بازار آریا

آخرين مطالب

خبر مهم وزیر نفت درباره مذاکرات نهایی برای سوآپ گاز روسیه از خاک ایران اقتصاد ایران

خبر مهم وزیر نفت درباره مذاکرات نهایی برای سوآپ گاز روسیه از خاک ایران
  بزرگنمايي:

بازار آریا - تسنیم : به گفته وزیر نفت، یکی از محورهای مورد علاقه دو طرف، در فاز نخست واردات گاز از روسیه و در فاز دوم تجارت گاز از طریق سوآپ یا ترانزیت به سایر کشورها است.
محسن‌ پاک‌نژاد با اشاره به تجارت کنونی سالانه حدود پنج میلیارد دلاری ایران و روسیه گفت: ظرفیت مبادلات تجاری بین دو کشور بسیار فراتر از رقم کنونی است.
وی در مورد برنامه ها برای افزایش این رقم به 10 میلیارد دلار افزود: ظرفیت‌ها فراتر از این رقم است و ریل‌گذاری صورت گرفته نیز لزوماً برای دستیابی به 10 میلیارد دلار نیست، بلکه محورهای مورد توافق می‌توانند تعاملات را به سطوح بالاتری ارتقا دهد.
وی اظهار داشت: این هدف دست‌یافتنی است، زیرا هر دو طرف علاقه‌مندند و هیئت‌های کارشناسی در دستگاه‌های اجرایی مختلف برای تحقق آن تلاش می‌کنند.
پاک‌نژاد درباره پروژه‌های مشترک ایران و روسیه و در بخش نفت و گاز گفت: چهار قرارداد برای توسعه هفت میدان نفتی با شرکت‌های روسی به ارزش چهار میلیارد دلار امضا شده است، همچنین تعدادی تفاهم‌نامه در حوزه میادین نفتی و گازی داریم که قابلیت تبدیل به قرارداد را دارند. گروه‌های کارشناسی در حال مذاکره برای نهایی‌سازی این قراردادها و اجرای آن‌ها هستند.
وزیر نفت در پاسخ به پرسشی درباره ترانزیت گاز روسیه و تبدیل ایران به هاب گازی منطقه هم گفت: یکی از محورهای مورد علاقه دو طرف، در فاز نخست واردات گاز از روسیه و در فاز دوم تجارت گاز از طریق سوآپ یا ترانزیت به سایر کشورها است.
وی ادامه داد: مذاکرات مفصلی در این زمینه انجام شده و تنها یکی دو مورد باقی مانده که پس از نهایی شدن میزان حجم واردات گاز در مرحله نخست، جزئیات آن اعلام می‌شود.
از سوی دیگر، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با تشریح آخرین وضعیت تفاهم‌نامه انتقال گاز روسیه به کشورمان گفت: این طرح در راستای تبدیل ایران به هاب گازی و رفع نیاز مناطق شمالی کشور به گاز طبیعی در حال پیگیری است.
سعید توکلی افزود: خوشبختانه مذاکره‌ها و اقدام‌های لازم در این زمینه آغاز شده و بر اساس تفاهم‌نامه‌ای که پیش‌تر با طرف روسی امضا شده، به مراحل خوبی رسیده‌ایم.
وی ادامه داد: اگر یکی دو مورد باقی‌مانده در مذاکرات درباره این پروژه به نتیجه برسد، کشور ما می‌تواند به‌ویژه در مناطق شمالی که کمترین تولید گاز را دارند، به منابع گاز روسیه متصل و از مزایای آن بهره‌مند شود.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با تأکید بر اینکه البته این پروژه نیازمند بررسی‌های دقیق‌تری است، بیان کرد: خوشبختانه توافق‌ها و تفاهم‌های صورت‌گرفته تاکنون بسیار مؤثر بوده و روند پیشرفت همکاری‌ها را تسهیل کرده است.
وی با تأکید بر لزوم تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه، مذاکرات و اقدامات اجرایی برای اتصال به منابع گاز روسیه را در این راستا توصیف کرد و گفت: همکاری با روسیه و کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا، گامی مهم در مسیر تبدیل ایران به هاب انرژی منطقه‌ای است.
توکلی یادآور شد: بر اساس اسناد بالادستی، شرکت ملی گاز ایران موظف است زمینه‌های تبدیل ایران به هاب انرژی منطقه را فراهم کند.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران خاطرنشان کرد: یکی از مهم‌ترین گام‌ها در این مسیر، همکاری با کشور روسیه است که به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان و دارندگان ذخایر گاز طبیعی در جهان، نقشی کلیدی در معادلات انرژی منطقه ایفا می‌کند.
توکلی از توسعه همکاری با کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا خبر داد و گفت: با توجه به اینکه بسیاری از کشورهای همسایه ما عضو این اتحادیه هستند و تمایل به گسترش روابط انرژی با ایران دارند، همکاری‌های خوبی با آنها آغاز شده که بخشی از آن به نتایج عملی نیز رسیده است.
وی با اشاره به برنامه هفتم توسعه و تأکید بر نقش تجارت منطقه‌ای انرژی تصریح کرد: همکاری‌های ما با کشورهای مستقل مشترک‌المنافع به ‌ویژه با اولویت تعامل منطقه‌ای، می‌تواند در تبادل انرژی نقش کلیدی ایفا کند، چرا که 73 درصد از ذخایر گاز شناخته‌شده دنیا در همین محدوده شامل روسیه، کشورهای اطراف آن قرار دارد.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران همچنین به همکاری با همسایگان غربی ایران از جمله عراق اشاره و گفت: این ارتباطات می‌توانند مکمل همکاری‌های شرقی ما باشند و ساختار یک راهبرد کارآمد برای توسعه شبکه انتقال گاز منطقه‌ای را تکمیل کنند.
بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1299489/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عراقچی وارد عمان شد + فیلم

مصرف آب در پایتخت رکورد زد/ صرفه‌جویی 20 درصدی ضروری شد

آمادگی تهران برای ایجاد تفاهم میان اسلام‌آباد و دهلی‌نو

پاسخ‌های وزیر نفت به خبرنگاران در مسکو

وزیر نفت: گاز روسیه را در آستارا تحویل می‌گیریم

عزت و اقتدار ایران اسلامی مرهون هدایت‌های رهبر انقلاب است

ترامپ با خودش فکر می‌کند با ایران به توافق می‌رسد! درسته؟

ارتباط مستمر با مردم از عوامل بهبود کارایی خدمات شوراها است

کاهش تعرفه واردات روسیه فرصتی تازه برای پتروشیمی

عراقچی وارد عمان شد

ترامپ مقصر جنگ اوکراین و روسیه را مشخص کرد

وزیر ارشاد عازم شرکت در مراسم تشییع پاپ شد

وضعیت هوای پایتخت در هفته پیش‌رو اعلام شد

رشد 15 درصدی کاردانو؛ نهنگ‌ها در حال خرید مجدد

امضای توافق‌نامه کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه

کارگران رکن اساسی و مهم جبهه اقتصادی کشور هستند

تحقق شعار سال در گرو اعتمادسازی و رفع موانع تولید است

کارگران مجاهدان جبهه اقتصادی هستند

دولت بر کاهش قراردادهای موقت تمرکز دارد

تولید ملی راهکار اصلی برون رفت از مشکلات اقتصادی است

وزیر دفاع: عملیات وعده صادق 1 و 2 تجربیات ارزشمندی برای ما به همراه داشت

فردا در مسقط چه خبر است؟/ پیش بینی نفس‌گیر مذاکرات ایران و آمریکا

دکترین پنهان ترامپ چیست؟

تأکید بر تقویت بنیه دفاعی و نقش‌آفرینی وزارت دفاع/ بنیه دفاعی در هر شرایطی نباید تضعیف شود

پزشکیان لباس فوتبال به تن کرد + عکس و فیلم

گاز روسیه در این کشور به ایران تحویل داده می‌شود

جزئیات جدید از برگزاری فستیوال کوچه/ مکان‌های برگزاری رویداد مشخص شد

ایران و روسیه در این زمینه قرارداد امضا کردند

مذاکره ویتکاف و پوتین آغاز شد + فیلم

روز دختر یادآور عظمت زن در اسلام؛ الگویی که غرب از درک آن عاجز است

توضیحات وزیر دفاع به کمیسیون امنیت ملی مجلس در خصوص دیپلماسی دفاعی

توضیحات امیر نصیرزاده درباره عملیات وعده صادق 1 و 2

توئیت جدید علی شمخانی درباره مذاکرات ایران و آمریکا

توصیه رئیس اتحادیه طلا به خریداران مسکوکات

کاهش قیمت نفت در پی نگرانی درباره مازاد عرضه

تویوتا در چین خودرو برقی تولید می‌کند

روایتی از پشت‌صحنه گفت‌وگوهای ایران و آمریکا در مسقط

ابوترابی فرد: قوای سه‌گانه و‌جریان‌های سیاسی در کنار تیم مذاکره‌کننده قرار دارند

ریزش سنگین در بازار طلا | واکنش تند قیمت طلا به مذاکرات

شعار سرمایه‌گذاری برای تولید یک راهبرد کلان اقتصادی است

لزوم توجه به فعالیت دیپلماسی اقتصادی

توجه ویژه به عدالت اقتصادی در جامعه صورت بگیرد

چگونه به قطع شدن یارانه اعتراض کنیم؟ + لینک

ابوترابی‌فرد: جهت‌گیری مذاکرات درست است

ترامپ: توافق با تهران امکانپذیر است

همکاری‌های ایران و روسیه وارد فاز اجرایی می‌شود

برداشت غیرمجاز 7 میلیارد مترمکعب از منابع آبی کشور

قیمت جدید خودروهای «تارا» در بازار و کارخانه ؛ کاهش 15میلیون تومانی از ابتدای اردیبهشت

لحظه ترور مقام نظامی روس در حومه مسکو+ فیلم

وزیر ارشاد نماینده ایران در مراسم تشییع پاپ شد

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی