بازار آریا
مراسم تحلیف چهل‌وهفتمین رئیس‏‌جمهور ایالات متحده برگزار شد
روز اول کاری ترامپ؛ بایدن‏‌زدایی
سه شنبه 2 بهمن 1403 - 00:13:40
روزنامه دنیای اقتصاد
بازار آریا - دنیای اقتصاد : مراسم تحلیف دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده رأس ساعت 20:30 به وقت تهران برگزار شد. این مراسم برخلاف سایر مراسم که در فضای بیرون برگزار می‌شد، در فضای سربسته برگزار شد. بعد از رونالد ریگان، ترامپ دومین رئیس‌جمهوری است که مراسم سوگندش در فضای سربسته اجرا شد. علت تغییر مکان به‌دلیل سرمای شدیدی بود که بر واشنگتن‌دی‌سی حکفرما بود و به منفی 7درجه رسید. به همین دلیل رژه‌های مرسوم که از خیابان پنسیلوانیا آغاز می‌شد و به کاخ سفید می‌رسید، برگزار نشد. به گزارش بی‌بی‌سی، روز آغاز دومین دوره ریاست‌جمهوری ترامپ با شرکت در مراسمی در کلیسای سنت جان، واقع در میدان لافایت، کلیسای تاریخی واشنگتن دی‌سی آغاز شد و پس از آن یک پذیرایی به صرف چای در کاخ سفید برگزار شد.
این مراسم با تحلیف ترامپ و جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا و سپس سخنرانی ترامپ ادامه یافت. ترامپ سپس به اتاق ویژه رئیس‌جمهور -نزدیک تالار سنا- رفت و اسناد اصلی تصدی دولت خود را امضا کرد. در روز تحلیف، کمیته مشترک کنگره میزبان ضیافت ناهاری بود که ترامپ پس از امضای اسناد در آن شرکت کرد. سپس مراسم رژه در فضای سرپوشیده در ورزشگاه «کپیتال وان آرنا» آغاز شد. در شب هم، ترامپ در سه مراسم خاص روز تحلیف در نقاط مختلف پایتخت حضور یافت؛ میهمانی رقص استارلایت، میهمانی رقص آزادی روز تحلیف و میهمانی رقص فرماندهی کل نیروهای مسلح.
تحلیف مراسم رسمی و نشانه پایان دوره ریاست‌جمهوری یک رئیس‌جمهور و آغاز به کار رئیس‌جمهور جدید است. این مراسم مهم‌ترین بخش از تشریفات انتقال قدرت بین رهبران دولت در واشنگتن دی‌سی محسوب می‌شود. بخش مهمی از مراسم شامل قرائت سوگند ریاست‌جمهوری توسط رئیس‌جمهوری منتخب است که در آن آمده است: «من رسما سوگند یاد می‌کنم که وظایف ریاست‌جمهور ایالات متحده را صادقانه اجرا و تا حد توان، از قانون اساسی ایالات متحده حفاظت، مراقبت و دفاع خواهم کرد.» اگرچه ترامپ در انتخابات ماه نوامبر پیروز شد، اما پس از قرائت این متن است که به‌طور رسمی به چهل‌وهفتمین رئیس‌جمهور آمریکا تبدیل شد. ونس نیز برای تصدی سمت معاونت رئیس‌جمهوری ادای سوگند کرد.
چه ‌میهمانانی در مراسم حضور داشتند؟
برخلاف مراسم تحلیف سنتی روسای‌جمهور ایالات متحده، در این مراسم تعدادی از رهبران خارجی، از جمله متحدان نزدیک ترامپ و حتی برخی از رقبای او حضور داشتند. حداقل هفت رئیس دولت و دو رهبر سابق دعوت شده بودند. به گفته رویترز، در مجموع 500هزار‌میهمان برای این مراسم حاضر بودند. در این مراسم افرادی همچون خاویر میلی، رئیس‌جمهور آرژانتین که شبیه به ترامپ است، حضور پیدا کرده بودند. ترامپ عمدتا روسای همسو را به این مراسم دعوت کرده بود. با این حال ترامپ شی جین پینگ، رئیس‌جمهوری چین را هم دعوت کرده بود که او در این مراسم حضور پیدا نکرد و به جای او هان ژنگ، معاونش حاضر شده بود. ترامپ همچنین ترجیح داد امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه و اولاف شولتز، صدراعظم آلمان را به این مراسم دعوت نکند.
