بازار آریا
اخراج گسترده مهاجران توسط ترامپ چقدر به آمریکا خسارت وارد می‌کند؟
اثر تورمی اخراج مهاجران
سه شنبه 2 بهمن 1403 - 00:24:40
روزنامه دنیای اقتصاد
بازار آریا - دنیای اقتصاد : ترامپ وعده داده است که اخراج گسترده مهاجران اولویت روز اول ریاست‌جمهوری او خواهد بود. به گزارش پولیتیکو، او در سخنان خود گفته است که «چاره‌ای ندارد» جز اینکه هر کسی را که به‌صورت غیرقانونی در آمریکا حضور دارد، اخراج کند. راه دونالد ترامپ به کاخ سفید با وعده‌هایی همچون کاهش تورم و اخراج میلیون‌ها مهاجر هموار شد. اما پس از تصدی مقام ریاست‌جمهوری، او باید این تعهدات را با عواقب سیاست‌های خود تطبیق دهد؛ زیرا حضور مهاجران برای پایین نگه داشتن قیمت‌ها و افزایش بهره‌وری مفید است.
صنایعی مانند ساختمان، مراقبت‌های بهداشتی و کشاورزی به‌شدت به نیروی کار مهاجر وابسته هستند و بر اساس آمارهای دولتی، مهاجران بین یک‌چهارم تا نیمی از نیروی کار برخی مشاغل را تشکیل می‌دهند که برای ساخت خانه‌های جدید، مراقبت از سالمندان و تولید مواد غذایی ضروری هستند.
اثر اخراج مهاجران بر تورم
در دوره جو بایدن ورود مهاجران به آمریکا روند سریعی داشت. تنها در سال2023 حدود 3.3میلیون نفر به آمریکا وارد شدند. این رقم شامل کسانی است که به‌صورت غیرقانونی وارد آمریکا شده‌اند. دفتر بودجه کنگره و بانک فدرال‌رزرو دالاس می‌گویند که موج مهاجران در دوران ریاست‌جمهوری بایدن تولید را افزایش داده و نیروی کار جدیدی را فراهم کرده است که با پیر شدن جمعیت بومی مورد نیاز بود. با سوگند یاد کردن ترامپ به‌عنوان چهل‌وهفتمین رئیس‌جمهور کشور در روز دوشنبه، بزرگ‌ترین چالش او ممکن است این باشد که برنامه‌اش برای حل یکی از مسائل مهم مردم آمریکا یعنی مرزها، می‌تواند به مشکل دیگری دامن بزند: افزایش قیمت‌ها. این نگرانی حتی در میان برخی از متحدان ترامپ نیز وجود دارد.
به گفته کارشناسان، اگر ترامپ به وعده‌هایش عمل کند، هزینه‌ها می‌توانند سرسام‌آور باشند. اقتصاددانان هشدار می‌دهند که قیمت مواد غذایی افزایش خواهد یافت؛ زیرا تولیدات کشاورزی کاهش می‌یابد. همچنین این امر هزینه‌های ساخت‌وساز مسکن را افزایش می‌دهد و کمبود نیروی کار در خانه‌های سالمندان و خدمات مراقبت‌های بهداشتی در منزل را تشدید می‌کند و در نتیجه هزینه‌های مراقبت‌های بهداشتی را بالاتر می‌برد. بسیاری از این موارد بستگی به تعداد کارگرانی دارد که در نهایت اخراج می‌شوند یا اگر مهاجران بیشتری کشور را ترک کنند و ورود مهاجران جدید کاهش یابد.
اگرچه تورم در سال گذشته کاهش یافته، قیمت‌ها همچنان بیش از 20درصد بالاتر از زمانی است که جو بایدن به قدرت رسید. استفن مور، مشاور پیشین ترامپ و پژوهشگر ارشد در بنیاد هریتیج اشاره کرده است: «دو دلیل اصلی که ترامپ در انتخابات پیروز شد، خشم رای‌دهندگان از مساله مهاجرت و تورم بود.» او افزود: «بدون شک اخراج 8 تا 10میلیون نفر که بسیاری از آنها شاغل هستند فشار اقتصادی ایجاد می‌کند و این موضوع را بدون شک می‌توان در تاثیر تورمی اخراج این کارگران مشاهده کرد.» مهاجران غیرقانونی بخش قابل توجهی از نیروی کار را تشکیل می‌دهند. تخمین‌ها متفاوت است؛ اما جمعیت‌شناسان مرکز تحقیقات پیو بر این باورند که حدود 8.3میلیون مهاجر غیرقانونی در آمریکا مشغول به‌کار هستند که حدود 5درصد کل نیروی کار را تشکیل می‌دهند. آنها سهم بیشتری از نیروی کار در مشاغل ساخت‌وساز و کشاورزی (بیش از 10درصد) دارند و گمان می‌رود نزدیک به 27درصد از همه دستیاران مراقبت‌های بهداشتی در منزل را شامل شوند.
