بازار آریا
اوگو هلث: دسترسی به خدمات درمانی در نقاط دورافتاده سومالی
چهارشنبه 7 آذر 1403 - 00:14:58
روزنامه دنیای اقتصاد
بازار آریا - مترجم: مریم مرادخانی دسترسی به خدمات درمانی و بهداشتی یک مشکل مهم در بسیاری از کشورهای در حال توسعه است. علت، کمبود زیرساخت‌‌‌ها و منابع است. بیمارستان‌‌‌های مرکزی بزرگ معمولا برای اکثریت شهروندان، بسیار دور، گران یا غیرقابل دسترس هستند. حتی در کشورهای توسعه‌یافته‌‌‌تر که منابع فراوانی دارند، هنوز موانعی برای خدمات درمانی وجود دارد. در نتیجه، بسیاری از مردم جهان به تکنولوژی‌‌‌های پزشکی مدرن دسترسی ندارند.
یکی از این کشورها سومالی در شرق آفریقاست که خدمات درمانی در آن بسیار محدود است. زنان و کودکان برای رسیدن به مراکز پزشکی مجبورند صدها کیلومتر سفر کنند. ناامنی فراگیر جاده‌‌‌ها اغلب مانع از دسترسی به خدمات پزشکی می‌شود. تاخیر در درمان می‌تواند سلامت افراد را به مخاطره بیندازد و حتی به مرگشان منجر شود. سیستم درمانی سومالی با مشکلاتی چون فقدان منابع مالی و انسانی، داروهای ضروری و تجهیزات پزشکی دست و پنجه نرم می‌کند.
در این میان اما، هستند کسانی که در تلاش برای رفع این موانعند که یکی از آنها استارت‌آپ «اوگو هلث» با مدیریت «خالد حاشی» است. او که دارای تابعیت سومالیایی-کانادایی‌‌‌ است، چند سال پیش پس از سفر به سومالی با حقیقتی مواجه شد که ذهنش را درگیر کرد. او وقتی شکاف سیستم خدمات درمانی سرزمین اجدادی‌‌‌اش را شناسایی کرد به فکر چاره افتاد. او می‌‌‌گوید: «می‌‌‌دیدم که مردم کشورم هر روز با چه مشکلاتی برای دسترسی و یافتن خدمات درمانی مواجهند. وقتی داشتم به مادربزرگم که در پروسه جراحی بود کمک می‌‌‌کردم متوجه شدم که سیستم زمان‌بندی و پذیرش و نسخه‌‌‌نویسی در سومالی هنوز به صورت سنتی و روی کاغذ انجام می‌شود. این روش بسیار کند و محدودکننده بود. گرچه این یک مشکل بر کسی پوشیده نبود اما من به این نتیجه رسیدم که با کمک تکنولوژی و تلاش کارآفرینی و درک ذاتی‌‌‌ام از سومالی و مردم و فرهنگش، ممکن است بتوانم یک راه‌حل نوآورانه ابداع کنم.» در نتیجه، یک سیستم پرونده الکترونیک پزشکی (EMR) طراحی کرد که به پزشکان این امکان را می‌دهد به اطلاعات بیماران دسترسی داشته باشند و بتوانند آن را آپدیت کنند.
او که استارت‌آپش را در سال 2019 و در گیرودار کرونا تاسیس کرده می‌‌‌گوید: «قبل از کرونا، نزدیک به 3.2 میلیون نفر از مردم سومالی از دسترسی به خدمات درمانی محروم بودند. پس از همه‌گیری کرونا، نیاز به سیستم درمانی قابل دسترس برای همه، بیش از پیش ضرورت یافت. کرونا نشان داد که خدمات درمانی سومالی تا چه حد نابرابر است و کادر درمان تا چه حد با کمبود تجهیزات مواجهند.» شکاف‌‌‌های سیستم درمانی بیشترین تاثیر را بر جمعیت حاشیه‌‌‌نشین می‌‌‌گذارد و همزمان، چند دهه تلاش برای پیشرفت سلامت و رفاه را خنثی می‌کند. سومالی به لحاظ شاخص‌‌‌های سلامت، یکی از ضعیف‌‌‌ترین کشورهاست. طبق گزارش یونیسف، از هر 100 کودک سومالیایی، 4 نفر طی ماه اول و 8 نفر قبل از یک‌سالگی می‌‌‌میرند.
او پس از مشاهده این مشکلات، تحقیقات خود را آغاز کرد. به لطف تحقیق و چند بار طراحی و نمونه‌سازی و آزمایش و البته کمی شانس و کمک مالی، او بالاخره توانست نسخه اولیه تکنولوژی‌‌‌اش را عرضه کند. این ابزار، کارآمد و استفاده از آن آسان بود و ابتدا در کلینیک‌‌‌های «ورلد ویژن» به اجرا درآمد. حالا ابزارهای دیگری نیز به خدمات اوگو اضافه شده و فرآیند ارائه خدمات درمان، بسیار آسان‌‌‌تر شده است.
خالد می‌‌‌گوید: «راه حل ما حمایت از تسهیلات بهداشتی روستایی و شهری از طریق دیجیتال‌‌‌سازی پرونده‌‌‌ها و سوابق پزشکی، گسترش خدمات درمانی عمومی مثل سلامت زایمان و جلوگیری از مرگ و میر نوزادان، افزایش واکسیناسیون و ارائه دسترسی آسان و به موقع خدمات و ارائه سوابق پزشکی بیماران به پزشکان و پرستاران است. اگر کادر درمان به اطلاعات بیمار دسترسی داشته باشند، بهتر می‌توانند در مورد نوع و روند درمان تصمیم بگیرند.» افراد بسیاری از تکنولوژی اوگو بهره می‌‌‌برند، از بیماران کودک و بزرگسال گرفته تا نوزادان، پرستاران، خدمه درمانی، سیاستگذاران و سایر افرادی که چرخ‌‌‌دنده‌‌‌های سیستم درمان را به حرکت می‌‌‌اندازند. به عنوان مثال به کمک اوگو هلث، مادران و پرستاران خانگی می‌توانند از طریق اس‌‌‌ام‌‌‌اس و پیام‌های صوتی به اطلاعات و خدمات درمانی مهم دسترسی پیدا کنند. به این ترتیب، می‌توانند سلامتی خود و فرزندانشان را زیر نظر داشته باشند. پلت‌فرم اوگو همچنین از رهبران سازمان‌های مردم‌‌‌نهاد و مدیران و مقامات دولتی حمایت می‌کند. آنها با استفاده از سیستم اوگو می‌توانند به داده‌‌‌های یکپارچه در مورد شاخص‌‌‌های سلامت دسترسی پیدا کنند و بر آن اساس، بهتر برای آینده تصمیم‌گیری و برنامه‌‌‌ریزی کنند. اوگو هم در سومالی و هم در کانادا به دلیل ارائه خدمات برابر به محروم‌‌‌ترین جوامع، شهره خاص و عام است. نام اوگو و خالد در میان نامزدهای جوایز متعددی به چشم می‌‌‌خورد. اوگو چند جایزه را نیز از آن خود کرده، از جمله جایزه «نوآوری برتر» سومالی. تیم اوگو متشکل از افراد خبره و دارای مهارت‌‌‌های متنوع در زمینه درمانی، تکنولوژی، توسعه کسب‌و‌کار و سابقه کار در بخش خصوصی هستند اما هدف همه آنها یکی است؛ خدمات‌‌‌رسانی به مردم، به‌خصوص جوامع محروم.
منابع: Global Citizen, Relief Web
--> اخبار مرتبط این کشورها گرانترین مقاصد گردشگران جهان هستند! هشدار سازمان ملل نسبت به گسترش فقر و نابرابری در جهان بازیافت آب و استفاده از منابع آب های غیر متعارف توسط پکیج تصفیه فاضلاب نیلفام سبقت تولید صنعتی از کرونا همه شاخص‌ های بورسی جهان صعودی شدند

https://www.bazarearya.ir/fa/News/1218165/اوگو-هلث--دسترسی-به-خدمات-درمانی-در-نقاط-دورافتاده-سومالی
بستن   چاپ