بازار آریا

آخرين مطالب

توافق میان ایران و آمریکا، قیمت دلار را به چقدر می‌رساند؟ اقتصاد ایران

توافق میان ایران و آمریکا، قیمت دلار را به چقدر می‌رساند؟
  بزرگنمايي:

بازار آریا - به گزارش ؛ قیمت دلار در ماه‌های گذشته بیشترین تاثیر را از اخبار سیاسی و حواشی مذاکره میان ایران و آمریکا بر سر مسائل هسته‌ای گرفته است. در فضایی که به اعتقاد معامله‌گران، اخبار وضوح مشخصی نداشت قیمت دلار به راحتی در منطقه 100 هزار تومانی پیش‌روی کرد.
با این حال، قیمت دلار روز دوشنبه تحت تاثیر اظهارات دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در خصوص مذاکره مستقیم با ایران، کاهشی شد و به کریدور 90 هزار تومانی سقوط کرد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
این ریزش با پالس‌های مساعدی از سوی ایران در خصوص مذاکره با آمریکا در عمان تقویت شد. اکنون برای فعالان بازارهای مالی این سوال مطرح است که آیا روند نزولی قیمت دلار ادامه دارد؟ در صورتی که ایران و آمریکا به توافقاتی دست پیدا کنند قیمت دلار تا چه مقدار توان کاهش دارد و در صورتی که خبری از توافق نشود،‌ این اسکناس با چه قیمتی معامله خواهد شد؟
فردین آقابزرگی، کارشناس اقتصادی به این سوالات پاسخ داده است؛ در ادامه مشروح این گفت‌وگو را می‌خوانید.
کاهش قیمت دلار، طلا و سکه موقتی است *با توجه به اهمیت اخبار مربوط به مذاکرات هسته‌ای و تاثیر آن بر بازارهای مالی ایران، پیش‌بینی شما در خصوص روند قیمت دلار چیست؟
در صورتی که توافقات به صورت اصولی انجام شود، طبیعتا شوک منفی به بازار وارد می‌شود. به شخصه معتقدم این مذاکرات به نتیجه مطلوبی که اغلب فعالان اقتصادی توقع دارند نخواهد رسید؛ اما با فرض توافق، در یک مقطع خاص و کوتاه، نرخ ارز، طلا و سکه کاهش پیدا خواهد کرد.
*چرا کاهش قیمت‌ها را موقتی می‌دانید؟
به این علت که متغیرهای کلان اقتصادی کشور، مانند نرخ رشد اقتصادی، نرخ رشد نقدینگی، حجم نقدینگی، تورم و سایر مولفه‌های اقتصادی حاکم، با توافق تغییری نمی‌کند و هیچ توافقی ارزش پول ملی را در مقابل سایر ارزها رشد و قدرت قابل توجهی نمی‌دهد. باید توجه کنید که ما در زیرساخت‌ها و توسعه‌های اقتصادی کار خاصی انجام نداده‌ایم که انتظار داشته باشیم با یک امضا همه این متغیرها دگرگون شود!
کف قیمت دلار 80 هزار تومان است *در صورتی که توافق حاصل شود، کاهش قیمت دلار را تا چه سطحی پیش‌بینی می‌کنید؟
توافق، شوک مقطعی به بازارها وارد می‌کند و در اثرگذارترین شرایط، مثلا دلار شاید تا کانال 80 هزار تومان پایین بیاید؛ اما بلافاصله مانند قطعنامه 598 روند صعودی ارزها و کاهش ارزش پول ملی را به همراه خواهد داشت. باید در نظر داشته باشید با ثابت بودن شرایط اقتصادی و سیاست‌های اقتصادی فعلی دولت، سیر صعودی قیمت دلار بعد از تنزل احتمالی روزهای آینده، قابل پیش‌بینی است.
نقش بانک مرکزی در کنترل بازارها کمرنگ شده است *شما معتقدید که سیاست‌های اقتصادی مشکل اصلی است؛ آیا سیاست‌های اخیر بانک مرکزی تاثیری بر بازار ارز داشته‌اند؟
آنچنان که آثار روانی مسائل برون مرزی نظیر مذاکرات، برجام یا اظهار نظرهای تند در مورد مخاصمات و جنگ بر بازارهای مالی اثرگذار است به مراتب سیاست‌های بانک مرکزی اثر کمتری دارد. این یک واقعیت است که بانک مرکزی قدرت و صلابت دهه‌های گذشته را برای کنترل بازار ارز ندارد. این نهاد در گذشته با ارزپاشی بازار را کنترل می‌کرد اما الان شرایط متفاوتی دارد و کمترین نقش را در کنترل نوسانات دارد.
بازار ارز توافقی همان ارز دولتی گذشته است *به نظر شما سامانه نیما و بازار متشکل ارزی توان تامین نیاز واقعی بازار را دارند؟
سامانه نیما یا ارز توافقی، سهمیه‌ای است و نرخ ارز در آن اختلاف قیمتی زیادی با بازار آزاد دارد. فروشندگان ارز هم به راحتی و با میل این ارزها را در اختیار نمی‌گذارند. معمولا در گروه‌های مالی یک صنعت و شرکت، ارز را خودشان به مصرف می‌رسانند؛ زیرا می‌دانند این نرخ ارز با بازار آزاد تفاوت قیمتی زیادی دارد و باید برای تامین منابع و کالای مورد نیازشان نرخ بالاتری بپردازند. بنابراین نقش موثری ندارد و صرفا همان ارز دولتی گذشته تلقی می‌شود.
منبع: تجارت نیوز برچسب هاقیمت دلار

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1289852/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرپرست اداره کل بنیاد شهید اصفهان با خانواده جانباز شهید عرفان در کاشان دیدار کرد

بانک مرکزی اروپا نرخ بهره را 25 واحد کاهش داد

سردار نقدی: نباید از دشمن، هرچقدر هم بزرگ و مجهز باشد، ترسید

سرمربی جدید نساجی استعفا کرد

سفر وزیر دفاع عربستان به ایران در آستانه مذاکرات چه معنایی دارد؟

پیام تسلیت مدیر کل بنیاد استان سیستان و بلوچستان در پی درگذشت مادر شهیدان نارویی

روایت رئیس مجلس از مشکلات اقتصادی در کشور/مشکل پول نداشتن نیست، مشکل جایی است ما 100 میلیارد دلار در سال در حوزه انرژی هدر می‌دهیم

درخواست وزیر جهاد کشاورزی درباره همکاری‌های ایران و هند

معاون گروسی به تهران سفر می‌کند

حملات تازه جنگنده‌های آمریکا به یمن

لزوم متنوع‌سازی روش‌های تأمین مالی در صنعت پالایش

برگزاری دومین رویداد همبند نکسترا

ملانوری: نیازمند یک گفتمان عمومی در حمایت از تولید و سرمایه‌گذاری هستیم

نشست با بانوان کارآفرین رزن برای شنیدن مطالبات و مشکلات

قالیباف: منابع انسانی مهم تر از منابع مادی است

آلودگی هوا سالانه 50 هزار ایرانی را می‌کشد

واکنش سازمان ملل به دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا

ادعای جدید ترامپ درباره ایران

سلطه شرکت‌های خصولتی بر اقتصاد/ به بخش خصوصی میدان نمی‌دهند

مینی بوسی در مشهد طعمه حریق شد

ارائه پرونده‌ای علیه 4 کشور به دادگاه لاهه توسط ایران

گفت‌وگوی السودانی و الجولانی در دوحه

کن نیوز مدعی شد: ورود 2 هواپیمای جدید به ناوگان هوایی کشور

بُهت بازار خودرو از شوک رانا

عیادت مدیرکل بنیاد مازندران با سه خانواده شهید در نکا

خبر مهم ترامپ درباره توافق با چین و اتحادیه اروپا+ فیلم

نظر مردم عراق درباره سفر الجولانی به بغداد

جزئیات متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان؛ پرداخت وام کارگران بازنشسته 500 میلیون ریالی شد

تولیدات صنعت طیور سرکوب می‌شود

توافق با آمریکا چه چیزی برای ایران دارد؟

سردار آزمون پایتخت 7 رو دیده؟

گزاش عراقچی از دیدار خود با رئیس جمهور روسیه

نرخ سود بین‌بانکی افزایش یافت

گزارش صداوسیما از ماجرای توزیع عادلانه یارانه انرژی

مادر شهیدان والامقام «پسندی» به فرزندان شهیدیش پیوست

زلنسکی: چین برای روسیه گلوله توپ و باروت تامین می‌کند

توئیت وزیر دفاع عربستان در پی دیدار با رهبر انقلاب

این شهر محل دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا شد/ بیانیه مهم وزارت خارجه عمان

اعلام زمان پایان دور دوم عملیات حج عمره

درآمد معادن؛ صرف هزینه جاری یا سرمایه‌گذاری برای آینده؟

ابلاغ پیام مکتوب رهبر انقلاب به پوتین

بازیکن آبی‌ها دیدار با هوادار را از دست داد

تحریم تازه آمریکا علیه یمن

زمان برگزاری حراج جدید شمش طلا

خبر جدید برای وراث سهام عدالت/ تکلیف انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث روشن شد؟

حذف یارانه نقدی 18 میلیون نفر قطعی شد

کارگر چقدر باید حق بیمه بدهد؟ کارفرما چقدر؟

رئیس جمهور: مردم باید احساس کنند که نظام سلامت کشور به فکر حل مشکلات آنهاست

تصادف پژو 405 در این محور 2 کشته و مصدوم برجای گذاشت

پای مریخ هم به لیست خرید ترامپ باز شد!

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی