بازار آریا
هشدار جدی به متقاضیان سهند
پنجشنبه 29 آذر 1403 - 16:15:28
روزنامه دنیای اقتصاد
بازار آریا - اقتصادنیوز : باید منتظر ماند و دید سایپا در ادامه امسال چه برنامه‌ای برای سهند دارد و چه زمانی تصمیم می‌گیرد پارکینگ‌های پارس خودرو را از سهند خالی و سهندهای دپو شده را روانه بازار کند.
به گزارش اقتصادنیوز، خودروسازی سایپا تا پایان آبان 1403 در مجموع حدود 10 هزار و 450 دستگاه سهند تولید کرد اما تنها 60 درصد سهندهای تولیدی را روانه بازار کرد.
بررسی اقتصادنیوز از اطلاعات منتشر شده سایپا نشان می‌دهد این خودروسازی تا پایان دومین ماه از فصل پاییز سال جاری در مجموع حول و حوش 6 هزار و 350 دستگاه سهند را برای مشتریان فاکتور کرده است.
البته سهند در خطوط تولید پارس خودرو، شرکت زیرمجموعه سایپا تولید می‌شود، بنابراین مدیران پارس خودرو با هماهنگی سایپا برای تولید و عرضه سهند تصمیم گیری می‌کنند.
مشخص نیست چرا سایپایی‌ها مشتریان خود فاکتور نکردند؟
برای پاسخ به این چرایی دو گمانه را می‌توان مطرح کرد. گمانه اول مربوط به تغییر برنامه نارنجی‌های جاده مخصوص برای عرضه سهند S به بازار است. سایپایی‌ها در 27 آبان در سایت کدال سازمان بورس از لیست جدید قیمتی خود رونمایی کردند.
در این لیست جدید اعلام شد خودروساز ساکن کیلومتر 15 جاده مخصوص قصد دارد تا علاوه بر تولید سهند S، سهند G، سهند با گیربکس اتوماتیک تیپ دو و سهند با گیربکس اتوماتیک تیپ سه را روانه بازار کند.
مقایسه اقتصادنیوز از قیمت کارخانه‌ای سهند S و سهند G از فاصله قیمتی حدود 8 درصدی حکایت دارد. آن‌طور که لیست جدید قیمتی نارنجی‌های جاده مخصوص نشان می‌دهد سایپایی‌ها قصد دارند هر دستگاه سهند S را با قیمتی حدود 406 میلیون تومان فاکتور کنند (این قیمت بدون هزینه‌های جانبی، مالیات و عوارض است، در واقع قیمت خودرو در کارخانه محسوب می‌شود، نه قیمت مصرف کننده) این در حالیست که قیمت سهند G (که هنوز تولید نشده) حدود 438 میلیون تومان در کارخانه اعلام شده است.
با توجه به اینکه فاصله چندانی میان آپشن‌های سهند S و سهند G نیست، این احتمال وجود دارد که سایپایی‌ها از تولید سهند S پشیمان شدند و قصد دارند تولید سهند G را به نوعی جایگزین سهند S کند.
این احتمال می‌رود که سایپا با اضافه کردن آپشن‌های سهند G (که به طور عمده در تریم این خودرو است) سهند S‌های مانده در پارکینگ را به سهند G تبدیل کنند و بعد بفروشند. البته تولید دو سهند با گیربکس اتوماتیک نیز از برنامه‌های قابل توجه نارنجی‌های جاده مخصوص محسوب می‌شود.
گمانه دوم مربوط به چالش استانداری سهند S برای فاکتور کردن، مربوط می‌شود. چندی پیش ایران خودرویی‌ها در سایت کدال اعلام کردند، رانا پلاس در آبان 1403 به دلیل چالش استاندارد امکان فاکتور شدن پیدا نکردند. شاید این مساله برای سهند هم پیش آمده باشد.
باید منتظر ماند و دید سایپا در ادامه امسال چه برنامه‌ای برای سهند دارد و چه زمانی تصمیم می‌گیرد پارکینگ‌های پارس خودرو را از سهند خالی و سهندهای دپو شده را روانه بازار کند.
بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

https://www.bazarearya.ir/fa/News/1231271/هشدار-جدی-به-متقاضیان-سهند
بستن   چاپ