بازار آریا
بادهای شیطانی همچنان با خشم تمام می‌وزند؛
لس‌ آنجلس، «شهری در آستانه فاجعه»
جمعه 21 دي 1403 - 09:00:19
روزنامه دنیای اقتصاد
بازار آریا - بنا به گزارش نشریه اکونومیست، تا 8 ژانویه، دو آتش‌سوزی عظیم، هر کدام به وسعت تقریبی 11000 هکتار، در دو سوی لس‌آنجلس شعله‌ور بود؛ یکی دامنه‌های تپه‌های شمالی پاسادنا را در کام خود فرو برد و دیگری در پاسیفیک پالیسیدز، محله‌ای مرفه و ساحلی، هزاران نفر را مجبور به ترک خانه‌هایشان کرد.
گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد - نیلوفر ادیب‌نیا: صحنه‌ها هر لحظه هولناک‌تر می‌شد. مردم وحشت‌زده خودروهایشان را رها کرده و با پای پیاده می‌گریختند تا از شعله‌های آتشی که هر لحظه به آن‌ها نزدیک‌تر می‌شد، جان سالم به در ببرند.
آتش‌نشانان در تلاش برای مهار آتش، در تلاشی خستگی ناپذیر، خودروها را کنار زده و راه را برای رسیدن به کانون حریق هموار می‌کردند. کارگران فداکار، بیماران ناتوان را بر روی صندلی‌های چرخدار از خانه سالمندان تخلیه می‌کردند.
آسمان بالای بزرگراه ساحلی اقیانوس آرام، رنگ خون به خود گرفته و دود غلیظی آن را احاطه کرده بود. برگ‌های نخل در آتش می‌سوختند و دود سیاهی آسمان را فرا گرفته بود. مردی با اسب‌هایش در میان دود و آتش می‌تاخت و تلاش می‌کرد از این جهنم فرار کند.
شعله‌های آتش، ویلای گتی (ویلای سرمایه دار نفتی فقید، ژان پاول گتی) آن نگین هنری را تهدید می‌کرد.
بادهای شیطانی که با سرعت می‌وزیدند، در 7 ژانویه، چندین آتش‌سوزی مهیب را در سراسر لس‌آنجلس شعله‌ور کردند. نه ماه خشکسالی، شهر را به انبار باروتی تبدیل کرده بود که تنها جرقه‌ای برای شعله‌ور شدن آن کافی بود.
بنا بر گزارش نشریه اکونومیست، تا 8 ژانویه، دو آتش‌سوزی عظیم، هر کدام به وسعت تقریبی 11000 هکتار، در دو سوی لس‌آنجلس شعله ور بود؛ یکی دامنه‌های تپه‌های شمالی پاسادنا را در کام خود فرو برد و دیگری در پاسیفیک پالیسیدز، محله‌ای مرفه و ساحلی، هزاران نفر را مجبور به ترک خانه‌هایشان کرد.
سانتا مونیکا نیز از گزند این آتش‌سوزی‌ها در امان نماند و ساکنان آن مجبور به تخلیه خانه‌هایشان شدند.
تخریب‌ها بسیار گسترده بوده است و بادهای شدید و آتش‌های بی‌امان، شمارش تلفات و خسارت‌ها را دشوار کرده است‌. تاکنون، مرگبار بودن این حادثه با جان باختن حداقل دو نفر و تخریب بیش از هزار ساختمان تأیید شده است.
شهر فرشتگان در آغوش آتش
لس آنجلس، شهری که با نام شهر فرشتگان شناخته می‌شود، در سال‌های اخیر به کرات با چالش‌های طبیعی دست و پنجه نرم کرده است. یکی از بزرگترین مخاطراتی که این شهر را تهدید می کند، آتش‌سوزی‌های گسترده‌ای است که به ویژه در مناطق کوهستانی و حومه‌های شهر رخ می‌دهند.
جایی که آسمان‌خراش‌ها به دامن کوه‌های سر به فلک کشیده سانتا مونیکا، وردوگوس و سن گابریل تکیه داده‌اند، همواره در معرض خطر آتش‌سوزی قرار دارد.
با وجود افزایش آگاهی نسبت به تغییرات آب و هوایی و خطرات ناشی از آن، همچنان جمعیت رو به رشدی به سمت این مناطق سرازیر می‌شوند تا در جست‌وجوی خانه‌ای ارزان‌تر یا چشم‌اندازی رویایی، زندگی جدیدی را آغاز کنند؛ این در حالی است که تغییرات آب و هوایی باعث شده تا آتش‌سوزی‌ها شدیدتر و مکررتر شوند.
تا چندی پیش، دور از ذهن بود که کالیفرنیا در ماه ژانویه، شاهد چنین آتش‌سوزی‌های گسترده‌ای باشد. اما گرمایش زمین و افزایش گازهای گلخانه‌ای، الگوهای آب و هوایی را به هم ریخته و خطر آتش‌سوزی را در تمام طول سال افزایش داده است.
در این میان، بادهای شیطانی سانتا آنا که در ماه‌های سرد سال با سرعت وحشتناکی می‌وزند، بر آتش دامن می‌زنند. این بادهای گرم و خشک که از بیابان‌های بزرگ به سمت ساحل می‌وزند، پوشش گیاهی خشک شده را به شعله‌های آتش تبدیل می‌کنند و با حمل جرقه‌ها به نقاط دوردست، آتش‌سوزی‌های جدیدی را شعله‌ور می‌سازند. این بادها، همچون دمیده شدن در تنوری داغ، بر آتش می‌دمند و آن را گسترش می‌دهند.
خشکسالی‌های اخیر نیز این بحران را تشدید کرده است. پس از دو سال بارندگی نسبتا خوب، خشکسالی شدیدی منطقه را فرا گرفته و پوشش گیاهی را خشک و شکننده کرده است. این پوشش گیاهی خشک، مانند هیزم آماده‌ای است که با کوچکترین جرقه‌ای به آتش کشیده می‌شود.
در یک کنفرانس خبری ویژه، مقامات هشدار دادند که بدترین روزهای این فاجعه هنوز فرا نرسیده است. بخش وسیعی از جنوب کالیفرنیا، از سانتا باربارا تا مرز مکزیک، در آغوش شعله‌های آتش می‌سوزد. بادهای شیطانی همچنان با خشم تمام می‌وزند، درختان تنومند را از جا می‌کنند و خطوط برق را قطع می‌کنند. گاوین نیوسام، فرماندار ایالت، با اعلام وضعیت اضطراری، از دولت فدرال درخواست کمک کرد.
این مصیبت تلخ، یک بار دیگر آسیب‌پذیری شهر فرشتگان را به رخ کشید؛ لس آنجلس، شهری که با تمام شکوه و جلالش، همواره در معرض تهدید بلایای طبیعی بوده است. زمین‌لرزه‌های مهیب، سیل‌های ویرانگر، گرمای طاقت‌فرسا و رانش زمین، همگی از جمله بلایایی هستند که ساکنان این شهر را تهدید می‌‌کنند.
جوآن دیدیون، نویسنده شهیر، در توصیف این شهر گفته بود: «لس آنجلس شهری است که در آستانه فاجعه زندگی می‌کند.» بادهای سانتا آنا نیز بر این ادعا صحه می‌گذارند که این بادهای خشمگین، با وزیدن بر روی شهر، بر ناپایداری و عدم اطمینان زندگی در لس آنجلس می‌افزایند.

https://www.bazarearya.ir/fa/News/1245078/لس‌-آنجلس،-«شهری-در-آستانه-فاجعه»
بستن   چاپ