بازار آریا
اقتصاد چین بر لبه پرتگاه
ترامپ استقلال فدرال رزرو را تهدید می کند؟
شنبه 10 آذر 1403 - 00:26:22
روزنامه دنیای اقتصاد
بازار آریا - فایننشال تایمز به نگرانی‌ها درباره ورود چین به رکود بلندمدت و تورم منفی پرداخت و وال استریت ژورنال بر استقلال فدرال رزرو تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، امروز بازده اوراق قرضه 30 ساله چین برای نخستین بار به میزانی کمتر از اوراق ژاپن سقوط کرد. این رویداد نگرانی‌ها درباره ورود دومین اقتصاد بزرگ جهان به رکود طولانی‌مدت و تورم منفی را تشدید کرده است.
فایننشال تایمز در گزارشی به بررسی وضعیت اقتصاد چین و مقایسه آن با اقتصاد ژاپن پرداخته است. بازده اوراق چین از حدود 4 درصد در سال 2020، هم اکنون به 2.21 درصد کاهش یافته و این در حالی است که بازده اوراق ژاپن در سطح 2.27 درصد قرار دارد.
این روند ناشی از تلاش‌های پکن برای کاهش نرخ بهره و تحریک اقتصاد است، در حالی که ژاپن پس از سال‌ها سیاست پولی انبساطی، اکنون نرخ‌های بهره را افزایش می‌دهد.
با وجود تلاش‌های مقامات چینی برای جلوگیری از این روند، بسیاری از تحلیلگران معتقدند اقتصاد کنونی چین، با رکود ژاپن در دهه 1990 شباهت‌ زیادی دارد.
دولت چین تاکنون بسته‌های محرک اقتصادی به ارزش 10 تریلیون یوان را تصویب کرده است، با این حال سرمایه‌گذاران همچنان به اوراق قرضه به‌عنوان جایگزینی امن در برابر بازار سهام و املاک نگاه می‌کنند.
برخی تحلیلگران معتقدند که برای جلوگیری از رکود طولانی، چین باید بر تقویت مصرف داخلی تمرکز کند. اندرو پیس، استراتژیست ارشد سرمایه‌گذاری در شرکت راسل اینوستمنتز، تأکید می‌کند: تا زمانی که مصرف افزایش نیابد و سرمایه‌گذاری کاهش نیابد، فرار از فشارهای تورمی دشوار خواهد بود.
چالش استقلال فدرال رزرو در برابر سیاست های ترامپ
وال استریت ژورنال در گزارشی عنوان کرده است با انتخاب دونالد ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهور، بحث‌ها پیرامون استقلال فدرال رزرو بار دیگر شعله‌ور شده است. بسیاری از مقامات پولی هشدار می‌دهند که سیاست نباید در تصمیماتی که مرتبط با ثبات مالی در بلندمدت هستند، دخالت کند.
تصمیمات فدرال رزرو برنده‌ها و بازنده‌هایی دارد و این مسئله، پیامدهای سیاسی آشکاری به همراه دارد. در چهار سال گذشته، حدود 62 درصد از رشد ثروت خانوارهای آمریکایی نصیب 10 درصد از ثروتمندترین افراد شده است.
سیاست‌های پولی که قیمت سهام را افزایش داده، به نفع کسانی بوده که از قبل دارایی‌های زیادی داشته اند و این مسیله نابرابری را تشدید کرده است.
ترامپ وعده داده بود که با کاهش تورم، کاهش نرخ بهره، افزایش دستمزدها و رشد بیشتر اقتصادی به این نارضایتی‌ها رسیدگی کند. اما اگر اهداف او با الگوی دوگانه فدرال رزرو (اشتغال کامل و ثبات قیمت‌ها) همسو نباشد، ممکن است سیاست‌های فدرال رزرو مانعی بر سر راه برنامه‌های او ایجاد کند.
--> اخبار مرتبط صعود کالایی‏‏‌ها با فروکش تورم آمریکا PMI چین به کمک فلزی‌‌‌ها می‌‌‌آید؟ تولید صنعتی چین صعود کرد اقتصاد جهانی در سال2024 به کجا می‌رود؟ چین از رکود مالی خارج شد؟

https://www.bazarearya.ir/fa/News/1219551/ترامپ-استقلال-فدرال-رزرو-را-تهدید-می-کند؟
بستن   چاپ