ظهرهوند در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» تشریح کرد
چرا ویتکاف به ایران بیاید؟
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - دنیای اقتصاد : روز گذشته مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا در عمان راجع با موضوع رفع تحریمها و بحث هستهای برگزار شد. بر این اساس دو طرف برای ادامه مذاکرات در هفته آینده توافق کردهاند. در این میان اما ظهرهوند، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس معتقد است که سفر ویتکاف به تهران میتواند تنظیمکننده معادلات ذهنی او و ترامپ در خصوص ایران باشد تا با عقلانیت بیشتری برای تعامل یا برخورد با ایران تصمیم بگیرد. او همچنین میگوید سفر ویتکاف به تهران به نفع منافع و مصالح ملی است.
ابوالفضل ظهرهوند، نماینده تهران و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتوگو با «دنیای اقتصاد»، به تشریح دیدگاهش در مورد سفر ویتکاف به تهران پرداخت و گفت: به عنوان یک دیپلمات معتقدم همانطور که آقای ویتکاف به مسکو رفته و از نزدیک با آقای پوتین صحبت کرده، اگر ویتکاف علاقهمند باشد که ایران و تهران را از نزدیک ببیند، ایرادی ندارد چون صحنه، قدرت و توان ایران را میبیند. البته این در شرایطی است که روند مذاکرات خوب و قابل پیش رفتن باشد و منافع و مصالح ملی ما را تامین کند.
او ادامه داد: به عنوان مثال اگر ویتکاف به ایران بیاید میبیند که آیا به واقع مردم از گرسنگی میمیرند؟! یا اقتصاد کشور نابود شده و هیچ چیزی وجود ندارد و مردم از بیبرقی شمع روشن کردهاند و همه در خیابانها زباله جمع میکنند؟! یا میبیند که ایران یک کشور قدرتمند است و مزخرفاتی که برخی گزارش میدهند، دروغ است و آن موقع معادلات ذهنیشان را برای تعامل و برخورد با ایران تنظیم میکنند. سفر آقای ویتکاف به تهران میتواند تنظیمکننده ذهن او و از طریق ویتکاف تنظیمکننده ذهن و محاسبات آقای ترامپ باشد تا با عقلانیت بیشتری برای تعامل یا برخورد با ایران تصمیم بگیرد.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در مورد اینکه آیا پذیرش حضور ویتکاف در کشور وجود دارد، تاکید کرد: اگر در مذاکره ویتکاف علائم مثبت نشان دهد، با سفر به کشورمان ذهن و دایره محاسبات او تنظیم و بهتر میشود و این به نفع منافع و مصالح ملی است. من کاری ندارم کسی حرف من را قبول دارد یا خیر. من نظر خودم را میدهم برای اینکه فضای بیربطی که از داخل ایران توسط الیگارشها و جریانات غربگرا به بیرون پالس داده شده، تنظیم شود و اشتباه محاسباتی پیش نیاید.
ظهرهوند در خصوص اقتصادی کردن توافق با زمینه حضور شرکتهای بینالمللی از جمله حضور شرکتهای آمریکایی در اقتصاد ایران، معتقد است که چنین موضوعی فعلا قابل عمل نیست. در حال حاضر میخواهیم بدانیم میجنگیم یا به نقطهای برای مذاکره میرسیم. الان بحث حضور کمپانیهای آمریکایی در ایران مطرح نیست و ایران در تحریم است. اینها رویاپردازی است و پالسهایی داده میشود که از سوی یک عده میتواند تفسیر به رای منفی شود.
او خاطرنشان کرد: بحث ما سرمایهگذاری کمپانیهای آمریکایی و یا تشویق آمریکاییها به سرمایهگذاری در ایران نیست و آنها نیز همینطوری در جایی سرمایهگذاری نمیکنند. بحث ما این است که اشتباه محاسباتی آنها را تصحیح کنیم تا درست تصمیم بگیرند که چطور با ما تعامل کنند و اگر میخواهند بجنگند بدانند با چه کسی طرف هستند چون ما زلنسکی و اوکراین نیستیم. اگر واقعیت صحنه ایران را کسی ببیند حوزه محاسباتیاش تنظیم میشود. این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پاسخ به سوالی پیرامون راهکار عدم تکرار تجربه برجام، تاکید کرد که کار برجام تمام شده و برجام وجود ندارد.
ظهرهوند تاکید کرد: آقای عراقچی بعد از مذاکره به کشور برمیگردد و فهرست یا موضوعی که فعلا از آنها پیشنهاد گرفته و موضوعی که ما پیشنهاد دادهایم و به یک جمعبندی رسیدهاند را مطرح میکند. در ادامه در خصوص آن جمعبندی در تهران تصمیم میگیرند و سپس اگر بخواهند مذاکره کنند باید استراتژی و مسیر مذاکراتی را روشن کنند و تا جایی که میشود به مردم اطلاع دهند.
او تصریح کرد: اما فعلا بحث مذاکره مطرح نیست، بلکه بحث این است که دیدگاه طرف مقابل و موضوعی که حاضر است در مورد آن با ما گفتوگو کند، چیست. بعد ما باید ببینیم میتوانیم روی آن موضوع کار مذاکراتی کنیم؟ بنابراین در مرحله دریافت مواضع و موضوعات هستیم. قرار نیست که برجام تکرار شود چون برجام یک پروژه اشتباه بود که برای ما آوردهای نداشت جز خسارت محض.
-
يکشنبه ۲۴ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۰:۰۹:۵۹
-
۱۱ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1291657/