پیش‌پرده تحلیف
دونالد ترامپ یک شب پیش از ادای سوگند به‌عنوان رئیس‌جمهور ایالات متحده، در همایش هواداران خود در واشنگتن بر وعده‌های قبلی‌اش به‌ویژه درباره مهاجران تاکید کرد و از آغاز دوره‌ای جدید در آمریکا سخن گفت. به گزارش خبرگزاری رویترز، ترامپ شامگاه یکشنبه در جمع هوادارانش گفت که «در آستانه بازپس‌گیری» ایالات متحده است و روز دوشنبه «پرده به روی سال‌های افول آمریکا بسته خواهد شد». او پیش‌تر گفته بود که روز اول کاری‌اش تبدیل به روزی خواهد شد که اثرات جو بایدن را معکوس خواهد کرد. دونالد ترامپ پیش از این نیز بارها از دولت جو بایدن انتقاد کرده بود؛ اتهاماتی که از سوی دولت فعلی آمریکا رد می‌شود.
مراسم تحلیف دونالد ترامپ به‌عنوان چهل‌وهفتمین رئیس‌جمهور آمریکا ظهر دوشنبه به وقت واشنگتن برگزار شد و به‌دلیل هوای سرد، این مراسم به جای فضای باز در تالار داخلی ساختمان کنگره انجام شد. رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده در جمع هوادارانش بار دیگر وعده‌های قبلی خود را، از جمله درباره مهاجران، مرزها، ارتش، تراجنسیتی‌ها و علنی کردن پرونده‌هایی مانند ترور جان اف کندی تکرار کرد. دونالد ترامپ قصد دارد پس از ادای سوگند ریاست‌جمهوری، مجموعه‌ای از فرمان‌های اجرایی را برای تعیین مسیر دولت جدید صادر کرد. در گزارش «کولاک دستورات اجرایی» که دیروز دوشنبه در روزنامه «دنیای‌اقتصاد» منتشر شد، به این موضوع اشاره شد که ترامپ در حدود 100دستور به علاوه 60وعده خود را اجرایی خواهد کرد. این فرمان‌ها شامل افزایش بازداشت مهاجران غیرقانونی، از سرگیری ساخت دیوار مرزی و لغو برنامه‌های اقامت موقت است.
او همچنین به دنبال پایان اعطای شهروندی خودکار به افرادی است که والدینشان به‌صورت غیرقانونی در آمریکا هستند. در حوزه انرژی، ترامپ قصد دارد مقررات اقلیمی دولت بایدن را لغو کند، حمایت از خودروهای برقی را متوقف سازد و بار دیگر از توافق‌نامه پاریس خارج شود. او همچنین برنامه دارد تعرفه واردات کالا را برای تقویت تولید داخلی افزایش دهد. ترامپ عفوهایی را برای برخی افراد مرتبط با حمله به کنگره در 6ژانویه2021 صادر خواهد کرد. از دیگر برنامه‌های او پایان دادن به جنگ اوکراین، تغییر اساسی روابط آمریکا با ناتو و ساخت سامانه دفاع موشکی پیشرفته است. این دستورات که ممکن است به‌صورت مرحله‌ای منتشر شوند، بخشی از تلاش‌های ترامپ برای اعمال تغییرات گسترده از همان روزهای آغازین دولت جدیدش است.
دونالد ترامپ یکشنبه گفت: «ما جلوی تهاجم به مرزهایمان را می‌گیریم، میهن‌پرستی را به مدارس خود برمی‌گردانیم، ایدئولوژی‌های موسوم به «بیداریِ چپ تندرو» را از ارتش و از دولت خود بیرون می‌کنیم.» دونالد ترامپ در سخنرانی خود همچنین از آغاز اجرای توافق آتش‌بس غزه و آزادی گروگان‌های اسرائیلی استقبال کرد و آن را «اولین گام به سوی صلح پایدار در خاورمیانه» خواند.
او در عین حال دلیل دستیابی به این توافق را پیروزی خود در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا عنوان کرد. مذاکرات طولانی مربوط به آتش‌بس غزه در دولت بایدن انجام شد و جو بایدن چند روز پیش در پاسخ به خبرنگاری که از او پرسید اعتبار این توافق به او تعلق می‌گیرد یا به دونالد ترامپ گفت: «آیا این یک جوک است؟» مذاکرات دوحه در هفته‌های اخیر با حضور نمایندگان جو بایدن و همچنین استیو ویتکاف، فرستاده ویژه دونالد ترامپ به خاورمیانه برگزار شد.

https://www.bazarearya.ir/fa/News/1251623/روز-اول-کاری-ترامپ؛-بایدن‏‌زدایی
بستن   چاپ