بازار آریا
رتبه‌بندی واحدهای تولید خوراک دام، طیور و آبزیان
پنجشنبه 29 آذر 1403 - 01:26:25
روزنامه دنیای اقتصاد
بازار آریا - دنیای اقتصاد : رتبه‌‌‌‌‌‌‌بندی کارخانه‌های خوراک‌دام، طیور و آبزیان از دو سال‌قبل آغاز و تاکنون برای 61‌درصد آنها گواهی صادر شده‌است. به گزارش خبر‌‌گزاری مهر، سید‌احمدرضا سیدعلیان، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه امور دام وزارت جهادکشاورزی با بیان اینکه 61‌درصد کارخانه‌های خوراک‌دام، طیور و آبزیان در مدت دو سال‌اخیر رتبه‌‌‌‌‌‌‌بندی و برای آنها گواهی صادر شده‌است، گفت: برای تضمین تولید خوراک آماده باکیفیت و بهبود بهره‌‌‌‌‌‌‌وری، رتبه‌‌‌‌‌‌‌بندی کارخانه‌های خوراک‌دام، طیور و آبزیان را بر اساس فناوری‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری انجام داده‌‌‌‌‌‌‌ایم. وی تصریح کرد: با رتبه‌‌‌‌‌‌‌بندی مشخص می‌شود که کارخانه‌های تولید خوراک آماده دام و طیور دارای چه فناوری‌ها و قابلیت‌هایی هستند.
وی در همین حال افزود: با بهره‌مندی از آزمایشگاه‌‌‌‌‌‌‌های کنترل کیفیت، بهبود کیفیت و تضمین کیفیت خوراک‌دام و طیور کارخانه‌هایی را با سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی تاسیس کرده‌‌‌‌‌‌‌ایم و دستورالعمل آن تدوین و حدود 6 ماه پیش ابلاغ شده‌است.
سیدعلیان با اشاره به فعالیت 186 آزمایشگاه در کشور ابراز امیدواری کرد؛ این آزمایشگاه‌‌‌‌‌‌‌ها در زمینه تضمین کیفیت خوراک آماده، کار کنند و کارخانه‌های با شرایط تضمین‌شده، خوراک تولیدی خود را به صنعت دام و طیور تحویل دهند.
وی تاکید کرد: اتحادیه‌‌‌‌‌‌‌های دامداران، مرغداران و مرغ تخم‌‌‌‌‌‌‌گذار موظف هستند در این زمینه کمک کنند. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه امور دام وزارت جهادکشاورزی درباره نیاز کشور به نهاده‌‌‌‌‌‌‌های علوفه و خوراک آماده دام، طیور و آبزیان اظهار کرد: با توجه به میزان جوجه‌‌‌‌‌‌‌ریزی و آمار دام، طیور و آبزیان کشور، علوفه مورد‌نیاز سالانه 27‌میلیون‌تن شامل ذرت، کنجاله سویا، کنجاله آفتابگردان، کنجاله پنبه دانه، گندم دامی و سورگوم و حدود 16‌میلیون‌تن خوراک آماده کارخانه‌ها برآورد می‌شود. وی میزان وابستگی به واردات نهاده‌‌‌‌‌‌‌های دام و طیور را 85‌درصد عنوان کرد و گفت: برای کاهش میزان وابستگی در چند سال‌اخیر در راستای جایگزینی گیاهان علوفه‌‌‌‌‌‌‌ای مقاوم به خشکی و شوری با کنجاله سویا و ذرت در مناطق خشک کشور اقدام کرده‌‌‌‌‌‌‌ایم.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه امور دام وزارت جهادکشاورزی ادامه‌داد: با تنوع‌‌‌‌‌‌‌بخشی و جایگزین‌کردن گیاهان علوفه‌‌‌‌‌‌‌ای مقاوم به خشکی و شوری، علاوه‌بر کاهش وابستگی به واردات نهاده‌‌‌‌‌‌‌های دام و طیور در مصرف آب نیز صرفه‌جویی می‌شود.
سیدعلیان با بیان اینکه برای کاهش مصرف ذرت باید گندم دامی و سورگوم در جیره غذای دام و طیور جایگزین شود، عنوان کرد: برنامه این جایگزینی در جیره غذایی دام و طیور را نوشته‌‌‌‌‌‌‌ و به معاونت توسعه بازرگانی وزارتخانه ارسال کرده‌‌‌‌‌‌‌ایم.

https://www.bazarearya.ir/fa/News/1230984/رتبه‌بندی-واحدهای-تولید-خوراک-دام،-طیور-و-آبزیان
بستن   چاپ