته‌تر شدند - از چگونگی تعرفه‌های تهاجمی بر متحدان و دشمنان تا جزئیات سرکوب مهاجرت.-
پس از اینکه ترامپ در باب تحریم‌های تیک تاک گفت؛ -محدودیت‌هایی که از روز یکشنبه اجرایی شد،- شاهین‌های امنیت ملی در حزب ساز مخالف زدند. تام کاتن، سناتور جمهوری خواه از آرکانزاس، در حساب ایکس نوشت: «اکنون که قانون اجرایی شده است، هیچ مبنای قانونی برای تمدید وجود ندارد».
افرادی که مستقیماً با قانون‌گذاران جمهوری‌خواه و مقامات جدید دولت ترامپ صحبت کرده‌اند، می‌گویند که هنوز بحث‌های بزرگ و عدم اطمینان زیادی در مورد جزئیات اولین قدم‌های رئیس جمهوری وجود دارد و همین مقوله می‌تواند موجب شود تا تحقق اهداف رئیس جمهوری زمان بر باشد.
یکی از لابی‌گران ارشد جمهوری‌خواه نزدیک به تیم ترامپ می‌گوید: «واقعیت به دستور کار ترامپ ضربه می‌زند و فقط می‌تواند با این سرعت پیش برود.
در مار-آ-لاگو، ترامپ میزبان گروه‌هایی از جمهوری‌خواهان بود که به نمایندگی از جناح‌های مختلف حزب، از جمله میانه‌روها و محافظه‌کاران تندرو، برای جلسات مختلفی که جهت هماهنگی سیاست‌ها حضور داشتند. رالف نورمن، قانونگذار کارولینای جنوبی و عضو انجمن آزادی مجلس نمایندگان که این ماه به فلوریدا سفر کرده است، می‌گوید: «رئیس جمهوری همه جناح‌ها را گرد هم می‌آورد. تنها نقطه ضعف او این است که زمان کوتاهی برای انجام کارها دارد».
در این میان بنن می‌گوید: ترامپ باید بر دستاوردهای سیاسی که در سال گذشته با آرای رای دهندگان به دست آورده است، سرمایه‌گذاری کند، از جمله آرای بسیاری که قبلا در اردوگاه دموکرات‌ها بودند. به باور او «ترامپ رهبر این جنبش همیشه در حال گسترش است که اکنون سیاه‌پوستان و طبقه کارگر اسپانیایی تبار را شامل می‌شود. او به عنوان یک عامل تغییر در نظر گرفته می‌شود - و آن‌ها نمی‌خواهند او تا زمانی که تغییر واقعی ایجاد نشود متوقف شود».
بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

https://www.bazarearya.ir/fa/News/1251996/پشت-پرده-دعوای-ایلان-ماسک-با-استیو-بنن
بستن   چاپ