برخی از متحدان ترامپ می‌گویند هشدارها درباره وعده‌های رئیس‌جمهور جدید مبنی بر اخراج تا 20میلیون مهاجر غیرقانونی اغراق‌آمیز است. کارولین لویت، سخنگوی تیم انتقالی ترامپ در بیانیه‌ای گفت: «بحران واقعی اقتصادی هزینه 182میلیارد دلاری است که مالیات‌دهندگان آمریکایی هر سال برای پوشش هزینه‌های 20میلیون مهاجر غیرقانونی که جوامع ما را اشباع کرده و جای کارگران آمریکایی را گرفته‌اند، پرداخت می‌کنند.» علاوه بر این افزایش دستمزدها در مشاغل کم‌درآمد می‌تواند نرخ مشارکت نیروی کار در میان مردان جوان را که همچنان کمتر از میانگین تاریخی است، بهبود بخشد.
مراحل اخراج مهاجران
چاد وولف، وزیر پیشین امنیت داخلی که اکنون بخش امنیت داخلی و مهاجرت یک اندیشکده سیاستگذاری همسو با ترامپ با عنوان «اول آمریکا» را مدیریت می‌کند، اشاره کرد که ایالات متحده هرگز بیش از 400هزار نفر را در یک سال اخراج کرده است. ترامپ به برنامه Meet the Press شبکه NBC گفت که اخراج‌های اولیه تنها مهاجران غیرقانونی دارای سابقه کیفری را هدف قرار خواهد داد که بر اساس داده‌هایی که سال گذشته توسط وزارت امنیت داخلی منتشر شد، حدود 425هزار نفر را شامل می‌شود. اقتصاددانان هشدار می‌دهند که ایالات متحده نیروی کار کافی برای جبران کاهش سریع نیروی کار مهاجر ندارد. چنین شوک اقتصادی می‌تواند رشد و اشتغال را تهدید کند و تورم را افزایش دهد. مایکل کلمنز، استاد اقتصاد دانشگاه جورج میسون و پژوهشگر موسسه اقتصاد بین‌المللی پیترسون می‌گوید: «تعداد کارگران شاغل در آمریکا بدون مهاجرت بسیار کمتر از سطح فعلی بود. همه شغل‌های ما به اقتصاد رو به رشد وابسته‌اند و اقتصاد رو به رشد فقط به دلیل مهاجرت امکان‌پذیر است.»
بخش مسکن حوزه خاصی است که هم ترامپ و هم رهبران دموکرات برای رشد اقتصادی بر آن کرده‌اند. اجاره‌بها و قیمت خانه‌ها افزایش یافته و تورم کلی را بالا برده است. اسکات ترنر، نامزد ترامپ برای رهبری وزارت مسکن و توسعه شهری می‌گوید: «آمریکا نیاز به ساخت «میلیون‌ها خانه جدید» برای مقابله با بحران مسکن مقرون‌به‌صرفه بودن دارد.» اجرای این برنامه‌ها نیاز به نیروی کار عظیمی دارد. جیم توبین، مدیرعامل انجمن ملی سازندگان خانه می‌گوید: ترامپ را باید جدی گرفت. او هشدار داد که سیاست‌هایی که کارگران مهاجر را هدف قرار می‌دهند می‌توانند بازار کار ضعیف صنعت ساخت‌وساز را بیش از پیش تضعیف کنند. او گفت: «تا زمانی که کارگران داخلی کافی آموزش دهیم و جوانان بیشتری را به مشاغل مهارتی در ایالات متحده جذب کنیم، نیاز داریم که از مرزهای خود برای جذب نیروی مهاجر استفاده کنیم.»
تاثیر اخراج مهاجران بر کشاورزی و خدمات بهداشتی
مهاجران غیرقانونی حدود 40درصد از کارگران مزارع کشاورزی را تشکیل می‌دهند و در برخی ایالت‌ها سهم آنها در گاوداری‌ها حتی بیشتر است. جی.اچ.کولوم کلارک، مدیر ابتکار رشد اقتصادی موسسه بوش-دانشگاه متدیست جنوبی اشاره می‌کند که: «اگر تولید کشاورزی به‌شدت مختل شود، تقریبا به‌طور قطع در قیمت‌های فروشگاه‌های مواد غذایی قابل مشاهده خواهد بود.» به همین ترتیب، با پیر شدن بیشتر آمریکایی‌ها و افزایش تقاضا برای خدمات مراقبتی، خانه‌های سالمندان و خدمات بهداشتی در منزل ممکن است تحت تاثیر کاهش نیروی کار قرار گیرند. مهاجران 27درصد از همه دستیاران مراقبت‌های بهداشتی را تشکیل می‌دهند و این نیاز با پیر شدن جمعیت افزایش خواهد یافت. نانسی وو از شورای مهاجرت آمریکا گفت: «صنعت از هم‌اکنون با کمبود نیروی کار مواجه است. کاهش عرضه نیروی کار ماهر در این بخش قطعا فرصت‌های بیماران برای دریافت مراقبت مناسب را محدود می‌کند.»
مواجهه فد با ترامپ
جروم پاول، رئیس فدرال‌رزرو از سال2012 عضو هیات‌مدیره فدرال رزرو بود و از فوریه2018 تا فوریه2022 به‌عنوان رئیس فدرال‌رزرو انتخاب شد. اختلافات قابل‌توجهی میان ترامپ و پاول در دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ به‌ویژه بر سر سیاست‌های پولی و نرخ بهره وجود داشت. ترامپ به‌صورت پیوسته از افزایش نرخ بهره توسط فدرال‌رزرو برای کنترل تورم انتقاد می‌کرد؛ زیرا معتقد بود این افزایش‌ها باعث کند شدن رشد اقتصادی و افزایش بیکاری می‌شود. از طرفی، پاول به‌دنبال حفظ استقلال فدرال‌رزرو بود و به تصمیمات اقتصادی این نهاد بر اساس معیارهای بلندمدت اقتصادی اعتقاد داشت. این مناقشه‌ها باعث بروز نوسان در بازار سهام شد؛ به‌ویژه زمانی که در دسامبر2018 ترامپ پاول را تهدید به اخراج کرد. این تهدید نگرانی‌هایی در بازار ایجاد کرد؛ اما پاول بر استقلال فدرال‌رزرو تاکید کرد. پس از پایان دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ، پاول برای دوره دوم توسط بایدن منصوب شد و رابطه‌ای مبتنی بر پذیرش استقلال فدرال رزرو در این دوره شکل گرفت.
با شروع دوره جدید ریاست‌جمهوری ترامپ، مجددا مناقشه‌ها بر سر سیاست‌های پولی آغاز شده است.ترامپ کاهش‌های اخیر نرخ بهره را به‌عنوان اقدامی سیاسی به نفع دموکرات‌ها اعلام کرد و خواستار دخالت بیشتر رئیس‌جمهور در تصمیمات فدرال‌رزرو شد. با این حال، طبق قانون فدرال‌رزرو، رئیس‌جمهور نمی‌تواند به‌راحتی رئیس فدرال رزرو را اخراج کند، مگر در شرایط خاصی که توسط کنگره بررسی و تایید شود. این تنش‌ها و مناقشه‌ها احتمالا در دوره دوم او نیز ادامه خواهد داشت. ترامپ ممکن است با تلاش برای فشار بر کنگره و استفاده از رسانه‌ها به دنبال تضعیف استقلال فدرال‌رزرو باشد.
کارشناسان معتقدند که اگر ترامپ در این مسیر موفق نشود، در نهایت می‌تواند در سال 2026 فردی وفادار به خود را به جای پاول منصوب کند. با این حال، به گفته کارشناسان تلاش برای تضعیف استقلال فدرال‌رزرو می‌تواند باعث بروز بی‌ثباتی‌های اقتصادی بیشتر و افزایش تورم و بیکاری شود.

https://www.bazarearya.ir/fa/News/1251668/اثر-تورمی-اخراج-مهاجران
بستن   چاپ