ثبات ارزی پیشنیاز سرمایهگذاری در تولید
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - به گزارش میمتالز، محمد کهندل، کارشناس و تحلیلگر اقتصادی، در خصوص توجه به مولفههای لازم برای تحقق شعار سال بر مبنای سرمایهگذاری در تولید گفت: یکی از شروط اصلی و اساسی سرمایهگذاری در تولید، وجود فضای با ثبات اقتصادی است. وضع قوانین در صورتی که فضای اقتصاد با ثبات نباشد، نمیتواند زمینهها را برای رشد سرمایهگذاری در تولید فراهم کند؛ بنابراین باید اقدامات لازم برای ثبات ارزی و اقتصادی انجام شود.
وی در این باره خاطرنشان کرد: اگر ثبات به فضای اقتصاد بازنگردد و بازارهایی مانند ارز و طلا روند صعودی داشته باشند، هرچقدر قانون تصویب کنیم و طرح و برنامه داشته باشیم، اقدامات ما در جهت حرکت سرمایهها به بخش تولید مؤثر واقع نخواهند شد. از این جهت باید سمت و سوی ثبات در فضای اقتصاد بیش از پیش جدی گرفته شود.
این کارشناس اقتصادی افزود: برای دستیابی به ثبات اقتصادی، وجود یکی دو مولفه کافی نیست، بلکه باید به این موضوع بسیار مهم به عنوان یک بسته جامع نگاه کرد. برای ایجاد ثبات در اقتصاد کشور باید به صورت منسجم برنامهریزی کرد، زیرا روی کاغذ نمیتوان به نتایج دلخواه رسید.
کهندل تصریح کرد: برای ثبات اقتصادی باید زیرساختها فراهم شود، زیرا ساختارهای مورد نیاز بسیاری از قوانین، حتی قوانین برنامه هفتم که اکنون در دستور کار دولت قرار گرفته، در قانون دیده نشده است؛ لذا وقتی قانونی وضع میکنیم، اما ساختار لازم اجرای آن قانون را ندیدهایم، به معنای عدم عملیاتی شدن آن قانون است.
او معتقد است: محسن زنگنه، نماینده مجلس شورای اسلامی، در یک برنامه اقتصادی بر این نکته تأکید داشت که زیرساختهای بیش از 20 درصد قوانین برنامه توسعهای کشور ایجاد نشده است. وقتی ساختارها دیده نمیشوند، هرچقدر قانون وضع کنیم، مشکلی از بنیان اقتصاد حل نمیشود و سرمایهها به سمت تولید نمیروند، بلکه همچنان سفتهبازی را در پیش میگیرند.
این کارشناس اقتصادی یادآور شد: یکی از مشکلات کنونی کشور، نادیده گرفتن اهمیت وجود ساختارها است. در عین حال که ساختارها ایجاد نشده، قانون وضع میشود؛ در حالی که همراه با وضع قانون باید ساختارهای لازم برای رشد اقتصادی و سرمایهگذاری در اقتصاد دیده، تعریف و ایجاد شوند.
کهندل در این خصوص به بزرگی دولت اشاره کرد و گفت: اقتصاد ما سامان نمییابد، زیرا اقتصاد دولتی است و دولت بزرگ است. کارشناسان اقتصادی سالهاست از معایب بزرگ بودن دولت سخن میگویند و بر کوچکسازی دولت تأکید دارند، اما دولتها وقعی به این موضوع ننهادهاند.
وی ادامه داد: بنده بر این باورم که تعداد وزارتخانهها باید بیشتر شود، اما وزارتخانههایی با حجم بسیار کوچک؛ یعنی کارها و وظایف باید بیشتر بین وزارتخانهها و مدیران متخصص تقسیم شود؛ لذا باید وزارتخانههای کوچکتر با جمعیت کمتر، اما متخصص و مطلع نسبت به کار داشته باشیم تا کارها با سرعت و تخصص بیشتری پیش بروند.
این کارشناس اقتصادی در پایان تأکید کرد: در این صورت است که سرمایهها به سمت تولید میروند، زیرا به آنها بابت ثبات اقتصادی و سود اطمینان خاطر داده شده است. قطعاً فضای لازم برای ثبات اقتصادی باید ایجاد شود تا در مسیر تحقق شعار سال قرار بگیریم.
منبع: شبکه خبری اقتصاد و بانک ایران (ایبنا)
-
دوشنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۳:۳۸:۴۵
-
۸ بازديد
-

-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1297796/