بازار آریا

آخرين مطالب

خدائیان: بدهکاران کلان بانکی به سازمان بازرسی معرفی شوند اقتصاد ایران

خدائیان: بدهکاران کلان بانکی به سازمان بازرسی معرفی شوند
  بزرگنمايي:

بازار آریا - به گزارش گروه جامعه دفاع‌پرس، «ذبیح الله خدائیان» رئیس سازمان بازرسی کل کشور طی نشستی با مدیران عامل بانک‌های دولتی و غیردولتی، الزامات شبکه بانکی برای تحقق شعار، سرمایه گذاری برای تولید را تشریح کرد.
خدائیان با اشاره به نامگذاری سال 1404 به عنوان سرمایه‌گذاری برای تولید، از سوی مقام معظم رهبری، عمل به آن را یک تکلیف شرعی و قانونی دانست و تصریح کرد که هر کدام از مسئولان باید به اجرای این سیاست و شعار مقید باشند و به آن عمل کنند.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در همین راستا از مدیران عامل بانک‌ها خواست تا تسهیلات را به سمت سرمایه‌گذاری در امر تولید سوق دهند و اظهار کرد: صرف تسهیلات در بخش‌های واسطه‌ای نه تنها مشکل جامعه را رفع نمی‌کند بلکه آن را افزایش می‌دهد.
وی از برنامه‌ریزی ویژه سازمان بازرسی به منظور نظارت بیشتر در راستای کمک به امر تولید خبر داد و با اشاره به تشکیل قرارگاه سرمایه گذاری برای تولید در این سازمان، خاطرنشان کرد که بانک‌ها باید در امر پرداخت تسهیلات به تولید کمک کنند.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با تاکید بر نظارت بر هزینه‌کرد تسهیلات در محل خود یادآور شد: بانک‌ها باید در این راستا نظارت دقیق‌تری داشته باشند که اگر تسهیلاتی پرداخت می‌شود در محل خود مصرف شود.
وی در جهت کمک به شبکه بانکی از مدیران عامل بانک‌ها خواست افرادی که تسهیلات را در جای خود هزینه نمی‌کنند، به کمیسیون ماده 6 قانون سلامت اداری مستقر در سازمان بازرسی معرفی کنند تا برای آنها محرومیت‌های اقتصادی در نظر گرفته شود.
خدائیان در این زمینه توضیح داد: در سازمان بازرسی کل کشور کمیسیون ماده 6 قانون ارتقای سلامت نظام اداری و مبارزه با فساد متشکل از هیئتی از نمایندگان سازمان بازرسی کل کشور، قوه قضائیه، وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارت اطلاعات، دیوان محاسبات، بانک مرکزی، اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران و اتاق تعاون ایران مستقر است که اگر تسهیلات در جای خود هزینه نشود این کمیسیون به شعبه خاصی که متشکل از سه نفر از قضات ویژه دستگاه قضائی هستند، موضوع را پیشنهاد می‌دهد و نهایتاً محرومیت‌های اقتصادی تأثیرگذار برای فردی که تسهیلات را در جای خود مصرف نکرده، اعمال می‌شود.
رئیس سازمان بازرسی با اشاره به معوقات بانک‌ها نیز اظهار داشت: در عین حال که باید به تولیدکنندگانی که تسهیلاتی را اخذ کرده ولی به خاطر شرایط اقتصادی قادر به پرداخت اقساط آن نیستند کمک کنیم؛ اما از لیست بدهکاران کلان بانکی که تسهیلات را در امر تولید هزینه نکردند نباید غافل شد بر این اساس لیست این بدهکاران به سازمان بازرسی کل کشور منعکس شود تا نسبت به وصول این مبالغ اقدام و تسهیلات در مسیر تولید قرار گیرد.
وی با تاکید بر اجرای قانون خروج بانک‌ها از بنگاه‌داری خاطرنشان کرد: مطابق بر قانون، بانک‌ها باید ظرف 3 سال، سالانه 30 درصد از بنگاه‌های خود را واگذار کنند، از سوی دیگر طبق آمار سازمان بازرسی کل کشور اغلب بنگاه‌های اقتصادی بانک‌ها زیان‌ده هستند، لذا تاکید می‌شود ضمن اجرای دقیق قانون و آسیب شناسی لازم، هرچه سریع‌تر بنگاه‌های زیان‌دهی که باری بر دوش بانک‌ها هستند، واگذار شوند یا با تشکیل کنسرسیوم و همکاری صندوق توسعه ملی، در میادین نفتی و گازی سرمایه‌گذاری کنند تا سرمایه مولد باشد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به اختیارات گسترده بانک مرکزی در خصوص اصلاح بانک‌های نا تراز بیان داشت: اصلاح بانک‌های نا تراز باید در اسرع وقت پیگیری شود. متأسفانه روند این اصلاح کند است و مرتب برداشت از منابع بانک مرکزی از سوی بانک‌های نا تراز بیشتر می‌شود؛ بنابراین باید بانک‌های نا تراز هر چه سریع‌تر تعیین تکلیف شوند و اگر نیاز به افزایش سرمایه و تجدید ارزیابی اموال و املاک آنها است، اقدام شود؛ چرا که به طول انجامیدن این روند به ضرر بانک مرکزی است.
وی با اشاره به سیاست اشتباه انتصاب مدیر دولتی برای بانک‌ها و بنگاه‌های غیردولتی نا تراز تصریح کرد: انتصاب مدیر دولتی برای بانک‌ها و بنگاه‌های غیردولتی نا تراز منجر به اصلاح نمی‌شود، زیرا عملکرد مدیرانی که برای اصلاح بانک و مؤسسات مالی و اعتباری نا تراز منصوب شده نه تنها وضعیت آنها را اصلاح نکرده بلکه مرتب بر بدهی آن بنگاه‌ها و افزایش اضافه برداشت‌ها افزوده‌اند.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با تاکید بر رویکرد نظارت حمایتی از بانک‌ها اظهار داشت: سازمان بازرسی کل کشور به دنبال مچ‌گیری و تشکیل پرونده علیه مدیران نیست و تلاش دارد تا با هشدار‌های به موقع و پیشنهادات اصلاحی به مدیران کمک کند و بر این اساس آمار هشدار‌ها و پیشنهادات اصلاحی سازمان بازرسی با پرونده‌های تخلفاتی یا کیفری سازمان بازرسی اصلاً قابل مقایسه نیست.
خدائیان با اشاره به تاکید رئیس محترم قوه قضائیه مبنی بر کمک دستگاه‌های نظارتی به مدیران بیان داشت: رویکرد سازمان بازرسی کل کشور این است که خطا را با عمد یکسان نبیند. گاهی ممکن است یک مدیر لغزش و خطای غیرعمدی مرتکب شود که باید به او کمک کرد ولی اگر با نیت سودجویی این خطا صورت بگیرد باید با شدیدترین وجه با آن برخورد شود.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با استقبال از پیشنهاد مدیران عامل بانک‌ها نسبت به تشکیل یک کارگروه مشترک پولی و بانکی با حضور افراد صاحب نظر، مدیران بانک‌ها و نمایندگان سازمان بازرسی کل کشور، به معاون اقتصادی سازمان بازرسی مأموریت داد که هرچه سریع‌تر این کارگروه را تشکیل دهد.
در ابتدای این نشست ستار شیر عالی معاون نظارت و بازرسی امور اقتصادی سازمان بازرسی کل کشور، با تاکید بر سرمایه‌گذاری در حوزه تولید گفت: سرمایه‌گذاری خارجی با توجه به شرایط، موانع و محدودیت‌ها عملاً در کشور سخت شده است. ولی سرمایه‌گذاری اصلی توسط نظام بانکی در اقتصاد انجام می‌شود و بالای 90 درصد منابع واحد‌های تولیدی از محل بانک‌ها است. امروز مدیران عامل بانک‌های دولتی و غیردولتی فرماندهان اقتصادی جنگ اقتصادی هستند و ما این آمادگی را در سازمان داریم که از هر نقطه نظری که مدیران عامل بانک‌ها در راستای رفع موانع تولید برای تحقق سرمایه‌گذاری در تولید داشته باشند، استفاده کنیم.
همچنین در این نشست معاون اقتصادی بانک مرکزی و برخی مدیران عامل بانک‌ها دیدگاه‌ها و نقطه‌نظرات خود را مطرح کرده و اکثر آنها از میزان تسهیلات تکلیفی بانک‌ها، بدهی دولت به بانک‌ها و عدم پرداخت آن، پایین بودن نرخ بهره بانکی به نسبت تورم گله‌مند بودند.
انتهای پیام/ 241

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1291954/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تعرفه؛ راهی برای حفظ هژمونی آمریکا

بازنگری در سیاست تجاری: فراتر از کتاب‌های دانشگاه

به عصر حمایت‌گرایی خوش آمدید

به‌نام عوام، به کام خواص

نظارت بر پرداخت تعهدات بیمه‌ای دولت به صندوق‌های بازنشستگی

سقف برداشت پول از عابربانک 300 هزار تومان ماند

تداوم اجرای طرح کالابرگ تا خردادماه برای 7 دهک

خودرو در پسامذاکرات

روایت رسمی ناترازی بودجه

توافق مرحله‌ای در راه است؟

وداع با راوی «روزگار سخت»

بورس در سقف تاریخی

عاداتی برای مدیریت ظرفیت ذهن

شرط کاهش ادامه‌‌دار قیمت‌ موبایل

ترکیه در مسیر استبداد؟

رکوردشکنی نفتی در دل تحریم‌ها

درآمد توریستی استان نفتی

طلای جهانی در فاز اصلاحی

موانع توسعه مناطق آزاد

بازار ارز صعودی شد/ افزایش قیمت درهم امارات و لیر ترکیه

تاکید غریب‌آبادی بر چندجانبه‌گرایی و رد اقدامات یکجانبه

از دکترین کیسینجر تا رویکرد ترامپ/ هشداری از تاریخ برای تصمیم‌سازان امروز

تورم: آیا واقعا راهکاری وجود ندارد یا ما بلد نیستیم؟

چه کسانی اقتصاد را شرطی کردند؟

آمریکا بار دیگر خاک یمن را بمباران کرد

اطلاعیه تعطیلی یک استان به دلیل گرد و غبار

رایزنی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و عربستان

رئیس جمهور قهرمانی‌های تیم المپیک دانش‌آموزی را تبریک گفت

ایران و ترکیه منطقه آزاد مشترک ایجاد می‌کنند

هفته مهمی در تاریخ سیاسی کشور، پیش رو داریم!

شفاف‌سازی سرمایه‌گذاری ملت در خصوص صورت مالی

نظارت بر هزینه کرد تسهیلات

معاون اجرایی رئیس‌جمهور: مذاکرات به صورت برد برد صورت گرفت

برق امید در چشمان کارگران پتروشیمی همدان

گفتمان نظم اقتصادی در دوره معاصر؛ گذار از وابستگی متقابل به خودیاری اقتصادی

تغییر مسیر بازار ارز/ دینار عراق گران شد

با نگهداری مهاجران اخراجی به ما کمک می‌کنید

هلیا حضرتیان: مدال‌هایم را به تمام مادران ورزشکاران تقدیم می‌کنم

جنبش انصارالله یمن بیانیه‌ صادر کرد

نوسان قیمت‌ها در بازار خودرو/ رانا پلاس ارزان شد + جدول

رونن بار تسلیم نتانیاهو شد

یارانه فروردین ماه دهک‌های اول تا سوم به حساب سرپرستان خانوار واریز شد

فوری / واریز اولین یارانه نقدی 1404

به وقت تغییر

اولین یارانه نقدی 1404 واریز شد

پیش بینی قیمت طلا و سکه 26 فروردین 1404

ملاک دهک بندی خانوارها چیست؟

پیش‌بینی بازار طلا در ایران | آیا روند نزولی ادامه دارد؟

چرا پلیس امنیت اقتصادی به خرید و فروش طلای آنلاین حساس شد؟

شهادت یک نظامی لبنانی در پی انفجاری در جنوب لبنان

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی