بازار آریا
توزیع کالا در ایران در آستانه یک تحول اساسی است
گذار به پخش مدرن با نرم‌‌‌افزارهای مالی
يکشنبه 23 دي 1403 - 00:23:54
روزنامه دنیای اقتصاد
بازار آریا - نیروی انسانی، انرژی، قیمت تمام‌شده و... از مهم‌ترین چالش‌‌‌های حوزه پخش و توزیع کالا در کشور هستند. از آنجا که عملیات توزیع و پخش در کشور به‌خصوص در حلقه‌های خرده‌فروشی آن همچنان به صورت سنتی اداره می‌شود استفاده از نرم‌افزارهای جدید می‌تواند تحولی اساسی در توزیع کالا در کشور ایجاد کند. خوشبختانه شرکت‌های تولیدکننده نرم‌افزارهای پخش، مالی و حسابداری ظرفیت‌های لازم را برای این امر فراهم و امکان توسعه فضای رقابتی با استفاده از این بخش را ایجاد کرده‌‌‌اند.
در این راستا مدیرعامل یک شرکت فعال در تولید نرم‌افزارهای مالی و حسابداری با اشاره به اینکه فضای کنونی کسب و کارها در کشور و در صنایع گوناگون و به طور خاص در صنعت پخش، از نظر موضوعاتی همچون جذب نیروی انسانی، فنی، فروش و حتی کادر کارگری بسیار رقابتی است گفت: شرکت‌ها در بحث هزینه‌ای در فشار زیادی هستند و به همین دلیل نرم‌افزارها می‌توانند در چند حوزه به فعالان اقتصادی کمک شایانی کنند.
به گفته علیرضا شیعه‌دوست، معضل حامل‌های انرژی و سوخت و احتمال افزایش قیمت آن در آینده‌‌‌ای نه‌چندان دور باعث شده تا چالش کنترل مصرف سوخت و کاهش هزینه‌های انرژی به عنوان یکی از موضوعات بسیار مهم در حوزه لجستیک در صنعت پخش از اهمیت زیادی برخوردار شود، به‌طوری که مدیریت موثر هزینه‌‌‌های توزیع در این بخش می‌تواند باعث ایجاد تمایز در شرکت‌های فعال در صنعت پخش شود.
به گفته این فعال حوزه نرم‌افزار در حال حاضر تکنولوژی به سمتی در حرکت است که فروشنده با ابزار هوشمند سفارش‌دهی قادر است بر اساس سوابق موجود مرتبط با مشتری سفارش‌های مناسب و بهینه‌‌‌ای را ارائه کند که این امر نیز به ارائه خدمات مناسب‌تر برای خریداران و بالابردن سرعت سفارش‌گیری منجر شده است.
این مدیرعامل در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اینکه مشکل نیروی انسانی در کشور به مساله حادی تبدیل شده گفت: برای این منظور سعی کردیم تمرکز نرم‌افزار را بر جذب کمترین نیروی انسانی قرار داده و بدون نیاز به ویزیتور و حضور در محل، سفارش را از مشتریان جمع‌آوری کنیم که این مساله بخشی از معضل نیروی انسانی را برای شرکت‌های پخش برطرف می‌کند.
وی در ادامه به موضوع انرژی و چالش‌های آن برای شرکت‌های پخش اشاره کرد و افزود: یکی از موضوعاتی که باعث شده شرکت‌های پخش هنوز جذب نرم‌افزارهای طراحی شده برای این کسب‌وکار نشوند، مساله ارزان بودن انرژی در کشور است. با اینکه بسیاری از مزیت‌های این نرم‌افزارها از جمله در زمینه کاهش زمان تحویل، کاهش مصرف سوخت، افزایش اعتبار شرکت نزد مشتری، کاهش هزینه‌های توزیع و... را تشریح می‌کنیم، اما اقبال عمومی برای این ابزارها پایین است. با این حال باید بگویم اگر شرکت‌ها به این سمت حرکت نکنند به دلایلی همچون افزایش قیمت حامل‌های انرژی و سوخت و افزایش حقوق و دستمزد پرسنلی، محکوم به شکست خواهند بود، زیرا به‌زودی هزینه‌های انرژی، توزیع و حمل به شدت با روند افزایشی روبه‌رو خواهد شد که از توجیه اقتصادی این فعالیت خارج است.
این فعال حوزه نرم‌افزار در ادامه با اشاره به اینکه صنعت پخش در ایران هنوز بدنه‌ای سنتی دارد، به تجربه فروشگاه‌های زنجیره‌ای اشاره کرد و گفت: دیر یا زود این فرهنگ متناسب با تحولات جهانی دستخوش تغییر خواهد شد و آنچه در این مسیر اهمیت دارد، آماده‌سازی بسترهای این تغییر برای آینده نه‌چندان دور است. برای این منظور همکاری مشترک بین شرکت‌های نرم‌افزاری، انجمن‌های پخش و مشتریان از اهمیت زیادی برخوردار است که در این راستا نشست‌هایی را با انجمن پخش برگزار خواهیم کرد تا بتوانیم تغییرات صنعت، تکنولوژی و آینده صنعت پخش را تشریح و از نظر اجرایی به آنها کمک کنیم و در نهایت بتوانیم بسترهای مناسب را در این زمینه ایجاد کنیم.
وی در ارتباط با چالش‌های شرکت‌های نرم‌افزاری نیز گفت: مهم‌ترین سرمایه این شرکت‌ها، منابع انسانی است که 75 تا 80‌درصد هزینه‌های آنها را تشکیل می‌دهد، اما موضوعاتی همچون مهاجرت، تحولات اجتماعی و اقتصادی، باعث گردش بالای نیروی انسانی و عدم‌ماندگاری آنها می‌شود. ما در شرکت ورانگر در دو سال اخیر تغییری رویکردمان در جذب و توسعه کارشناس تولید داده‌‌‌ایم که خوشبختانه این نیروها هم تعهد کاری بهتر و هم ماندگاری بالاتری دارند.
وی در ارتباط با آینده صنعت نرم‌افزار در کشور نیز با اشاره به اینکه در دو سال آینده موضوعات کلاود بیس بودن نرم‌افزارها پررنگ‌تر خواهد شد، گفت: یکی از معضلات مهم شرکت پخش این است که این سازمان‌ها برای عملیاتی کردن نرم‌‌‌افزار، نیاز به تهیه یک بستر سخت‌افزاری و شبکه مطمئن دارند ولی به دلیل نداشتن کادر فنی متخصص و متبحر برای نگهداری این زیرساخت، این شرکت‌ها همواره در مواجهه با خطرات امنیتی و خصوصا باج‎افزارها قرار دارند که طبق تجربه‌‌‌ای که ما در این مدت داریم، گاه منجر به از دست رفتن اطلاعات با ارزش و سابقه خرید و فروش و عملیات مالی می‌شود. اما وقتی موضوع کلاود مطرح می‌شود این مسائل به‌صورت کامل مرتفع می‌شود و شرکت پخش می‌تواند تمرکز خود را روی توسعه کسب و کار و آن‌چیزی که تخصص آن را دارد بگذارد.

https://www.bazarearya.ir/fa/News/1246158/گذار-به-پخش-مدرن-با-نرم‌‌‌افزارهای-مالی
بستن   چاپ