بازار آریا
عرضه ذوب‌آهن بیستون در بورس/بهبود 10 پله‌ای کرمانشاه در تورم
دوشنبه 26 آذر 1403 - 10:06:10
بازار آریا - رئیس سازمان صمت استان کرمانشاه گفت: در شاخص تورم نیز کرمانشاه از رتبه چهاردهم به رتبه چهارم رسیده و شاهد بهبود 10 پله‌ای بودیم. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، وضعیت کنونی استان کرمانشاه در شاخص‌های اقتصادی نتیجه سال‌ها نادیده گرفته شدن و از بین رفتن زیرساخت‌ها در دوران دفاع مقدس و بسیاری از مسائل دیگر است که سبب شده بود جایگاه استان کرمانشاه در بیکاری، فضای کسب و کار و دیگر شاخص‌های اقتصادی شایسته مردم این استان نباشد.
در سفر رئیس جمهور شهید آیت‌الله رئیسی مقرر شد قرارگاه ملی اشتغال برای استان کرمانشاه تشکیل و مشکلات آن به صورت ویژه بررسی شود. با اقدامات انجام شده و براساس آمار فضای کسب و کار استان از رتبه‌های بیستم و سیزدهم در 1402 به رتبه هفتم در بهار 1403 رسیده است.
در شاخص تورم نیز کرمانشاه از رتبه چهاردهم به رتبه چهارم رسیده و شاهد بهبود 10 پله‌ای بودیم.همچنین نرخ بیکاری استان در بهار امسال به 12 درصد رسیده که در مقایسه با مدت مشابه بهبود داشته است.
ظرفیت‌های استان کرمانشاه در بخش‌های مختلف کشاورزی، گردشگری و حتی صنعتی بر کسی پوشیده نیست و تنها با برنامه‌ریزی و حمایت بیشتر از بخش خصوصی می‌توان این شاخص‌ها را ارتقا داد. به منظور بررسی بیشتر این موضوع و وضعیت استان کرمانشاه با محسن دارابی رئیس سازمان صمت استان کرمانشاه به گفتگو نشستیم که در ادامه آمده است.
تسنیم: حوزه فعالیت‌های سازمان صمت بسیار گسترده است. در این زمینه توضیح بفرمایید.
دارابی : یکی از وزارتخانه‌هایی که بخشی از بار مهم حوزه تولید و تجارت را به دوش می‌کشد وزارت صنعت، معدن و تجارت است و سازمان صمت از سازمان‌های استانی آن موظف است در این چارچوب و در ارتباط با سیاست‌های کلان کشور مبتنی بر شعار سال مبنی بر رونق تولید با مشارکت مردم گام بردارد و تمام توان و تلاش خود را معطوف به این کند که فضای کسب و کار برای فعالیت کارآفرینان مهیا شود.
سازمان صمت در سه حوزه صنعت، معدن و بازرگانی داخلی و خارجی متولی کسب و کار در استان است.

بازار آریا

افزایش 3.5 درصدی سهم صمت از کیک اقتصادی استان
تسنیم: وضعیت استان کرمانشاه از نظر شاخص‌های اقتصادی چگونه است؟
دارابی : براساس آخرین آماری که سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان در پایان سال 1402 منتشر کرده سهم سازمان صمت استان در ارزش افزوده استان از حدود 32 درصد به 35.6 درصد رسیده است.
یعنی سهم ما از کیک اقتصادی استان حدود 3.5 درصد افزایش یافته است. نرخ رشد اقتصادی بخش صنعت و معدن در پایان سال 1402 به 4.1 درصد و نرخ رشد خدمات که حوزه بازرگانی داخلی و خارجی ما را شامل می‌شود به 2.1 درصد رسیده است.
در حوزه تجارت خارجی در پایان سال گذشته 3.4 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی در استان ثبت شد که نسبت به دوره مشابه در سال قبل از آن 27 درصد افزایش یافته و نسبت به سال 98 حدود 54 درصد افزایش یافته که همگی مستند به آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران است.
در هشت ماهه ابتدای امسال نیز دو میلیارد و 191 میلیون و 324 هزار دلار کالای صادراتی به وزن پنج میلیون و 60 هزار تن از گمرکات مرزی استان کرمانشاه به کشور عراق ارسال شده که این میزان کالای صادراتی خروجی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر ارزش رشد 12 درصدی و از حیث وزن افزایش پنج درصدی داشته است.
تسنیم: با توجه به ظرفیت‌هایی که در استان کرمانشاه وجود دارد وضعیت استان در شاخص‌های اقتصادی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
دارابی : وضعیت استان از نظر شاخص‌های کلان اقتصادی در حوزه تولید و تجارت مناسب است اما هنوز با وضعیت مطلوب فاصله داریم و باید با توان و تلاش بیشتری فاصله را با میانگین کشور کاهش دهیم.
براساس آخرین گزارشی که معاون محیط کسب و کار صمت منتشر کردند استان کرمانشاه از نظر ظرفیت تولیدی و تجاری رتبه 21 کشور را دارد اما از نظر عملکردی رتبه 15 را دارد یعنی بیش از ظرفیت اقدام شده و همه این دستاوردها نتیجه تلاش سازمان صمت نیست بلکه در واقع مجموعه همت عالی بخش خصوصی در اتاق بازرگانی، خانه صمت، اتاق اصناف و سازمان نظام مهندسی معدن است که ما عملکرد آن‌ها را عرضه می‌کنیم.

بازار آریا

تسنیم: سفر مقام معظم رهبری به استان کرمانشاه برکات بسیاری برای استان کرمانشاه داشت که البته تعدادی از آن‌ها عملیاتی نشده است. وضعیت این پروژه‌ها در حوزه صنعت چگونه است؟
دارابی : یکی از مصوبات سفر مقام معظم رهبری به استان، پروژه شرکت گسترش سوخت سبز بود. این پروژه از پروژه‌های مهم صنعتی استان بود که از سال 1394 آغاز شد اما راه‌اندازی آن بنابر دلایل مختلف از جمله اختلاف بین سهامداران و عدم تأمین مالی و مسائل و مشکلات دیگر با کندی فراوانی صورت گرفت.
در دولت شهید رئیسی و با توانی که مجموعه مدیریت استان در پشتیبانی از پروژه داشتند، پروانه بهره‌برداری این پروژه چهار همتی صادر شد و تولیدات آن وارد بازار شده است. تولیدات این پروژه بیواتانول یک افزودنی به بنزین است که علاوه بر اوکتان افزایی یک صنعت سبز محسوب می‌شود و در کاهش آلایندگی‌ها نیز بسیار مؤثر است.
این پروژه سال گذشته نخستین پروژه استان بود که سهام آن در بورس در کمتر از 48 ساعت بیش از 2000 میلیارد تومان به فروش رفت و این پروژه به عنوان هدیه سفر مقام معظم رهبری به استان تقدیم مردم شد.
این نوید را می‌دهیم که به طور قطع تا پایان امسال آهن اسفنجی گروه صنعتی شکری نیز به بهره‌برداری خواهد رسید. این پروژه در سال گذشته تولید آزمایشی خود را آغاز کرد و اکنون پروانه آن صادر شده است.
ورود تدریجی شرکت‌های استانی به بازار بورس
تسنیم: یکی از مشکلات واحدهای صنعتی استان کرمانشاه تأمین مالی از طریق تسهیلات بانکی و درگیری با موانع بانکی است در صورتی که می‌توان از روش‌های نوینی همچون بورس در این زمینه استفاده کرد. استان کرمانشاه چقدر در این زمینه موفق عمل کرده است؟
دارابی : یکی از ابزارها و مکانیسم‌هایی که مورد تأکید جدی دولت سیزدهم بود استفاده از روش‌های نوین مالی بود که کمتر به تسهیلات مالی تأکید شود و در استان کرمانشاه نیز خوشبختانه پروژه‌های صنعتی پرچم‌دار تأمین مالی از روش‌های نوین مالی بوده‌اند.
بعد از پذیره‌نویسی شرکت سوخت سبز زاگرس یا بیواتانول کرمانشاه در بازار سرمایه‌گذاران حرفه‌ای که پس از 10 سال به بهره‌برداری رسید اکنون پس از 13 سال شرکت‌های استان در فرآیند عرضه اولیه در بازار دوم بورس تهران قرار گرفتند.
چهارشنبه هفته جاری هفت درصد از سهام شرکت دانش بنیان پویا نیرو به عنوان اولین شرکت دانش بنیان غرب کشور در این بازار عرضه اولیه می‌شود.همچنین بر اساس پیگیری‌های صورت گرفته شرکت ذوب‌آهن بیستون که اولین شرکت خصوصی پذیرفته شده استان در بازار بورس بود با توجه به حجم بیشتر سهام در نوبت عرضه قرار دارد و به زودی سهام این شرکت در عرضه اولیه به فروش می‌رسد.
شرکت مانیزان نیز به عنوان اولین شرکت تعاونی استان در دی ماه سال جاری عرضه خواهد شد و علاوه بر این پیگیری‌های لازم جهت پذیره نویسی دومین شرکت پروژه استان نیز در حال انجام است.
انتهای پیام/

https://www.bazarearya.ir/fa/News/1229098/عرضه-ذوب‌آهن-بیستون-در-بورس-بهبود-10-پله‌ای-کرمانشاه-در-تورم
بستن   چاپ