بازار آریا
جزئیات مصوبه دولت برای نوسازی ناوگان ریلی و جاده‌ای اعلام شد
شرایط واردات اتوبوس دست‌‌‌‌‌‌‌‌دوم
چهارشنبه 26 دي 1403 - 00:20:34
روزنامه دنیای اقتصاد
بازار آریا - معاون اول رئیس‌جمهور مصوبه هیات‌وزیران برای تامین 32‌هزار دستگاه ناوگان اتوبوس، مینی‌بو‌س و کشنده از طریق تولید داخل و واردات را ابلاغ کرد. به گزارش مهر، محمدرضا عارف؛ معاون اول رئیس‌جمهوری مصوبه هیات‌وزیران برای تامین 32‌هزار دستگاه ناوگان اتوبوس، مینی‌‌‌‌‌‌‌‌بوس و کشنده از طریق تولید داخل و واردات را برای اجرا، ابلاغ کرد.
بر اساس این ابلاغیه که مربوط به تبصره‌10 قانون بودجه‌1403 کل کشور است، دولت در راستای اجرای برنامه بازسازی و تامین ناوگان ریلی، مجوز تامین 600 اتوبوس برون‌شهری تولید داخل و واردات آن با سن کمتر از پنج سال‌توسط بخش‌خصوصی را صادر کرد. در بخش مینی‌بو‌س نیز تعداد 600دستگاه اتوبوس برون‌شهری تولید داخل و 2400دستگاه اتوبوس برون‌شهری با سن کمتر از 5سال‌از طریق واردات توسط بخش‌خصوصی به ناوگان جاده‌ای مسافری کشور افزوده می‌شود، همچنین تعداد 2‌هزار و250دستگاه مینی‌‌‌‌‌‌‌‌بوس تولید داخل و 3‌هزار و 750دستگاه مینی‌‌‌‌‌‌‌‌بوس با سن کمتر از 3سال ‌برای استفاده در داخل و خارج شهر از طریق واردات توسط بخش‌خصوصی به ناوگان جاده‌ای مسافری کشور افزوده می‌شود. براساس این مصوبه تعداد‌هزار و 500دستگاه اتوبوس درون‌شهری تولید داخل و‌هزار و500‌دستگاه اتوبوس درون‌شهری با سن کمتر از 5‌سال ‌از طریق واردات توسط بخش‌خصوصی به ناوگان مسافری درون‌شهری کشور افزوده می‌شود. علاوه‌بر آن تعداد 15‌هزار دستگاه کشنده تولید داخل و 5‌هزار دستگاه کشنده با سن کمتر از 5سال‌ از طریق واردات توسط بخش‌خصوصی به ناوگان جاده‌ای باری کشور افزوده می‌شود، همچنین مقرر شد تعداد 150دستگاه واگن مسافری تولید داخل و تعداد150دستگاه واگن مسافری با سن کمتر از 20سال از طریق واردات توسط بخش‌خصوصی به ناوگان ریلی مسافری کشور افزوده ‌شود. مطابق با این مصوبه حداقل تعداد 100دستگاه قطارکش لکوموتیو یا قطار مسافری خودکشش تولید داخل و حداقل 100دستگاه قطارکش لکوموتیو یا قطار مسافری خودکشش با سن کمتر از 15سال ‌از طریق واردات توسط بخش‌خصوصی وارد چرخه حمل‌ونقل ریلی می‌شود.
بر این اساس شرکت راه‌آهن جمهوری‌اسلامی ایران مکلف است حداقل 50دستگاه قطارکش لکوموتیو یا قطار مسافری خودکشش متوقف بیش از 5‌سال ‌را به‌منظور تسریع در انجام طرح پروژه‌های بازسازی با رعایت قوانین و مقررات مربوط به بخش‌خصوصی واگذار کند.
در ماده‌دوم این مصوبه آمده است؛ مشخصات انواع وسایل نقلیه تجاری جاده‌ای اعم از باری و مسافری مورد‌نیاز از طرف سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای برای وسایل نقلیه برون‌شهری و سازمان شهرداری‌‌‌‌‌‌‌‌ها و دهیاری‌‌‌‌‌‌‌‌های کشور برای وسایل نقلیه درون‌شهری و مشخصات ناوگان مورد‌نیاز بخش ریلی موضوع این برنامه از سوی شرکت راه‌آهن جمهوری‌اسلامی ایران تعیین و اعلام خواهدشد.
مطابقت ناوگان تولیدی و وارداتی موضوع این برنامه به‌غیر ‌از ناوگان ریلی با استانداردهای فنی و محیط‌زیستی توسط سازمان ملی استاندارد ایران و سازمان حفاظت محیط‌زیست صورت خواهد گرفت و وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف است مطابق برنامه مندرج در ماده‌اول این آیین‌نامه نسبت به‌ثبت‌سفارش ناوگان جاده‌ای کشنده باری و اتوبوس و مینی‌‌‌‌‌‌‌‌بوس اعم از نو و کارکرده اقدام کند. در حوزه، ریلی وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف است به ازای هر دو دستگاه کشنده ریلی وارداتی نو یا یک دستگاه کشنده ریلی وارداتی دست‌دوم، نسبت به انعقاد قرارداد خرید یک دستگاه کشنده ریلی ساخت داخل از شرکت‌های تولیدکننده داخلی با تایید ظرفیت خالی و تضمین تحویل کشنده ریلی ظرف مدت یک‌سال منوط به رعایت مفاد قرارداد اقدام کند. مطابق با این مصوبه اشخاص حقیقی یا حقوقی با رعایت قوانین و مقررات مربوط، می‌توانند نسبت به واردات انواع ناوگان موضوع این برنامه اقدام کنند.
سقف حمایت وزارت راه و شهرسازی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای تا چهل‌درصد قیمت فروش اتوبوس‌‌‌‌‌‌‌‌های برون‌شهری تولید داخل و وارداتی از محل منابع داخلی به رانندگان دارای کارت هوشمند فعال و شرکت‌های حمل‌ونقل مسافری که از سوی آن سازمان تعیین می‌شود، است. بانک‌مرکزی جمهوری‌اسلامی ایران مکلف است در چارچوب دستورالعمل اجرایی قانون بودجه ‌سال‌1403 کل کشور و بر اساس برنامه دریافتی از وزارت راه و شهرسازی و با رعایت اولویت‌‌‌‌‌‌‌‌های مصوب در این برنامه نسبت به معرفی متقاضیان به شبکه بانکی اقدام کند. به‌منظور تشویق بخش‌خصوصی برای سرمایه‌گذاری در حوزه تامین ناوگان جاده‌ای و ریلی مسافری و باری سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی پس از تشکیل وزارت نفت در چارچوب آیین‌نامه بازار بهینه‌سازی مصرف انرژی مصوب شورای‌عالی انرژی و به استناد جز2 بند‌ج تبصره‌4 قانون بودجه ‌سال‌1403 کل کشور نسبت به صدور گواهی‌‌‌‌‌‌‌‌های صرفه‌جویی موضوع ماده46 قانون برنامه پنج‌ساله هفتم پیشرفت جمهوری‌اسلامی ایران مصوب1403 برای بازپرداخت سرمایه‌گذاری‌های طرح‌های نوسازی ناوگان فرسوده برون‌شهری تا سقف پنجاه‌هزار ‌میلیارد‌ریال به شرط تحقق سرمایه‌گذاری اقدام ‌می‌کند. بانک‌مرکزی جمهوری‌اسلامی ایران متناسب با پیشرفت و تحقق این برنامه نسبت به تامین ارز مورد‌نیاز اقدام می‌کند و وزارت راه و شهرسازی و وزارت کشور مکلفند گزارش اجرای این برنامه را هر سه ماه یک‌بار به کمیسیون عمران مجلس شورای‌اسلامی ارائه کنند.

https://www.bazarearya.ir/fa/News/1247857/شرایط-واردات-اتوبوس-دست‌‌‌‌‌‌‌‌دوم
بستن   چاپ