بازار آریا
افت فروش میلگرد در آبان‌ ماه 1403
دوشنبه 28 آبان 1403 - 17:52:53
بازار آریا - به گزارش آهن آنلاین، رشد اقتصادی، صنعتی شدن و شهری سازی در بازارهای نوظهور باعث افزایش تقاضا برای فولاد و در نتیجه سنگ‌آهن می‌شود. توسعه زیرساخت‌ها، پروژه‌های عمرانی و فعالیت‌های تولیدی موجب افزایش مصرف محصولات فولادی می‌شود، محصولاتی نظیر ساختمان‌ها، پل‌ها، راه‌آهن‌ها و ماشین‌آلات که به‌طور عمده به سنگ‌آهن وابسته‌اند.
عوامل سنتی مؤثر بر قیمت فولاد برای درک دینامیک‌های بازار فولاد حیاتی هستند. این عوامل می‌توانند هزینه فولاد را در هر لحظه تحت تأثیر قرار دهند و به دلایل مختلف اقتصادی، زیست‌محیطی و ژئوپلیتیکی دستخوش نوسان شوند.
تأثیر عرضه، تقاضا و نوسانات قیمت بر صنعت ساخت‌وساز مهم‌ترین اصل اقتصادی که بر قیمت آهن آلات تأثیر می‌گذارد، عرضه و تقاضا است. هنگامی که اقتصاد رونق می‌گیرد، پروژه‌های ساخت‌وساز، تولیدی و زیرساختی اغلب افزایش می‌یابند که منجر به افزایش تقاضا برای فولاد می‌شود. در صورتی که عرضه نتواند با این تقاضا هماهنگ شود، قیمت‌ها افزایش خواهد یافت. برعکس، در دوران رکود اقتصادی، تقاضا برای فولاد می‌تواند کاهش یابد که در این صورت اگر عرضه ثابت بماند یا افزایش یابد، قیمت‌ها کاهش خواهند یافت. در حال حاضر بازار آهن‌آلات ایران در شرایط رکودی قرار دارد. از مسائل مهمی که در این امر دخیل است می‌توان به رکود تقاضا در بورس کالا، نوسانات قیمت، چالش عرضه و تقاضا و روند کلی بازار اشاره کرد. وجود عرضه زیاد برای محصولات آهن‌آلات در بورس کالا ایران و عدم وجود تقاضای کافی می‌تواند به دلایل مختلف اقتصادی، سیاسی و ساختاری برگردد.
یکی از اصلی‌ترین مصرف‌کنندگان محصولات آهن‌آلات در کشور، بخش ساخت‌وساز است. در شرایط رکود اقتصادی یا بحران‌های اقتصادی، تقاضا برای مسکن و پروژه‌های عمرانی کاهش می‌یابد. همچنین، هزینه‌های بالای ساخت‌وساز و نرخ سود بالای تسهیلات بانکی می‌تواند به کاهش سرمایه‌گذاری در این بخش منجر شود. در ایران، بازار آهن‌آلات و مصالح ساختمانی غیررسمی یا قاچاق نیز وجود دارد که ممکن است قیمت‌های پایین‌تری نسبت به بورس کالا داشته باشد. این بازار می‌تواند رقابت را برای بورس کالا دشوارتر کند و خریداران را به سمت خرید از بازار غیررسمی سوق دهد.
اگر قیمت‌ها در بازار نوسانات زیادی داشته باشد، این موضوع می‌تواند باعث بی‌اعتمادی خریداران شود. وقتی خریداران نمی‌دانند که قیمت‌ها ممکن است فردا چطور شود، امکان دارد ترجیح بدهند که خرید خود را به تعویق انداخته و تا کاهش قیمت‌ها صبوری کنند. این موضوع باعث می‌شود که عرضه زیاد شود اما؛ تقاضا کم می‌شود.
حال و احوال بورس کالا در آبان‌ماه در حال حاضر از ابتدای آبان ماه سال جاری تاکنون به مقدار 848 هزار تن از محصول میلگرد توسط شرکت‌های تولیدکننده در بازار مورد عرضه قرار گرفته است. جالب توجه است که از این مقدار میلگرد عرضه‌شده تنها 25 درصد از این مقدار محصول توسط مشتریان خریداری شده است. این موضوع می‌تواند بیانگر رکود در بازار مسکن باشد. بنابراین، تقاضا برای مسکن کاهش می‌یابد یا پروژه‌های عمرانی به حالت تعلیق درمی‌آید، مصرف‌کنندگان و پیمانکاران تمایلی به خرید میلگرد نخواهند داشت. در نتیجه، فروش میلگرد کاهش پیدا می‌کند.
حال با توجه به این موضوع که عملکرد تولیدکنندگان میلگرد را در یک‌ماه اخیر مورد توجه قرار دادیم، می‌توانیم به ارزش معامله این محصول نیز اشاره‌ای داشت تا مشاهده کنیم کنیم که از فروش 217 هزارتن میلگرد در سایزهای مختلف چه میزان درآمدزایی صورت گرفته است. مجموع کل مبلغی که از فروش میلگرد در این بازه زمانی به ثبت رسیده است برابر با 5 هزار و 924 میلیارد تومان از است که توسط مشتریان مرود پرداخت قرار گرفت.

