بزرگنمايي:
بازار آریا - اقتصادنیوز : بهگفته معاملهگران، سقوط شدید قیمتها در روز یکشنبه، بازتاب تغییری معنادار در انتظارات فعالان بازار طلا و سکه است. حالا دیگر نهتنها خریداران نایاب شدهاند، بلکه صف فروشندگان روزبهروز طولانیتر میشود. از نگاه برخی فعالان، بازار نهتنها منتظر توافق نیست، بلکه آن را پذیرفته و خود را برای دوران پس از آن بازتنظیم کرده است؛ موضوعی که باید دید در جریان معاملات امروز هم تکرار خواهد شد؟
بازار طلا و سکه در حالی معاملات امروز را آغاز میکند که روز یکشنبه برای دومین روز متوالی، شاهد سقوط بیسابقه و یکی از شدیدترین ریزشهای تاریخی قیمتها بود و همزمان با افت سنگین نرخ ارز و درهم، قیمت طلا و سکه هم با شتابی قابلتوجه کاهش یافت؛ تا جایی که قیمت سکه امامی با از دست دادن 11 کانال، به زیر مرز روانی 80 میلیون تومان عقبنشینی کرد و طلا و درهم امارات هم هر یک سه کانال قیمتی را واگذار کردند تا نشانهای روشن از هیجانات منفی و فروش سنگین در بازارهای مالی ایران مخابره شود.
قیمت دلار روز گذشته با سقوطی پرشتاب، 12 کانال پایینتر آمد و به زیر کریدور نهم رسید. این افت چشمگیر که برخی تحلیلگران آن را با واژه «ریزش تاریخی» توصیف کردهاند، بیش از هر چیز به تغییر انتظارات تورمی و سیگنالهای کاهشی ناشی از فضای خوشبینانه سیاسی نسبت داده میشود. تقویت احتمال حصول توافق میان ایران و آمریکا در روزهای آینده، عاملی است که همچون دومینویی کل بازارها را با خود همراه کرده است.
از سوی دیگر، تعطیلی بازارهای جهانی در روز یکشنبه موجب شد تا تأثیر عوامل خارجی در معاملات کمرنگ شود و این فضای سیاسی داخلی باشد که بهتنهایی مسیر قیمتها را تعیین کند. بر اساس تحلیل اقتصادنیوز، در صورت نهاییشدن توافق، احتمال شکستن حمایتهای فعلی در بازار ارز و طلا بسیار بالا خواهد بود و بازار میتواند وارد کانالهای قیمتی پایینتری شود.
با این حال، قیمت طلای جهانی که به دلیل تعطیلات پایان هفته در بازارهای جهانی، روز گذشته در سطح 3238 دلار معامله شد؛ بامداد امروز ابتدا با کاهش تا سطح 3216 دلار عقب نشست و سپس با افزایش تا مرز 3244 دلار بالا رفت. قیمت این فلز زرد در زمان نگارش این گزارش به 3228 دلار رسید.
طلای آبشده هم معاملات روز یکشنبه را با گپ منفی در نرخ 30 میلیون و 699 هزار تومان آغاز کرد و در ادامه، طی دو فاز نزولی، ابتدا یک کانال و سپس دو کانال از دست داد و تا محدوده 28 میلیون و 630 هزار تومان کاهش یافت. در لحظه نگارش گزارش، قیمت طلای آبشده در مرز 28 میلیون و 449 هزار تومان تثبیت شده بود.
هر گرم طلای 18 عیار هم در زمان نگارش گزارش، با قیمت 6 میلیون و 567 هزار تومان در معامله بود.
سکه امامی هم به مانند طلا، معاملات را با گپ منفی در محدوده 88 میلیون تومان آغاز کرد و در نیمه نخست روز تا مرز 81 میلیون و 500 هزار تومان پایین آمد. اما فشار فروش در نیمه دوم معاملات، قیمت سکه را تا مرز 75 میلیون و 500 هزار تومان پایین کشید. قیمت سکه در زمان نگارش این گزارش به 76 میلیون و 900 هزار تومان رسیده است.
نیمسکه و ربعسکه به ترتیب با قیمتهای 49 میلیون و 500 هزار تومان و 26 میلیون و 500 هزار تومان معامله شدند و سکه گرمی در نرخ 13 میلیون و 800 هزار تومان قرار گرفت.
بخش قابلتوجهی از افت قیمت سکه نسبت به سایر داراییها، نه به دلیل افت ارزش ذاتی طلا، بلکه ناشی از حباب بالای قیمتی در هفتههای اخیر بوده است. رشد پرشتاب سکه در ماههای گذشته عمدتاً بر پایه انتظارات تورمی و هیجان بازار شکل گرفته بود و اکنون بازار در حال اصلاح آن هیجانات است.
همزمان با ریزش بازار فیزیکی، صندوقهای سرمایهگذاری مبتنی بر طلا هم در وضعیت قرمز مطلق قرار گرفتند و با خروج پول بیسابقهای همراه شدند. مجموع خروج نقدینگی از صندوقهای طلا به بیش از 1.5 همت (هزار میلیارد تومان) رسید؛ رقمی که حتی رکورد قبلی ثبتشده در 19 فروردین –همزمان با انتشار اخبار اولیه مذاکرات ایران و آمریکا– را پشت سر گذاشت. این حجم از خروج پول نشاندهنده سلب اطمینان جدی سرمایهگذاران خرد نسبت به تداوم روند افزایشی طلاست.
بررسی میدانی بازار حکایت از آن دارد که خریداران در وضعیت انفعالی و تردید قرار دارند. معاملهگران خرد و کلان که تا پیش از این نوسانات افزایشی را محتمل میدانستند، اکنون با حجم بالایی از اخبار مثبت در حوزه سیاست خارجی مواجه شدهاند و همین موضوع باعث شده میل به فروش جای تقاضا را بگیرد. افزایش تعداد فروشندگان و کاهش شدید حجم خرید هم عاملی شده تا قیمتها پیدرپی در حال تخلیه حباب باشند.
با این همه، بر اساس ارزیابی تکنیکال، سطح حمایت طلای جهانی در محدوده 3189
دلار قرار دارد و حفظ این ناحیه میتواند امید به ادامه روند صعودی را حفظ کند، اما در صورت شکسته شدن آن، افت
قیمت تا محدودههای پایینتر بعید نخواهد بود. در سوی مقابل، مرز مقاومتی 3245
دلار نقش کلیدی در بازگشت
طلا به مسیر افزایشی دارد.
تحلیلگران فنی هم معتقدند که در صورت حفظ سطح حمایتی 28 میلیون و 250 هزار تومان توسط طلای آبشده، امکان بازگشت
قیمت به سمت مقاومت اول در سطح 30 میلیون تومان وجود دارد. در صورت عبور از این سطح، مقاومت کلیدی بعدی در سطح 31 میلیون و 100 هزار تومان خواهد بود. اما اگر روند نزولی تداوم یابد و حمایت فعلی شکسته شود، سطح 27 میلیون و 900 هزار تومان بهعنوان حمایت بعدی مطرح میشود.
براساس پیگیری اقتصادنیوز از فعالان بازار
سکه هم، محدوده 75 میلیون تومان، نخستین حمایت کلیدی
سکه امامی است و شکست این سطح، راه را برای نزول بیشتر تا محدودههای 74 و 73 میلیون تومان باز خواهد کرد. در سوی مقابل، مقاومت جدی در محدوده 77 میلیون و 500 هزار تومان تا 79 میلیون و 600 هزار تومان قرار دارد که عبور از آن، میتواند زمینهساز بازگشت
قیمت به بالای 80 میلیون تومان شود.
در مجموع، تحلیلگران بر این باورند که رفتار کنونی بازارها تا حد زیادی واکنشی پیشنگرانه به تحولات سیاسی و سیگنالهای غیررسمی از مذاکرات است. اگرچه هنوز توافقی رسمی حاصل نشده، اما شدت اصلاح قیمتها نشان میدهد که بخشی از فعالان، تحقق توافق را قطعی فرض کردهاند. در چنین فضایی، ثبات یا ادامه ریزش قیمتها بهشدت به نتیجه نهایی مذاکرات وابسته خواهد بود.
همچنین بخوانید
پالس شبانه
طلا به
قیمت سکه/ پسلرزه تصمیم
ترامپ در بازار طلا؛ مرز مقاومت خواهد شکست؟/ پیشبینی…
نقشه راه
قیمت سکه در سال جدید/ طلای جهانی اوج گرفت؛ صعود
قیمت محتمل است؟/ پیشبینی
قیمت سکه در…
قیمت طلا رکورد زد؛ حباب
سکه بزرگ شد/ بازار
طلا دست به عصا شد/ پیشبینی
قیمت سکه امروز 28 اسفند 1403
قیمت طلا در تردید؛ نوسان
سکه در مرز حمایت حساس/ پیشبینی
قیمت سکه امروز 22 اسفند 1403
عامل کلیدی این ریزشهای سنگین، فضای خوشبینی ایجادشده نسبت به روند مذاکرات هستهای و بازگشت احتمالی به مسیر توافق با غرب است. پس از انتشار اخبار مثبت در روز شنبه درباره گفتگوهای غیرمستقیم
ایران و آمریکا، بخش عمدهای از معاملهگران تصمیم گرفتند با نقد کردن موقعیتهای خرید خود، از ریسکهای احتمالی پیشرو دوری کنند. افت انتظارات
تورمی به دنبال این تحولات، باعث شد بازارهای مالی با یک ریزش دومینویی همراه شوند.
از سوی دیگر، آغاز نوسانات طلای جهانی میتواند بهعنوان عامل مکمل، بر روند
طلا در بازار داخلی تأثیرگذار باشد. اگر طلای جهانی همسو با فضای داخلی وارد فاز اصلاحی شود، احتمال عقبنشینی بیشتر
قیمت طلا و
سکه در بازار
ایران قوت خواهد گرفت.
با توجه به حجم بالای خروج نقدینگی از بازارهای
طلا و صندوقهای مرتبط، رفتار معاملهگران در روزهای آتی تا حد زیادی به ادامه سیگنالهای سیاسی و واکنش بازار جهانی
طلا بستگی دارد. اگر خوشبینیهای فعلی به سرانجام مثبت منتهی شود، احتمال شکست حمایتهای کلیدی در بازار
سکه و
طلا قوت خواهد گرفت و حتی میتوان انتظار ورود به کانالهای قیمتی پایینتر را داشت.
با این حال، در صورتی که اخبار سیاسی دچار وقفه یا تکذیب شود، ممکن است بازارها با اصلاح موقت و برگشت جزئی روبهرو شوند؛ گرچه هنوز تحلیلگران ترجیح میدهند با احتیاط بیشتری به استقبال آینده بروند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.