پارلمان بخش خصوصی نقشه راه رونق تولید را ترسیم کرد؛
چرا سرمایهگذار وارد تولید نمیشود؟
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - فعالان بخشخصوصی 15 مانع توسعه تولید و تجارت در کشور را فهرست کردند.
به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد؛ فعالان بخشخصوصی 15 مانع توسعه تولید و تجارت در کشور را فهرست کردند. «پیشبینیناپذیری اقتصاد»، «سرکوب ارزی»، «قیمتگذاری دستوری»، «رقابت بنگاههای دولتی با بخش خصوصی»، «ناترازی در تامین برق، گاز و آب»، «کمتوجهی قانونگذار و سایر ارکان کشور به حرمت اموال بخش خصوصی»، «توسعهنیافتگی صنعت لجستیک در ایران»، «نبود هماهنگی در استانداردهای لجستیکی ایران با همسایگان و کشورهای مناطق اکو و سی.آی.اس»، «خلفوعده دولت در تامین طلب بخش خصوصی»، «صدور بخشنامههای متعدد در حوزه تجارت خارجی»، «افت ادامهدار نرخ سرمایهگذاری در قیاس با نرخ استهلاک صنایع»، «تناقضهای قانونی در حوزه واردات و صادرات که به افزایش قاچاق منجر میشود»، «انحصار فروش محصولات صنایع بالادستی در بورسکالا»، «بوروکراسی حاکم بر روند دریافت مجوز ورود ماشینآلات تولیدی و تخصیص ارز به آن» و «توسعهنیافتگی سیستمهای تامین مالی نوین» از مهمترین چالشهای پیشروی تولیدکنندگان و فعالان عرصه تجارت بهشمار میروند. مواردی که به عقیده بخش خصوصی، انباشت آنها اثری بهمراتب جدیتر از تحریم بر اقتصاد ایران داشته و به تولید و تجارت ضربه واردکرده، تا حدی که مانع جذب سرمایه به حوزه تولیدشدهاست.
این موارد که در نشست کمیسیون ویژه «حمایت از تولید و نظارت بر اصل44 قانوناساسی» مطرح شد، در حضور اعضای هیاترئیسه اتاق ایران، رؤسای کمیسیونهای تخصصی و رئیس کمیسیون جهش تولید و برخی دیگر از نمایندگان مجلس مورد نقد و بررسی قرارگرفت. صمد حسنزاده، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران نیز در این نشست با اشاره به حرکت فعالان اقتصادی، گفت: توسعه اقتصادی کشور، مهمترین دغدغه فعالان بخشخصوصی است؛ در این زمینه، بخشخصوصی میتواند با همراهی مجلس و دولت در مسیر توسعه اقتصادی گام بردارد. ایران ظرفیت بالایی در حوزه صنعت، تولید و زیرساختهای عمرانی و سایر حوزههای اقتصادی دارد و با توسعه روابط بینالمللی میتوان فرصت جذب سرمایه را افزایش داد تا جایگاه اقتصاد کشور بهبود یابد. با توسعه روابط بینالملل مسیر رشد اقتصاد کشور هموارتر شده و امکان جذب سرمایه خارجی، دسترسی به بازارهای متنوع بینالمللی و تکنولوژیهای روز بیشتر خواهدشد. امیدوارم همه در مسیر ارتقای جایگاه ایران تلاش کنند.
در این جلسه همچنین تأکید شد برای ارتقای جذب سرمایهگذاری در حوزه تولید موارد در زمینه هابی چون تامین امنیت سرمایه، اعمال محدودیت در دستکاری نرخ ارز توسط سیاستگذار، عقبنشینی از قیمتگذاری دستوری با هدف ارتقای سودآوری تولید و ایجاد انگیزه درمیان تولیدکنندگان، اعمال معافیت مالیاتی چندساله با هدف جذب سرمایه به حوزه تولید، حفظ حرمت اموال بخش خصوصی، ایجاد جذابیت در صنعت لجستیک برای ورود سرمایههای بخشخصوصی به این بخش، تقویت بازار سرمایه، تشدید نظارت مجلس شورایاسلامی بر اجرای مصوبات و قوانین، تشویق صادرات و رفع مشکلات ناترازی انرژی باید اقدامات مشخصی اجرا شود تا فضا برای تحقق شعار سالمهیا شود.
محمدرضا رمضانی، معاون پارلمانی اتاق ایران نیز با اشاره به اهمیت رفع موانع در مسیر افزایش و جذب سرمایهگذاری برای تولید، گفت: نباید دولت با بخشخصوصی رقابت کند. متاسفانه در سالهای اخیر شاهد هستیم شرکتهای شبهدولتی و خصولتی کمکم جای بخشخصوصی را میگیرند و این یکی از چالشهای فعالیت بخشخصوصی است.
مشروح گزارش را اینجا بخوانید.
-
سه شنبه ۲۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۲:۴۱
-
۱۰ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1293230/