بازار آریا
مشکل ما کمبود تولید گاز نیست، فاصله تولید و مصرف است
دوشنبه 5 آذر 1403 - 13:56:09
بازار آریا - مدیرکل سیاستگذاری، برنامه‌ریزی راهبردی و مدیریت انرژی وزارت نفت بر لزوم یکپارچگی تصمیم‌گیری‌ها در حوزه انرژی تأکید کرد و گفت: مشکل ما کمبود تولید گاز نیست، بلکه فاصله تولید و مصرف در سال‌های اخیر افزایش یافته و ناترازی را بیشتر کرده است.

به گزارش شانا، امید شاکری در همایش «ناترازی انرژی در صنایع» دلیل وضع فعلی در ناترازی انرژی را در سیاست‌های توسعه صنعتی و صنعت‌های گازبر دانست و اظهار کرد: بهینه‌سازی، بعد از زغال‌سنگ، گاز، فرآورده‌های نفتی و انرژی هسته‌ای سوخت پنجم جهان است.
خسارت حدود 20 میلیارد دلاری به صنایع کشور
حجت میرزایی، رئیس مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی ایران در این همایش با تأکید بر اینکه باید از واژه‌های «بی‌برقی» و «بی‌گازی» به جای «ناترازی انرژی» استفاده کنیم، گفت: قطع برق و گاز در کشور سالانه سبب ایجاد خسارت حدود 20 میلیارد دلاری به صنایع می‌شود؛ رقمی که در مقایسه با صادرات غیرنفتی کشور بسیار قابل‌توجه است.
وی ریشه مشکلات را به حکمرانی نادرست و تصمیم‌های اشتباه در استفاده از منابع گازی نسبت داد و گفت: برای جلوگیری از ناترازی انرژی باید سیاست‌ها اصلاح شود و استفاده بهینه از منابع انرژی در دستورکار قرار گیرد.
ریشه ناترازی در قیمت‌گذاری‌های اشتباه
علیرضا توکل کاشی، پژوهشگر حوزه انرژی نیز در این رویداد، مشکل اصلی ناترازی انرژی را به‌ جای کمبود عرضه یا مازاد تقاضا، در قیمت‌گذاری‌های اشتباه دانست و بر اهمیت پیش‌بینی‌پذیری در تصمیم‌های اقتصادی تأکید کرد.
وی طرح‌هایی همچون ایجاد «بانک انرژی» و ارائه یارانه‌های غیرقیمتی را به‌عنوان راه‌حل‌هایی برای حل بحران انرژی مطرح کرد.
دولت دخالت خود در بنگاه‌داری را کاهش دهد
هاشم اورعی، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف نیز در این همایش با اشاره به مشکلات ناشی از بنگاه‌داری دولتی در صنعت انرژی تأکید کرد: دولت باید دخالت خود در بنگاه‌داری را کاهش دهد و به سیاست‌گذاری بپردازد.
مصرف 80 تا 90 درصد گاز تولیدی کشور در بخش خانگی
فریدون اسعدی، دبیر اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی نیز در این همایش از محدودیت‌های عرضه گاز به صنعت پتروشیمی انتقاد کرد و افزود: هم‌اکنون 80 تا 90 درصد گاز تولیدی در کشور به بخش خانگی اختصاص می‌یابد، در حالی که صنعت پتروشیمی با کمبود گاز مواجه است.
وی بر لزوم تجدیدنظر در سیاست‌های تخصیص گاز به بخش‌های غیرمولد و بهبود شرایط در صنعت پتروشیمی تأکید کرد.
سازوکارهای نوین سیاست‌گذاری برای حل مشکل ناترازی
سجاد برخورداری، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران نیز در این همایش بر لزوم تصمیم‌گیری‌های غیرقیمتی و بهره‌گیری از سیاست‌های بین‌بخشی تأکید کرد و به دولت پیشنهاد داد برای حل بحران انرژی از سازوکارهای نوین سیاست‌گذاری استفاده کند.
به گزارش شانا، در این همایش ضمن بررسی ریشه‌های مشکلات کنونی در حوزه انرژی، راهکارهایی برای بهبود شرایط و اصلاح سیاست‌های انرژی کشور ارائه شد. مشکلات مدیریتی، سیاست‌گذاری‌های اشتباه، هدررفت منابع و نبود توجه به پیش‌بینی‌پذیری تصمیم‌ها ازجمله مسائلی بود که موردتوجه سخنرانان قرار گرفت و همگی بر لزوم اصلاح رویکردها و استفاده بهینه از منابع تأکید کردند.

https://www.bazarearya.ir/fa/News/1217071/مشکل-ما-کمبود-تولید-گاز-نیست،-فاصله-تولید-و-مصرف-است
بستن   چاپ