بازار آریا
«واکاوی اقتصاد»؛ تحلیلگران تجارت فردا چه می گویند؟
از لس‌آنجلس چه مانده است؟ شهر ارواح
يکشنبه 30 دي 1403 - 10:58:50
روزنامه دنیای اقتصاد
بازار آریا - صدیقه نژادقربان دلایل آتش‌سوزی لس‌آنجلس، مسائل شهروندان و آینده این شهر را بررسی کرده است.
به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد؛ بادهای سانتا آنا بزرگ‌ترین آتش‌سوزی قرن را در کالیفرنیا رقم زد و لس‌آنجلس را به شهر سوخته‌ای تبدیل کرد که در حال حاضر از بخش‌های زیادی از آن چیزی جز خاکستر باقی نمانده است.
علاوه بر وارد آمدن خسارت نزدیک به 150 میلیارددلاری و چالش شرکت‌های بیمه، ادامه روند تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین، آینده این ایالت را تحت‌الشعاع قرار داده و سوال‌های زیادی مبنی بر اینکه آیا شهر سوخته می‌تواند دوباره تبدیل به شهر شود ایجاد کرده است.
حداقل 25 نفر در آنچه می‌تواند ویرانگرترین فاجعه طبیعی در تاریخ ایالات‌متحده باشد، جان خود را از دست داده‌اند، بیش از 12 هزار خانه و ویلا ویران شده و 100 هزار نفر بی‌خانمان شده‌اند. 
تصاویر آخرالزمانی سوختن خانه‌های افراد ثروتمند و مشهور و مردم عادی چنان سوررئال بود که برخی هنوز آن را باور نکرده‌اند.
آیا این رویداد برای همیشه رابطه بین خطر آب‌وهوا و خانه‌ها را در یکی از باارزش‌ترین بازارهای املاک جهان تغییر می‌دهد و باعث ورشکستگی بیمه‌گران می‌شود؟
یکی از چالش‌هایی که حکمرانی کالیفرنیا و در مجموع دولت فدرال با آن مواجه بود، عدم آمادگی و نداشتن تجهیزات کافی برای مهار این آتش‌سوزی بسیار بزرگ بود.
پیش از وقوع آتش‌سوزی، رئیس آتش‌نشانی لس‌آنجلس در مورد کاهش بودجه این اداره برای پاسخگویی به شرایط اضطراری هشدار داده بود.
لس‌آنجلس سالی بسیار خشک و کم‌باران را گذرانده و در اکتبر تنها شاهد چهار سانتی‌متر بارش باران بوده و تندبادهای قدرتمند فراساحلی معروف به بادهای سانتا آنا نیز شرایط مناسبی را برای آتش‌سوزی فراهم کرده است. 
اگرچه وزش باد شدید و کمبود باران باعث ایجاد آتش‌سوزی شده است، اما کارشناسان می‌گویند تغییرات آب‌وهوایی و خشکسالی شرایط را تغییر داده و احتمال وقوع چنین آتش‌سوزی‌هایی را افزایش می‌دهد.
نوسانات «اقلیمی» بین دوره‌های خشک و مرطوب در سال‌های اخیر باعث ایجاد حجم عظیمی از پوشش گیاهی خشک شد که آماده سوختن بود. 
به‌طور کلی تصور می‌شود که فصل آتش‌سوزی در جنوب کالیفرنیا از ماه می تا اکتبر ادامه داشته باشد و این نشان می‌دهد، آتش‌سوزی‌ها به یک موضوع همیشگی تبدیل شده‌اند.
آتش‌سوزی‌ها ضربه‌ای بزرگ به بازار بیمه اموال منطقه وارد کرده است. پس از آتش‌سوزی‌های جنگلی در سال‌های 2017 و 2018 که سود صنعت بیمه را از بین برد، شرکت‌های بیمه در سال‌های اخیر از بازار بیمه اموال کالیفرنیا عقب‌نشینی کرده‌اند.
عقب‌نشینی بیمه‌گران از کالیفرنیا به این معنی است که بخش قابل توجهی از صاحبان خانه در لس‌آنجلس به آخرین راه‌حل بیمه ایالتی، یعنی طرح دسترسی منصفانه کالیفرنیا به الزامات بیمه (FAIR) متکی هستند.
اکنون نگرانی‌هایی وجود دارد که طرح (FAIR) که دولت ایالتی اداره می‌کند، ممکن است با کمبود بودجه مواجه شود و شرکت‌های بیمه خصوصی را برای پرداخت صورت‌حساب درگیر کند.
اگرچه هفته‌ها طول می‌کشد تا میزان کامل خسارت‌ها ارزیابی شود، اما آتش‌سوزی‌های لس‌آنجلس، بازار شکننده بیمه کالیفرنیا را به لبه پرتگاه می‌کشاند. 
هفت شرکت از 12 شرکت بزرگ بیمه‌ی خانه، پوشش خود را در ایالت کالیفرنیا طی دو سال گذشته محدود کرده‌اند. 
افزایش خطر آتش‌سوزی ناشی از تغییرات آب‌وهوایی بخشی از دلیل این اقدام بوده است.بنابرین لس‌آنجلسی‌ها با چالش خانه‌های بدون بیمه دست‌به‌گریبان هستند.
کارشناسان می‌گویند تا سال 2050، لس‌آنجلس و کالیفرنیا چهره‌ای متفاوت خواهند داشت. آتش‌سوزی‌ و امواج گرما، دیگر «بی‌سابقه» نخواهد بود، بلکه در چالش‌های زندگی حل می‌شوند. جاده‌های باتلاقی گسترش می‌یابد و انقراض‌ گونه‌های گیاهی زندگی را بر ساکنان این ایالت سخت‌تر خواهد کرد.
منبع: تجارت فردا، شماره 576

https://www.bazarearya.ir/fa/News/1250462/از-لس‌آنجلس-چه-مانده-است؟-شهر-ارواح
بستن   چاپ