پیشبینی قیمت دلار در هفته جاری/تورم یا دولت کدام پیروز است؟
طلا و ارز
بزرگنمايي:
بازار آریا - قیمت دلار در هفته گذشته در محدوده 32 هزار تومان در نوسان بود و پنجشنبه 21 مهر 1401 با قیمت 32 هزار و 946 تومان به بالاترین قیمت در هفته سوم مهر ماه رسید. اما بازار دلار در هفته پیش رو چه روندی را طی میکند؟
به گزارش تجارتنیوز سقف مقاومتی 33 هزار تومان برای قیمت دلار این هفته محدوده مهمی بود که نوسانات بازار ارز در هفته سوم مهر ماه نتوانست آن را بشکند.
در هفته سوم مهر 1401 قیمت دلار در نخستین روز هفته با عدد 32 هزار و 700 تومان بسته شد و در روز چهارشنبه نیز قیمت به 32 هزار و 660 تومان رسید. نرخ 32 هزار و 270 تومان مربوط به روزهای یکشنبه و دوشنبه این هفته بود که کمترین قیمتها در نوسان اندک دلار را به خود دید.
اما روز پنجشنبه 21 مهر 1401 بازار ارز، بیشترین قیمت در هفتهای که گذشت را تجربه کرد و هر دلار به قیمت 32 هزار و 946 تومان معامله شد.
در روزهای پایان هفته نیز معاملهگران معتقد به نقشدوباره بازارساز در ثبات و پایین نگه داشتن قیمتها بودند و کم شدن تقاضا در بازار نیز عامل دیگری در ثبات قیمت دلار عنوان شد.
به نظر میرسد اختلال اینترنت طی هفتهای که گذشت را میتوان عاملی برای کم فروغ شدن بازار ارز طی هفته سوم مهر دانست. به اعتقاد فعالان بازار تصمیم بازارساز حفظ محدوده 32 هزار تومانی برای قیمت دلار در روزهای اخیر است تا شاید التهاب جدید وارد بازار نشود. باید دید در آخرین هفته از مهر 1401 قدرت بازارساز به بازار پرنوسان دلار میچربد یا قدرت تورم بر قیمت دلار!
علی طباطبایی کارشناس بازار سرمایه درباره قیمت دلار در هفته پیشرو به تجارتنیوز گفت: معتقدم دلار در همین محدوده با همین نوسان اندک باقی خواهد ماند و تا پایان انتخابات آمریکا بازار باثباتی خواهیم داشت.
وزنه سنگین برجام بر قیمت دلار
او در ادمه با اشاره به ناآرامیهای اجتماعی اخیر ابراز عقیده کرد: موضوع برجام وزنه سنگینی برای تعیین قیمت دلار است و تا دی ماه و مستقر شدن کنگره جدید آمریکا و تعیین و تکلیف موضوع برجام دلار، بازار باثباتی خواهد داشت.
همچنین علیاصغر سمیعی رئیس کانون صرافان تهران با اشاره به نقش تورم بر قیمت دلار به تجارتنیوز گفت: قیمت واقعی دلار کمی با آنچه در بازار میبینیم متفاوت است اما بازارساز به هر قیمتی که شده دلار را مهار کرده است.
قیمت دلار ثابت میماند
او اقدام دولت برای مهار قیمت دلار را حرکتی خارج از قواعد اقتصاد خواند و افزود: 80درصد عرضه ارز کشور دست بانک مرکزی است بنابراین قیمتسازی و تعیین قیمت غیرواقعی دلار از اقدامات دولت است و در نتیجه، به نظر میرسد دولت و بانک مرکزی در هفته آینده نیز، از افزایش قیمت دلار در بازار جلوگیری کند و بازار با نوسان کمی همراه باشد.
در همین راستا فردین آقابزرگی، کارشناس بازارهای مالی با این عنوان که در حال حاضر تولید ناخالص ملی در شرایط مناسبی قرار ندارد به تجارتنیوز گفت: رشد تولید ناخالص ملی و مقایسه آن با رشد حجم نقدینگی یکی از شاخصهایی است که در نوسان قیمت دلار تاثیر میگذارد و حجم نقدینگی نیز نشاندهنده وضعیت نامطلوب در بازار ارز است.
این کارشناس بازارهای مالی عنوان کرد: از ابتدای سال تورم 50 درصدی در کشور داشتیم و این تورم رشد قیمت دلار در ادامه سال را تقویت میکند. برای مثال، اگر سامانه نیما، قیمت دلار در ابتدای سال را 28 هزار تومان اعلام کرده باشد، با روند تورمی که در کشور وجود دارد، دلار باید خود را تطبیق دهد تا فنر قیمت دلار فشردهتر نشود. درصورت فشردهتر شدن فنر دلار، در ادامه قیمتها به صورت جهشی افزایش پیدا میکند .
به اعتقاد کارشناسان بازار سرمایه قیمت دلار با توجه به عامل پراثر تورم در نیمه دوم امسال باید روند صعودی داشته باشد مگر خبرهای مساعدی از توافقات و برجام داشته باشیم تا روند بازار ارز به صورت طبیعی سیر نزولی را طی کند در غیر این صورت هر ثبات و کاهشی دستوری است!
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/710860/