بازار آریا
«دنیای‌اقتصاد» بازارها را بررسی می‌کند
تورم آمریکا در کانون توجه بازارها
يکشنبه 23 دي 1403 - 00:25:02
روزنامه دنیای اقتصاد
بازار آریا - بازار داخلی
شروع هفته با اصلاح
بازار سهام نخستین روز هفته را با سرخ‌پوشی آغاز کرد. در این میان شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران که در هفته گذشته بازدهی خوبی را عاید سهامداران کرده بود، روز شنبه با افزایش حجم عرضه‌ها روبه‌رو شد. در این میان شاخص کل هم‌وزن و فرابورس و سهام کوچک‌تر بازار نیز با وجود نزول، کاهش ارتفاع کمی را به ثبت رساندند.
در این میان شاخص کل بورس تهران با افت 1.14 درصدی همراه شد و در ساعات پایانی معاملات با ایستادن در سطح 2 میلیون و 911‌هزار واحدی عقب‌نشینی 33‌هزار و 633 واحدی را ثبت کرد.
با وجود این شاخص کل هم‌وزن نسبت به شاخص اصلی سرخ‌پوشی کمتری داشت. به طوری که این شاخص با کاهش ارتفاع 0.24 درصدی روبه‌رو شد و روز معاملاتی گذشته را در سطح 915‌هزار و 186 واحدی به پایان رساند. شاخص کل فرابورس مانند سایر شاخص‌های اصلی با نزول 0.08درصدی در محدوده 27‌هزار و 135واحدی قرار گرفت.
همچنین روز شنبه ارزش معاملات سهام، حق‌تقدم و صندوق‌های سهامی حدود 17575 میلیارد تومان بوده که نسبت به‌روز چهارشنبه رشد 45 درصدی داشته و 1614میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شده است. به طور کلی می‌توان گفت بازار سرمایه در یک‌قدمی محدوده 3 میلیون واحدی با اصلاح قیمتی مواجه شد.
با وجود این افزایش حجم معاملات با وجود اصلاح بازار از شناسایی سود توسط برخی معامله‌گران و دست به دست شدن آنها میان سرمایه‌گذاران خبر می‌دهد. با وجود اینکه خودرویی‌ها در میانه بازار بازگشایی شدند و پس از بازگشایی متعادل مورد معامله قرار گرفتند اما کلیت منفی بازار آن را به تشکیل صفوف منفی سوق داد.
روز گذشته علی سعیدی مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران در خصوص تغییراتی در بازار ارز تجاری از اول بهمن ماه گفت: از نخستین روز بهمن ماه تمام صادرکنندگان و واردکنندگانی که در بازار نیما بودند الزاما به بازار ارز تجاری مهاجرت خواهند کرد. در واقع رفع تعهد‌‌‌ها برای صادرکنندگان صرفا در صورت عرضه در بازار ارز تجاری اتفاق خواهد افتاد و محل تامین ثبت‌سفارش‌‌‌‌‌‌ها نیز به طور کامل از طریق مرکز مبادله است.
بازار خارجی
مسیر توسعه جهانی با آمارهای چین
فدرال رزرو در سال 2024 پیشرفت کمی در مهار تورم داشت، به طوری که بیشتر شاخص‌‌‌های تورمی نسبت به ابتدای سال تنها کمی کاهش یافتند. سیاستگذاران امیدوار بودند که تورم تاکنون به حدود 2‌درصد نزدیک شود، اما چسبندگی فشارهای تورمی باعث شده است که این عدد نزدیک به 3‌درصد باقی بماند. پیش از انتشار داده‌‌‌های CPI در هفته آینده، سرمایه‌‌‌گذاران شاخص قیمت تولیدکننده دسامبر را در روز سه‌‌‌شنبه زیر نظر خواهند داشت. همچنین، در روز پنج‌شنبه، داده‌‌‌های خرده‌‌‌فروشی مورد توجه قرار خواهند گرفت. انتظار می‌رود خرده‌‌‌فروشی 0.5درصد افزایش یابد، که کمی کمتر از رشد 0.7درصدی نوامبر است. سایر داده‌‌‌های مهم شامل شاخص‌‌‌های تولیدی فدرال رزرو نیویورک و فیلادلفیا در روزهای چهارشنبه و پنج شنبه و همچنین مجوزهای ساختمانی و موارد شروع به ساخت‌‌‌وساز در روز جمعه هستند. داده‌‌‌های تولید صنعتی دسامبر نیز در روز جمعه منتشر خواهند شد. در حالی که فدرال رزرو با اقتصاد قوی و تورم بالا دست و پنجه نرم می‌کند، مقامات چینی با مشکل معکوس، یعنی تورم منفی و رشد اقتصادی کند، مواجه هستند.
با این حال، پس از اعلام سیاست‌‌‌های متعدد توسط پکن در سال گذشته برای تحریک اقتصاد، انتظار می‌رود رشد تولید ناخالص داخلی در مقایسه با 4.6درصد در سه‌‌‌ماهه سوم، در سه‌‌‌ماهه چهارم به 5.1‌درصد افزایش یابد.
گزارش روز جمعه انتشار خواهد یافت و همراه با داده‌‌‌های تولید صنعتی و خرده‌‌‌فروشی دسامبر، یک کنفرانس مطبوعاتی نیز برای توضیح داده‌‌‌ها برگزار خواهد شد. پیش از آن، داده‌‌‌های تجاری ماهانه در روز دوشنبه مورد توجه قرار خواهند گرفت. با توجه به کاهش بیش از 4.5درصدی یوآن در برابر دلار از پایان سپتامبر، مقامات چینی احتمالا سعی خواهند کرد تصویر مثبتی از اقتصاد ارائه دهند تا از فشار فروش بیشتر بر یوآن جلوگیری کنند، به‌ویژه اگر داده‌‌‌ها ضعیف‌‌‌تر از انتظارات باشند. با این حال، اگر تولید ناخالص داخلی بیشتر از انتظارات رشد کند، سهام جهانی و ارزهای حساس به ریسک مانند دلار استرالیا ممکن است از بهبود احساسات بازار بهره‌‌‌مند شوند.

بازار آریا


https://www.bazarearya.ir/fa/News/1246169/تورم-آمریکا-در-کانون-توجه-بازارها
بستن   چاپ