بازار آریا
علی اکبر عرب‌مازار در پنل مالیاتی اتاق خرم‌آباد مطرح کرد
دولت به جای اصلاح ساختار اقتصادی، بر وصول مالیات تمرکز کرده است
دوشنبه 26 آذر 1403 - 00:12:44
روزنامه دنیای اقتصاد
بازار آریا - دنیای‌اقتصاد: رئیس کمیسیون مالیات کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین‌المللی با بیان اینکه سیاست‌‌‌های مالیاتی باید حاکی از سرمایه‌گذاری باشد، گفت: در کشور ما دولت‌‌‌ها فقط برای جبران کسری‌‌‌ها بر وصول مالیات تمرکز کرده‌اند. رئیس کمیسیون مالیات کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین‌المللی (ICC) گفت: تجارت بین‌الملل به دنبال تسهیل در بین تجار کشورهاست و افراد و شرکت‌هایی که اقدام به سرمایه‌گذاری خارجی کرده باشند، مشمول مالیات می‌‌‌شوند.
علی‌‌‌اکبر عرب‌مازار در پنل مالیاتی که با حضور فعالان بخش خصوصی استان لرستان در اتاق خرم‌‌‌آباد برگزار شد، با بیان اینکه به دنبال پیشبرد اهداف بخش خصوصی هستیم، افزود: در زمینه‌‌‌های مختلف اهدافی برای بخش خصوصی تعیین شده که اتاق‌‌‌های بازرگانی درصدد تحقق آنهاست. عرب‌‌‌مازار گفت: دولت به دنبال وصول مالیات به جهت جبران کسری‌‌‌هاست، ازاین‌‌‌رو متاسفانه به‌‌‌جای ساماندهی ساختار اقتصادی، به وصول مالیات روی آورده است. وی بر اصلاح ساختار سازمان مالیاتی تاکید و تصریح کرد: متاسفانه با تغییرات دولت‌‌‌ها این اصلاح ساختارها امکان‌‌‌پذیر نیست یا به‌‌‌سختی انجام می‌شود. رئیس کمیسیون مالیات کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین‌المللی (ICC) با اشاره به تشکیل جامعه مشاورین در این مجموعه گفت: نهادهای فنی همچون جامعه مشاورین در همه جای دنیا موثر هستند و خوشبختانه باوجود برخی مخالفت‌‌‌ها توانستیم آن را راه‌‌‌اندازی کنیم.
بسته‌‌‌های مشوق سرمایه‌گذاری با معافیت‌‌‌های مالیاتی برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی
نقی‌‌‌ بیرانوند، رئیس کمیسیون مالیات اتاق خرم‌‌‌آباد در پنل مالیاتی با حضور رئیس کمیسیون مالیات کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین‌المللی (ICC)، بر آموزش و توانمندسازی اعضای کمیسیون مالیاتی اتاق‌‌‌های بازرگانی تاکید و اظهار کرد: در جهت توسعه دانش و بومی‌‌‌سازی مقررات و سیاستگذاری‌‌‌های موفق در سایر کشورها این آموزش و توانمندسازی ضرورت دارد.
وی عنوان کرد: زمینه ارتباطی موثر در زنجیره مراجع مالیاتی به‌‌‌منظور پرهیز از فعالیت‌‌‌های موازی، جزیره‌‌‌ای و حاکم‌پندارانه ایجاد شود. رئیس کمیسیون مالیات اتاق خرم‌‌‌آباد با بیان اینکه کمیته تدوین قوانین و بخشنامه‌‌‌های مالیات تشکیل شود، افزود: همچنین قانون جامع تفاهم‌‌‌نامه‌‌‌های مالیاتی بین‌المللی تدوین شود. نقی ‌‌‌بیرانوند گفت: بسته‌‌‌های مشوق سرمایه‌گذاری به‌‌‌منظور جذب سرمایه‌گذاران خارجی با تعیین معافیت‌‌‌های مالیاتی پیش‌بینی شود. وی با تاکید بر تشکیل سازمان حسابداران خاطرنشان کرد: به‌‌‌منظور ساماندهی مشاغل و ارتقای جایگاه حرفه‌‌‌ای حسابداران و امکان احراز و ارزیابی حرفه‌‌‌ای در جهت حفظ حقوق مؤدیان و ممانعت از فرار مالیاتی اشخاص تشکیل سازمان حسابداران پیشنهاد می‌شود. رئیس کمیسیون مالیات اتاق خرم‌‌‌آباد خواستار پیگیری اجرایی شدن استقلال عملیاتی و ملموس هیات‌‌‌های حل اختلاف مالیات شد.
افزایش 75 درصدی درآمد مالیاتی لرستان؛ چالش‌‌‌ها و راهکارها
محمدی مدیرکل امور اقتصاد و دارایی لرستان در جلسه پنل مالیاتی اظهار کرد: تا زمانی که نگاه دولت به مالیات درآمدی باشد، وضعیت بهبود پیدا نخواهد کرد. وی عنوان کرد: سال گذشته 1050 همت باید درآمد مالیاتی کسب می‌‌‌کردیم که دولت به تبع افزایش هزینه‌‌‌های خود این رقم را در سال‌جاری به 1600 همت رسانده است.
محمدی با بیان اینکه در لرستان باید سال گذشته 2200 میلیارد تومان مالیات وصول می‌‌‌کردیم، گفت: این عدد امسال به 3800 میلیارد تومان رسیده است، به راستی چه اتفاقی در اقتصاد لرستان روی داده که 75‌درصد درآمد مالیاتی باید افزایش پیدا کند. وی گفت: عملا این نگاه در دولت که مالیات، ابزاری تشویقی برای بخش تولید است، وجود ندارد. مدیرکل اقتصاد و دارایی لرستان با بیان اینکه در 8 ماهه امسال 1900 میلیارد تومان مالیات وصول شده، گفت: 700 میلیارد تومان دیگر را باید تا پایان سال وصول کنیم. محمدی با تاکید بر لزوم مطالبه‌‌‌گری بخش خصوصی در این زمینه افزود: دولت در حوزه مالیات مکلف شده است شهرستان‌‌‌های کم‌‌‌برخوردار از اشتغال را معافیت مالیاتی بدهد که متاسفانه اجرایی نشده است.
وی با بیان اینکه سیاست‌‌‌های کلان ما اشتباه است، ادامه داد: مالیات مستقیم کل استان‌‌‌های زاگرس‌‌‌نشین کمتر از یک و نیم‌درصد کل درآمدهای کشور است و تا زمانی که نگاه به مالیات تغییر نکند، مشکلات فعالان اقتصادی کماکان پابرجاست.
مدیرکل اقتصاد و دارایی لرستان ادامه داد: دولت به طریقی می‌‌‌خواهد کسری حاصل از اختلاف درآمدها و هزینه‌‌‌ها را جبران کند و برای این کار به سمت مالیات روی آورده است.
بخشودگی 98 درصدی جرایم مالیاتی در سال گذشته؛ حمایت از صنعت در اولویت است
حجت‌اله صالحی، مدیرکل امور مالیاتی لرستان در پنل مالیاتی اظهار کرد: در استان امسال باید 75‌درصد نسبت به سال قبل وصول مالیاتی داشته باشیم. بارها گفته شده که این رقم با توجه به اوضاع اقتصادی استان چگونه باید وصول شود.
مدیرکل امور مالیاتی لرستان با بیان اینکه در اجرای تبصره ماده 100 بیش از 90‌درصد پرونده‌‌‌ها قطعی شده است، افزود: تعدادی از این پرونده‌‌‌ها بر اساس اظهارنامه پیشنهادی سازمان و تعدادی نیز بر اساس اجرای ماده 97 قانون مالیات مستقیم بوده و بیش از 90‌درصد پرونده مشاغل لرستان این‌‌‌گونه قطعی شده است.
صالحی گفت: در سال 1400 گردش حساب‌‌‌های بانکی روی دستگاه‌‌‌های پوز قرار گرفت که به افت درآمدهای مالیاتی در سال بعد منجر شد. وی با بیان اینکه برخی مؤدیان راهکار فرار مالیاتی را به خوبی یاد گرفته‌‌‌اند، افزود: متاسفانه سازمان نیز اطلاعات دقیقی از این فرارهای مالیاتی ندارد.
مدیرکل امور مالیاتی لرستان با اشاره به نبود صنعت گسترده در استان گفت: به همین منظور سعی می‌‌‌کنیم حداکثر ظرفیت را برای کمک به واحدهای تولیدی با بخشودگی جرایم و تقسیط بدهی مالیاتی داشته باشیم. صالحی با اشاره به بخشودگی 98‌درصد جرایم مالیاتی در سال گذشته خاطرنشان کرد: ما همواره درصدد همراهی با صنعت هستیم.

https://www.bazarearya.ir/fa/News/1228952/دولت-به-جای-اصلاح-ساختار-اقتصادی،-بر-وصول-مالیات-تمرکز-کرده-است
بستن   چاپ