بازار آریا - سلامت نیوز : بیماری معروف به آنفولانزای معده در واقع آنفولانزا نیست. آنفولانزا ویروسی است که به سیستم تنفسی حمله می کند. اصطلاح دقیقتر برای آنفولانزای معده، گاستروانتریت است و زمانی رخ میدهد که پوششهای معده و روده کوچک ملتهب شوند.
وقتی حالت تهوع، استفراغ، درد شکم و اسهال دارید، مطمئناً احساس بدی نسبت به وضعیت سلامت خود پیدا خواهید کرد. ممکن است تعجب کنید که آیا آنفولانزای معده دارید یا چیز دیگری شما را بیمار کرده است.
بیماری معروف به آنفولانزای معده در واقع آنفولانزا نیست. آنفولانزا ویروسی است که به سیستم تنفسی حمله می کند. اصطلاح دقیقتر برای آنفولانزای معده، گاستروانتریت است و زمانی رخ میدهد که پوششهای معده و روده کوچک ملتهب شوند. بیشتر آنفولانزای معده در واقع گاستروانتریت ویروسی است.
گاستروانتریت ویروسی معمولاً به سرعت از بین می رود و اثرات ماندگاری ندارد. به همین دلیل، کارشناسان بهداشت توصیه می کنند که صبور باشید. معمولاً در
خانه راحت تر درمان می شوید و احتمال ابتلای دیگران کمتر خواهد بود.
گاهی اوقات بیماری های گوارشی به جای ویروس در اثر مسمومیت غذایی ایجاد می شوند. هر دو باعث درد معده، حالت تهوع، استفراغ و اسهال می شوند، اما چند تفاوت بین این دو وجود دارد. اگر بدن درد، سردرد یا تب دارید، احتمال ابتلا به آنفولانزای معده بیشتر است. آنفولانزای معده نیز بیشتر احتمال دارد که باعث استفراغ شود. مسمومیت غذایی بیشتر باعث ایجاد اسهال خونی می شود.
اگر اخیراً در اطراف فردی با بیماری مشابه بوده اید، احتمالاً به آنفولانزای معده مبتلا شده اید.
اگر غذاهایی مصرف کرده اید که به راحتی آلوده می شوند، مانند غذاهای دریایی،سالاد سبزیجات، محصولات لبنی، یا تخم مرغ یا گوشت نیم پز، ممکن است دچار مسمومیت غذایی شده باشید. البته اگر یکی از همراهان همان غذا را خورده و مریض شده باشد، می توان فورا به مسمومیت غذایی اشاره دارد.
علائم آنفولانزای معده
علائم معمول گاستروانتریت ویروسی یا آنفولانزای معده عبارتند از:
حالت تهوع و استفراغ
اغلب کمبود اشتها یا حالت تهوع اولین علامت آنفولانزای معده است که معمولاً بلافاصله پس از آن استفراغ و اسهال ایجاد می شود. استفراغ معمولاً قبل از اسهال متوقف می شود و ممکن است به سرعت اشتهای خود را بازیابی کنید.
گرفتگی و اسهال
گرفتگی معده و صداهای روده اغلب قبل از اسهال آبکی دیده می شود. اسهال شدید زمانی است که بیش از ده بار در یک روز اجابت مزاج داشته باشید. به طور کلی، گاستروانتریت ویروسی باعث ایجاد چرک یا خون در مدفوع نمی شود.
ناخوشی عمومی
ممکن است با آنفولانزای معده تب داشته باشید، اما به ندرت این نوع تب بالا می رود. همچنین ممکن است درد عضلانی داشته باشید و به طور کلی احساس ضعف و خستگی کنید.
علل آنفولانزای معده
چندین ویروس می تواند باعث آنفولانزای معده شود، از جمله:
نورویروس
اگر علائم آنفولانزای معده را دارید، به احتمال زیاد به نورویروس مبتلا شده اید. این نوع ویروس به راحتی و به روش های مختلف منتقل می شود. شما می توانید به نورویروس از غذا و از سطوح آلوده به ویروس آلوده شوید. شما همچنین می توانید آن را از شخص دیگری دریافت کنید.
کسانی که به این ویروس مبتلا شدهاند، میتوانند آن را به مدت دو هفته پس از بهبودی منتقل کنند. محققان در حال تلاش بر روی ساخت واکسنی برای نوروویروس هستند.
روتاویروس
روتاویروس بیشتر در نوزادان و کودکان شایع است، اما افراد مسن نیز می توانند به آن مبتلا شوند. در بزرگسالان، این بیماری معمولاً خفیف است. در کودکان ممکن است باعث اسهال شدید آبکی و کم آبی خطرناک بدن شود.
واکسن هایی برای روتاویروس موجود است و مقامات بهداشتی توصیه می کنند که کودکان اولین دوز خود را قبل از 15 هفتگی دریافت کنند. آنها باید این واکسیناسیون را قبل از رسیدن به هشت ماهگی کامل کنند.
سایر ویروس ها
آنفولانزای معده می تواند توسط سه دسته دیگر از ویروس ها ایجاد شود: آدنوویروس، ساپوویروس و آستروویروس.
هر یک از این موارد ممکن است 2 تا 9 درصد موارد را تشکیل دهند که کودکان را بیشتر از بزرگسالان تحت تاثیر قرار می دهد.
اخیراً تعدادی ویروس جدید در دستگاه گوارش انسان شناسایی شده است. محققان مطمئن نیستند که آیا آنها باعث بیماری های گوارشی مانند اسهال می شوند یا خیر. اثبات اینکه یک ویروس خاص مسئول علائم ایجاد شده است کار آسانی نیست.
تشخیص آنفولانزای معده
تا زمانی که خیلی بیمار نشوید، ممکن است هرگز تشخیص داده نشود که آنفولانزای معده دارید. اگر به مراقبت های پزشکی نیاز دارید، پزشک احتمالاً تشخیص بالینی را بر اساس علائم و نشانه های شما انجام می دهد.
بسیاری از کلینیک ها و اورژانس ها برای انجام آزمایش های ویروسی مجهز نیستند. اگر به خوبی هیدراته شده باشید و عوامل خطر را نداشته باشید، احتمالاً بدون آزمایش به
خانه فرستاده خواهید شد.
اگر علائمی دارید که تشخیصی غیر از گاستروانتریت ویروسی را نشان می دهد، پزشک ممکن است آزمایشاتی را تجویز کند. نمونه مدفوع می تواند نشان دهد که به جای عفونت ویروسی، عفونت باکتریایی دارید یا خیر. توموگرافی کامپیوتری (CT) می تواند برای بررسی سایر شرایط مانند بیماری التهابی روده ( IBD ) استفاده شود.
درمان آنفولانزای معده
درمان آنفولانزای معده شامل استراحت و هیدراتاسیون مناسب بدن است. داروهایی مانند لوپرامید ممکن است برای کاهش سرعت اسهال استفاده شود.
پزشکان به مبتلایان به آنفولانزای معده توصیه می کنند که رژیم غذایی خود را محدود نکنند، بلکه آنچه را که برایشان جذاب است بخورند. برخی از افراد ممکن است متوجه شوند که برخی غذاها اسهال آنها را بدتر می کند. غذاهایی که گاهی آزاردهنده هستند عبارتند از:
شیر و فرآورده های شیری که حاوی لاکتوز هستند غذاهای سرخ شده و سایر غذاهای پرچرب، از جمله اکثر فست فودها نوشابه های گازدارو آب میوه هایی که حاوی مقدار زیادی قند ساده هستند نوشیدنی های حاوی کافئین چه زمانی برای آنفولانزای معده به پزشک مراجعه کنیم؟
بیشتر اوقات، شما به سرعت از گاستروانتریت ویروسی بهبود مییابید و نیازی به مراجعه به پزشک ندارید. کودکان، افراد مسن و کسانی که شرایطی دارند که آنها را در معرض خطر قرار می دهد ممکن است به مراقبت های پزشکی نیاز داشته باشند، به خصوص اگر با کم آبی بدن روبرو شده باشند.
علائم کم آبی بدن شامل کاهش ادرار، خشکی دهان و سرگیجه در هنگام ایستادن است.
در نوزادان کم آبی بدن به شکل کمبود اشک و خواب آلودگی یا گیجی غیر معمول، همراه با تعداد کم پوشک خیس دیده می شود.
علائم دیگری که نشان می دهد باید به پزشک مراجعه کنید، درد شدید شکم اسهال بیش از 48 ساعت و خون در مدفوع است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.