سیگنال مثبت همصدایی ایران و عربستان به بازار نفت و گاز
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - اقتصادنیوز : به باور ناظران، عادی سازی روابط ایران و عربستان با میانجیگری چین توانسته بسیاری از معادلات خاورمیانه را تحت شعاع قرار داده و موجب شود تا همصدایی نسبی دو بازیگر نه تنها تعاملات سیاسی، بلکه فعل و انفعالهای اقتصادی و نظامی سایر بازیگران منطقه را متاثر سازد.
مدرن دیپلماسی با انتشار یادداشتی مدعی شد: پیش از انقلاب 1979 ایران، روابط ایران و عربستان سعودی عمدتاً دوستانه و مبتنی بر منافع راهبردی مشترک، همکاریهای منطقهای و همسویی با غرب بود. با این حال، پس از انقلاب اسلامی روابط دو کشور بهسرعت رو به تیرگی رفت. روابط ایران و عربستان در دهه 1980، بهویژه در جریان جنگ ایران و عراق که عربستان از بغداد حمایت میکرد، وخیمتر شد.
در سال 1984، حمله به نفتکشهای سعودی و در سال 1987، حمله به سفارت عربستان در تهران، تنشها را تشدید کرد. در نتیجه، روابط دیپلماتیک دو کشور در سال 1988 قطع شد. با این حال، در دهه 1990، با وساطت عراقِ تحت رهبری صدام حسین، دو کشور به سمت احیای روابط گام برداشتند و توافقنامهای کلی در زمینه تجارت، اقتصاد و تبادلات فرهنگی (1998) و توافقنامهای در زمینه همکاریهای امنیتی (2001) امضا کردند. اما در سال 2016، با اعدام شیخ نمر باقر النمر، روحانی شیعه و منتقد حکومت سعودی توسط عربستان و حمله به اماکن دیپلماتیک سعودی در ایران، روابط مجدداً بهشدت تیره شد.
در این میان، رقابت میان دو کشور در منطقه نیز شدت گرفت؛ از جمله در جنگ داخلی یمن، جایی که عربستان از دولت یمن و ایران از حوثیها حمایت کرد.
مشروح این گزارش را در اقتصادنیوز با تیتر « نتایج صلحسازی چین در خاورمیانه؛ سیگنال مثبت همصدایی ایران و عربستان به بازار نفت و گاز/ اوپک به میدان زورآزمایی تهران و ریاض تبدیل خواهد شد؟ » بخوانید.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
-
چهارشنبه ۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۹:۵۳
-
۷ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1298809/