بازار آریا

آخرين مطالب

نرخ بیکاری در ایران چقدر است؟/فقط 24 میلیون ایرانی کار می‌کنند تولید و تجارت

نرخ بیکاری در ایران چقدر است؟/فقط 24 میلیون ایرانی کار می‌کنند
  بزرگنمايي:

بازار آریا - با کاهش 121 هزار نفری جمعیت شاغل یا جویای شغل در زمستانی که گذشت، زمینه کافی برای کاهش بیکاری و رسیدن آن به کمتر هشت درصد فراهم شد. آمارهای رسمی در حوزه اشتغال به دلایلی چون کم برآورد کردن نرخ مشارکت اقتصادی، زیر سوال قرار گرفته و حتی مرکز پژوهشهای مجلس هم در این رابطه گزارشی را سال گذشته منتشر کرد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
آخرین گزارشها نشان می‌دهند نرخ مشارکت اقتصادی کشور به 40.1 درصد رسید. منظور از مشارکت اقتصادی، آن بخشی از جمعیت هستند که در بازه زمانی مذکور یا شاغل بودند و یا در پی یافتن شغل اما موفق نشدند و جزو بیکاران باقی ماندند. از جمعیت 65 میلیون و 628 هزار نفری که در زمان مذکور 15 سال یا بیشتر سن داشتند، تنها 26 میلیون و 341 هزار نفر آنها مشارکت اقتصادی داشتند. این رقم نسبت به زمستان 142 با کاهش 0.7 درصدی (معادل ‍121 هزار و 301 نفر) جمعیت مشارکت کننده مواجه شد. این کاهش، با توجه به رکود نسبی حاکم بر اقتصاد و تورم بالایی که وجود داشت، اتفاقی قابل پیش‌بینی محسوب می‌شود.
بیشتر بخوانید: 
پیش‌بینی یک کارشناس از مسیر قیمت ارز/ بغزیان: باید موتور تولید تورم خاموش شود نسخه ویژه یک اقتصاددان برای سرمایه‌گذاری مولد/ راغفر: نه تنها در زمان تحریم، که در زمان جنگ هم می‌توان اقتصاد را مدیریت کرد بررسی وضعیت مشارکت اقتصادی در میان زنان و مردان نشان می‌دهد که همچنان بازار کار در ایران چنان مردانه است که نرخ مشارکت زنان بسیار ناچیز است. از یک طرف نرخ مشارکت اقتصادی برای مردان را 67.3 درصد اعلام کردند ولی در مقابل نرخ مشارکت زنان تنها 13.1 درصد بوده است.

بازار آریا

منظور از نرخ اشتغال جمیعت، نسبت جمعیت شاغل به کل جمعیت 15 ساله و بیشتر است. در ایران تعداد شاغلان در پایان زمستانی که گذشت به 24 میلیون و 295 هزار و 433 نفر رسیده است که در مقایسه با زمستان 1402 اندکی بیش از 1‍00 هزار نفر بر تعداد آنها افزوده شده است.
62.9 درصد از مردان و تنها 11.3 درصد از کل زنان 15 ساله و بیشتر کشور در فصلی که گذشت شاغل بوده‌اند.
نرخ بیکاری به کمتر از 8 درصد رسید!!
مرکز آمار نرخ بیکاری را در پایان سال گذشته در حالی 7.8 درصد اعلام کرد که این مهم نسبت به وضعیت بیکاری در مدت زمان مشابه در 1402 کاهش 0.8 درصدی داشت. باید توجه داشت بخش مهمی از کاهش بیکاری به کاهش مشارکت اقتصادی در کشور بر می‌گردد که به طور مستقیم به کاهش اشتغال منجر شده است.
از سوی دیگر نرخ مشارکت اقتصادی در ایران را اگر براساس آنچه میانگین جهانی است محاسبه کنیم (چیزی در حدود 60 تا 70 درصد) با یک نرخ بسیار پایین مواجه می‌شویم. چنانچه نرخ میانگین جهانی برای نرخ مشارکت اقتصادی محاسبه شود نرخ بیکاری در ایران به بیش از 20 درصد هم می‌تواند برسد. پیش از این مرکز پژوهشهای مجلس بارها نسبت به این روند گزارش‌دهی نرخ بیکاری انتقاد کرده بود و آمارهای رسمی در این بخش را مخدوش دانست. به زبان دیگر، کاهش نرخ بیکاری فعلی به جای اینکه نشان از حرکت رو به جلوی اقتصاد کشور باشد، محصول رکود و تورم حاکم بر کشور است.
نرخ بیکاری برای مردان 6.5 درصد و برای زنان 14.2 درصد برآورد شده که بر این اساس بیکاری مردان 0.6 درصد و نرخ بیکاری زنان 1.4 درصد نسبت به زمستان 1402 کاهش یافته است.

