بازار آریا
تبدیل منطقه ویژه اقتصادی لامرد به هاب مهارتی
يکشنبه 25 آذر 1403 - 16:08:32
بازار آریا - به گزارش ، برای آنکه بتوان در بسیاری از عرصه ها عملکرد درخشانی داشت، لازم است نگاه متفاوتی ایجاد کرد. اقتصاد در شرایط کنونی از حساسیت بسیار بالایی برخوردار است. دشمنان در تمامی عرصه ها ناامید شده اند اما همچنان به نبرد در عرصه اقتصاد اعتقاد دارند. این اعتقاد باعث شده جنگ اقتصادی را در دستور کار قرار دهند، جنگی که با ابزار تحریم به اوج خود رسیده است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان

بازار آریا

مبارزه با جنگ اقتصادی
برای آنکه بتوان در جنگ اقتصادی بخوبی درخشید، لازم است از تمامی ابزارها بخوبی بهره گرفت. با توجه به اهمیت تولید در مقابله با تحریم ها و تهدیدها، سالهاست رهبر انقلاب تولید را محور سیاستگذاری های کلان کشور قرار داده و نامگذاری سالها به تولید مزین می شود، اما مشکل این است که قوانین داخلی، موانع بسیاری به ویژه بر سر راه تولید ایجاد می کند، موانعی که انگیزه را از تولیدکننده و سرمایه گذار می گیرد.
برخورد با مانع تراشی ها
برای آنکه بتوان با این مانع تراشی ها برخورد کرد، مناطق آزاد و ویژه اقتصادی تعریف شده است. این مناطق با معافیت ها و اختیاراتی که دارند، در جذب سرمایه گذار، صدور مجوز، دادن امتیاز، تسهیل امور و بسیاری فعالیت های تولیدی تاثیرگذار عمل می کنند. خوشبختانه مدیران مناطق آزاد و ویژه بسیار خوب عمل کرده و توانسته اند مشکلات را از پیش پای تولیدکنندگان و سرمایه گذاران بردارند.
نگاه ایمیدرو به مناطق ویژه
ایمیدرو با توجه به مسوولیتی که بر دوش دارد، نگاه ویژه ای به تولید در صنایع و معادن دارد. به همین دلیل دو منطقه ویژه اقتصادی لامرد و پارسیان را در اختیار گرفت و از همان ابتدا با سرمایه گذاری های چشمگیر، به تکمیل زیر ساختها پرداخت. منطقه ویژه اقتصادی لامرد بخوبی درخشیده و توانسته صنایع بسیاری را در خود جای دهد. اکنون بزرگترین کارخانه تولید آلومینیوم کشور در این منطقه فعال است و صنایع بسیاری در عرصه های پتروشیمی، فولاد و صنایع مادر در منطقه ویژه اقتصادی لامرد فعال شده و همچنان با صدور مجوزهای جدید، گسترش صنایع در این مناطق بیشتر می شود.
همچنین بخوانید منطقه ویژه اقتصادی لامرد کارگشای صادرکنندگان مشکل نبود نیروهای متخصص
نکته بسیار مهمی که اکنون صنایع از آن رنج می برند، نبود نیروهای متخصص است. تحصیل کردگان دانشگاهی توان علمی دارند و نیروهای مجرب کارگاهی، از توان علمی لازم برخوردار نیستند. به همین دلیل سازمان آموزش فنی و حرفه ای در معاونت وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایجاد شده تا مهارت آموزی به کارجویان را با قدرت ادامه دهد. اما این سازمان با مشکلات بسیاری در عرصه اعتبار دست به گریبان است که باعث شده آموزش را به آموزشگاههای فنی و حرفه ای واگذار کند. اما هماهنگی و همکاری با سازمان اهمیت ویژه ای دارد.
بازدید برای ظرفیت شناسی
مشکلات سازمان آموزش فنی و حرفه ای ادامه داشت تا دولت چهاردهم تشکیل شد و غلامحسین محمدی ریاست سازمان فنی و حرفه ای کشور را بر عهده گرفت. محمدی با دقت ظرفیت های کشور را بررسی کرد که ظرفیت ها و موقعیت منطقه آزاد لامرد باعث جلب توجه شد. به همین دلیل برای بازدید و بررسی به منطقه ویژه اقتصادی لامرد و مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب رفت و پس از بازدید گفت: با سرمایه گذاری شرکت ها و صنایع، این منطقه را به هاب مهارتی مرتبط با صنایع پتروشیمی، پالایشگاهی، انرژی بر و صنایع وابسته به آن تبدیل می کنیم.
توسعه زیرساختهای آموزشی
غلامحسین محمدی با تاکید بر اینکه توسعه زیرساخت‌های آموزش فنی و حرفه‌ای لامرد و مهر در دستور کار سازمان فنی و حرفه ای است گفت: باتوجه به ظرفیت استقرار تقریبا بیش‌از 50 مجتمع تولیدی- خدماتی در این منطقه اقتصادی که در نزدیکی استان‌های بوشهر و هرمزگان است، رویکرد سازمان فنی و حرفه‌ای کشور این است که با مشارکت منطقه ویژه اقتصادی لامرد، مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب (سالکو) و شرکت‌های دیگر صنعتی علاقه‌مند، مرکز دولتی فنی و حرفه‌ای لامرد را طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی به مرکز هیأت امنایی تبدیل کنیم و با سرمایه گذاری شرکت ها و صنایع، این منطقه را به هاب مهارتی مرتبط با صنایع پتروشیمی، پالایشگاهی و انرژی بر و صنایع وابسته آن تبدیل کنیم.
نیروهای فرهیخته و مجرب لامرد
رییس سازمان آموزش فنی و حرفه ای با اشاره به اینکه نیروهای کار لامرد و مهر، فرهیخته و مجرب هستند و ظرفیت مناسبی برای سرمایه‌گذاران محسوب می‌شوند گفت: باتوجه به استقرار صنایع پتروشیمی-صنایع معدنی و انرژی‌بر و فعالیت‌ 60 هزار نفری نیروهای کار، نیاز به استعدادسنجی، آموزش و توانمندسازی نیروهای کار متناسب با فعالیت و نیاز صنایع فعلی و در حال استقرار است که سرمایه‌گذاری در حوزه آموزش فنی و حرفه ای؛ به نفع شرکت‌های تولیدی و سرمایه‌گذاران خواهد بود.
محدودیت منابع دولتی
محمدی از محدودیت منابع دولتی سازمان فنی و حرفه‌ای خبر داد و گفت: لازم است صنایع مشارکت کنند و در صورت توافق و مشارکت منطقه ویژه لامرد و صنایع این دو شهرستان، دولت از تصدی‌گری خارج می‌شود و تجهیز، نوسازی زیرساخت‌های مرکز فعلی فنی و حرفه‌ای لامرد و اشتغال متقاضیان کار برعهده صنایع خواهد بود و سازمان فنی و حرفه‌ای، مأموریت نظارت بر روند آموزش اعم از تأمین مربیان آموزشی و سایر برنامه‌های آموزشی مرتبط را انجام می دهد.
تجهیز و نوسازی
معاون وزیر کار و رییس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور گفت: در صورت مشارکت و توافق صنایع لامرد و مهر، مرکز دولتی فنی و حرفه‌ای لامرد به صورت هیأت امنایی مدیریت می‌شود و آموزش و توانمندسازی نیروهای کار با نظارت سازمان فنی حرفه‌ای و همچنین زیرساخت‌های مرکز فعلی با مشارکت صنایع و سرمایه‌گذاران، تجهیز و نوسازی می‌شود.

https://www.bazarearya.ir/fa/News/1228731/تبدیل-منطقه-ویژه-اقتصادی-لامرد-به-هاب-مهارتی
بستن   چاپ