بازار آریا

عملکرد تولیدکنندگان میلگرد و تیرآهن در 27 روز سپری شده از آبان 1403
محصول دیگری که می‌توانیم به آن اشاره کنیم محصول تیرآهن است که در از ابتدای آبان ماه تاکنون عملکردی بهتر از عرضه و تقاضا میلگرد در بورس کالا داشته است. از این محصول در آبان ماه (تا انتها روز بیست و هفتم) به مقدار 107 هزار و 412 تن توسط تولیدکنندگان به عرضه گذاشته شد و 65 هزار و 430 تن نیز به معامله ختم شد. با توجه به این مقادیر شاهد فروش 61 درصدی تیرآهن عرضه‌شده در این بازه زمانی هستیم. مقدار درآمدی که بابت فروش این محصول به حساب تولیدکنندگان رفت برابر با یک‌هزار و 796 میلیارد تومان بوده است.
با توجه به این موضوع که بازار جهانی در روزهای تعطیل خود قرار دارد، در تاریخ‌های 24 و 25 آبان ماه قیمت‌های هر تن فولاد با رشد همراه شد و به روند نزولی خود پایان داد. در روز جاری و در بازار آهن‌آلات ایران رویه کمی با قیمت فولاد جهانی متفاوت بود.

بازار آریا

نوسانات قیمت میلگرد قائم 20
روند قیمت‌گذاری محصول میلگرد در روز جاری با کاهش قیمت همراه بود و می‌توان این را گفت که اکثر شرکت‌های تولیدکننده با این کاهش قیمت دست‌به‌گریبان بودند. بیشترین کاهش قیمت مربوط به میلگرد قائم بود که در 99 درصد سایزهای میلگرد تولیدی خود با کاهش 2.4 درصدی مواجه بود. به‌عنوان‌مثال میلگرد سایز 20 این شرکت با کاهش قیمتی که به همراه داشت، قیمت 26 هزار و 360 تومان را ثبت کرد.
قصه در بازار تیرآهن کمی متفاوت بود و روند قیمت‌گذاری‌ها تماماً قرمز پوش نبود و در برخی از شرکت‌ها شاهد افزایش قیمت بوده‌ایم. شرکت ذوب‌آهن در سایز‌های 24 و 30 با رشد قیمت همراه بود و در ازای هر تن تیرآهن سایز 30، 33 میلیون تومان نرخ‌گذاری را به همراه داشت.
انتهای پیام
برچسب هاقیمت آهن قیمت میلگرد

https://www.bazarearya.ir/fa/News/1213739/افت-فروش-میلگرد-در-آبان‌-ماه-1403
بستن   چاپ