بازار آریا

از مجموع کل مشاغل موجود در کشور، 12.7 درصد آن در بخش کشاورزی ایجاد شده است. این در حالی است که در زمستان 1402 بخش کشاورزی 12.9 درصد از کل مشاغل موجود در کشور را از آن خود کرده بود. همچنین بخش صنعت نیز چون زمستان پیشین همنچنان 33.5 درصد از کل مشاغل موجود در کشور را به خود اختصاص داده است.
بخش خدمات که در تولید ارزش ناخالص ملی هم بیش از نیمی از کل تولید را از آن خود کرده، در حوزه اشتغال هم نسبتا وضعیت مشابهی دارد. بخش خدمات 53.7 درصد از کل مشاغل ایران را در خود دارد. از سوی دیگر بیش از 66.5 درصد کل شاغلان زن، در این بخش مشغول به کارند. حال آنکه در بخش صنعت سهم اشتغال زنان به 25 درصد هم نمی‌رسد.

بازار آریا

کد خبر 2047019

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1289585/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فروش ویژه نهال گلدانی گردو و بادام با باردهی سال اول در نهالستان پاییزنهال

نماینده مجلس: ادامه مذاکرات و به نتیجه رسیدن آن به صداقت آمریکایی‌ها بستگی دارد

مدیرعامل بانک ملی ایران: متعهد به حمایت از فعالان اقتصادی و تقویت زنجیره تولید هستیم

گلستان در مسیر تبدیل به قطب سرمایه گذاری

◄ تعرفه اقتصادی مسافری، توصیه اجیس فرانسه در طرح جامع 1384

لزوم ورود جدی به فرآوری سنگ در خراسان جنوبی

ادامه محدودیت دامنه نوسان؛ آری یا خیر؟

طارمی دومین بازیکن ایرانی که به مرحله نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا رسید

سازمان هواپیمایی:ایرلاین‌ها نیاز قطعاتی خود را اعلام کنند

روایت سردار حاجی زاده از علت اجرای عملیات وعده صادق یک

امشب و فرداشب دمای هوا در این مناطق به صفر درجه می‌رسد

قیمت بیت کوین و اتریوم امروز پنجشنبه 28 فروردین 1404/ افزایش قیمت بیت کوین

آرایش جنگی بگیرید؛ جمهوری اسلامی در حال یک نبرد تمام‌عیار است

استقلال در منجلاب اقتصادی افتاد / هلدینگ خراب کرد !

قیمت دلار و یورو در صرافی ملی امروز پنجشنبه 28 فروردین 1404/ افزایش قیمت

روایت عارف از راهبرد دولت چهاردهم برای کاهش آمار تصادفات جاده‌ای

قیمت دلار مبادله‌ای امروز پنجشنبه 28 فروردین 1404/ افزایش قیمت+ جدول

قیمت طلا 18 عیار امروز پنجشنبه 28 فروردین 1404+ جدول

قیمت سکه، نیم‌سکه و ربع‌سکه امروز پنجشنبه 28 فروردین 1404+ جدول

مهدی طارمی به رکوردی ویژه رسید

قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 28 فروردین 1404+ جدول

آماری از قیمت کالای اساسی؛ چای خارجی گران شد

فقط تا چند روز دیگر؛ نهال های با کیفیت 24هزار تومانی میوه و بادام پالیز

پوتین از حماس تقدیر کرد

فروش ویژه نهال کبوده تبریزی، خرمالو، زیتون، آلو‌ و زردالو نصف قیمت بازار

توصیح وزارت خارجه درباره علت سفر عراقچی به روسیه

بازار طلا در انتظار مذاکرات فردا | ترس از نگهداری طلا بالا گرفت !

یادداشت | پرویز داوودی؛ آموزگار اقتصاد، اسوه انسانیت

الحاق یک فروند ایرباس به ناوگان هوایی کشور

استاندار هرمزگان: فرهنگ بیمه باید تقویت شود

پایان منابع معدنی تا 25سال آینده؛ زنگ خطر برای اقتصاد کرمان

انصارالله به آمریکا: بهای سنگینی خواهید داد

جزئیات ممنوعیت‌ ترافیکی مراسم روز ارتش در تهران+ زمان

برنامه امضای تفاهم‌نامه مشترک با دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل توسط بنیاد مازندران

فرماندار کالفرنیا از ترامپ شکایت کرد

تفاوت کابینت ام دی اف و هایگلاس؛ کدام مقرون به صرفه تر است؟

کره شمالی آمریکا را تهدید کرد/ به پرواز بمب‌افکن‌ها پاسخ می‌دهیم

مادر شهیدان والامقام «رخشانی» از مازندران آسمانی شد

سفر خارجی‌ها به گیلان

بارش‌های سیل‌اسا در 4 استان/ هشدار نارنجی صادر شد

ابلاغ دستورالعمل وام ودیعه مسکن؛ ثبت‌نام فقط در سامانه "تم"

افتتاح دفتر اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکیه در ارومیه

تهدید مضحک آمریکا علیه صادرات نفتی‌ ایران

طلای آبشده چیست؟ معرفی اپلیکیشن خرید طلای آب شده

وزیر دفاع عربستان به ایران می آید

هشدار به پایتخت نشینان/ 5 روز آینده مراقب باشید

تحرکات اخیر، ایران، روسیه و آژانس چه معنایی برای مذاکرات دارد؟

قیمت افغانی امروز 28 فروردین 1404 | ثبات در بازار ارز + تحلیل و پیش بینی قیمت افغانی

وام 130 میلیونی برای ساخت مسکن

ایران و آمریکا: از مسقط تا رم/ نقش آژانس در مذاکرات ایران و آمریکا/ لزوم آرایش جنگی در نبرد اقتصادی

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی