بازار آریا

آخرين مطالب

بیت‌کوین در کف پنج ماهه اقتصاد جهان

بیت‌کوین در کف پنج ماهه
  بزرگنمايي:

بازار آریا - دنیای اقتصاد /اعمال تعرفه‌های جدید ترامپ و جنگ تجاری آمریکا و چین از یکسو و همچنین سیگنال‌های جرمی پاول در خصوص ثبات نرخ بهره در ماه‌های آتی از سوی دیگر سبب شد تا بازار کریپتو روزهای اخیر را با روند نزولی سپری کند. با نرخ بهره ثابت و تقویت دلار جهانی سرمایه‏‏‌گذاران به سمت دارایی‏‏‌های امن‏‏‌تر حرکت کردند و فشار فروش بر دارایی‏‏‌های ریسکی افزایش یافت. بر این اساس بیت‌کوین در روز گذشته با افت 30درصدی خود نسبت به ماه‌های پیشین به کانال 74 هزار دلاری سقوط کرد و در کف 5 ماهه اخیر قرار گرفت.
رئیس‌جمهور ایالات‌متحده اخیرا تعرفه‌های جدیدی بر واردات از کشورهایی مانند چین، کره‌جنوبی و ویتنام وضع کرد که به نگرانی‌‌‌هایی در بازارهای جهانی منجر شد. این اقدام، بخشی از استراتژی او برای حمایت از تولیدات داخلی و مقابله با بی‌‌‌عدالتی‌‌‌های تجاری، تاثیرات زیادی بر روابط تجاری و بازارهای مالی محسوب می‌شود. در مقابل چین در پاسخ به اقدام آمریکا، تعرفه‌ها و محدودیت‌‌‌های تجاری جدیدی علیه این کشور وضع کرد که شامل اعمال مالیات 34 درصدی بر تمام واردات آمریکایی می‌شود. این جنگ تجاری موجب شد سرمایه‌‌‌گذاران به سمت دارایی‌‌‌های امن حرکت کنند. در نتیجه، فشار فروش بر دارایی‌‌‌هایی مانند سهام و رمزارزها افزایش یافت و بیت‌‌‌کوین و آلت‌‌‌کوین‌‌‌ها با روند نزولی مواجه شدند.
رمزارزها در آتش تعرفه‌ها
اعمال تعرفه‌های جدید از سوی ترامپ تاثیرات زیادی بر بازارهای مالی و ارزهای دیجیتال داشت. طلا به عنوان دارایی امن بیشترین رشد را تجربه کرد و به سقف تاریخی جدیدی رسید، در حالی که بازارهای مالی سنتی و رمزارزها با کاهش مواجه شدند. شاخص‌‌‌های بورس آمریکا افت کرد و سهام شرکت‌های بزرگ فناوری مانند اپل و آمازون کاهش یافت. این شرایط نشان می‌دهد که سیاست‌های تجاری جدید می‌توانند رشد اقتصادی را کاهش دهند و نوسانات بازار را افزایش دهند.
بازار
ترامپ سرمایه‌گذاران را فریب داد؟
انتخابات ریاست‌جمهوری اخیر آمریکا برای بازار ارزهای دیجیتال اهمیت زیادی داشت. در دوران بایدن، رمزارزها با نظارت‌‌‌های بیشتر و سیاست‌های سختگیرانه مواجه شدند که چالش‌‌‌های جدی برای فعالان این حوزه به ویژه صرافی‌‌‌ها ایجاد کرد. این تحولات در زمینه نظارت مالی و مقررات جدید، بسیاری از شرکت‌های فعال در این عرصه را با مشکلات قانونی و اجرایی روبه‌رو کرد.
دونالد ترامپ در رقابت‌‌‌های انتخاباتی به خوبی از تاثیر ارزهای دیجیتال بر اقتصاد جهانی آگاه بود و سعی کرد با حمایت از این حوزه، حمایت طرفداران و فعالان بازار رمزارزها را جلب کند. او به نقش روزافزون ارزهای دیجیتال در اقتصاد اشاره کرد و با وعده تسهیل مقررات و کاهش موانع قانونی، اعتماد سرمایه‌‌‌گذاران را جلب کرد. پیروزی ترامپ نویدبخش حمایت بیشتر از این بازار بود و سرمایه‌‌‌گذاران انتظار داشتند که بازار وارد دوره‌‌‌ای صعودی شود.
با این حال، آغاز ریاست‌جمهوری ترامپ با تصمیمات جنجالی و اظهارنظرهای پرتنش همراه بود که باعث نوسانات شدید در بازارهای مالی شد. با وجود وعده‌های ترامپ برای حمایت از ارزهای دیجیتال، سیاست‌های غیرقابل پیش‌‌‌بینی و تصمیمات جنجالی او ترس و تردید را در بازار افزایش داد. از جمله اقدامات او باید به وضع تعرفه‌های جدید بر 135 کشور اشاره کرد. این موضوع در گزارش‌های پیشین «دنیای اقتصاد» به‌طور کامل تشریح شد، اما موضوع اصلی گزارش این است که اعمال این تعرفه‌ها چه اثراتی بر بازار رمزارزها دارد؟ در پاسخ به این سوال باید روند قیمتی این دارایی را در روزهای اخیر نگاهی انداخت.
رمزارزها در سراشیبی سقوط
بیت‌کوین در روز گذشته ابتدا به کانال 74هزار دلاری سقوط کرد، اما پس از گذشت ساعاتی از روز توانست خود را به کانال 76هزار دلاری برساند. درنتیجه این فشار فروش، این دارایی نسبت به روزهای پیشین با افت 10 درصدی، نسبت به ماه گذشته حدود 16 درصد و نسبت به 3 ماه گذشته افت 30 درصدی را تجربه کرد و به کف 5 ماه اخیر رسید. البته این روند نزولی مختص به بیت‌کوین نبود و به آلت‌کوین‌ها و میم‌کوین‌ها نیز سرایت کرد. از این‌رو اتریوم به با رسیدن به کانال 1400 دلاری به پایین‌ترین سطح از ژانویه 2023 رسید و دوج‌کوین که با حمایت ایلان ماسک طرفداران بسیاری را به خود جذب کرده بود به پایین‌ترین سطح خود در حدود 6 ماه گذشته رسید. باید توجه داشت که درحالی که اعمال تعرفه‌ها و جنگ تجاری آمریکا و چین که به عنوان مهم‌ترین عامل سقوط رمزارزها به شمار می‌رود، تصمیم جرمی پاول جهت حفظ نرخ بهره نیز به نزول قیمتی رمزارزها سرعت بخشیده است.
واکنش منفی به ثبات نرخ بهره
پاول با پیش‌بینی اینکه اعمال تعرفه‌ها به افزایش تورم و رکود اقتصادی دامن می‌زند، تصمیم دارد تا نرخ بهره را جهت کنترل روند تورمی در سطوح سابق خود حفظ کند. آمارها نشان می‌دهد که تورم ایالات متحده در فوریه 2.8 درصد گزارش شده و نرخ بهره هم اکنون در سطح 4.5 درصدی قرار دارد. همان‌طور که نرخ بهره عامل اصلی تقویت دلار جهانی به شمار می‌رود و دلار جهانی نیز عکس روند بازارهای جهانی حرکت می‌کند، با ثبات نرخ بهره، دلار جهانی که هم اکنون در کانال 102واحدی درحال نوسان است تقویت شده یا در همان کانال باقی خواهد ماند. این امر موجب می‌شود تا سرمایه‌گذاران ریسک‌گریز دارایی‌های خود را از بازار طلا و کریپتو خارج و به بازارهای دیگر منتقل کنند.
به نظر می‌رسد آنها با در نظر گرفتن اینکه نرخ بهره برای مدت زمانی نامعلوم در سطح قبلی خود می‌ماند دارایی‌های خود را به اوراق قرضه با سررسید‌های کوتاه مدت تبدیل کنند. مادامی که نرخ بهره افزایش می‌‌‌یابد، برخی از سرمایه‌‌‌گذاران ترجیح می‌دهند به سمت اوراق قرضه بروند، چرا که با افزایش نرخ بهره، بازدهی اوراق قرضه نیز بالا می‌‌‌رود و سرمایه‌گذاری در این بازار برای آنها جذاب‌‌‌تر می‌شود. در چنین شرایطی، بازارهای مالی و به خصوص بازارهای ریسکی‌‌‌تر مثل بازار جهانی و رمزارزها ممکن است با کاهش تقاضا و افت مواجه شوند، چون سرمایه‌‌‌گذاران ترجیح می‌دهند به جای ریسک کردن در این بازارها، در اوراق قرضه با بازده ثابت سرمایه‌‌‌گذاری کنند.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1289408/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نویسنده سرشناس درگذشت

قیمت طلا امروز دوشنبه 25 فروردین 1404/ کاهش قیمت+ جدول

زمان واریز اعتبار کالابرگ دهک‌های 4 تا 7 اعلام شد

شرط جدید برای افزایش دوباره حقوق 1404 کارگران مشخص شد

ایران چگونه بازی را در زمین آمریکا بازتعریف می‌کند؟

اپوزیسیون ترکیه 10 میلیون امضا علیه اردوغان جمع کرد

ورود سامانه بارشی جدید به کشور

واکنش علی اکبر صالحی به مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا

افزایش تولید بنزین با ظرفیت‌های موجود

آرامش در بازارهای مالی ماندگار است؟

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

ادعای آکسیوس درباره محل برگزاری دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا

ادعای تازه ترامپ درباره ایران

درخواست مهم زلنسکی از ترامپ

برای داشتن روز شاد این روتین‌ را انجام دهید

این اختلال روانی با نشانه‌های جسمی بروز می کند

این‌گونه با استرس مقابله کنید

راز جدید درمان کمردرد کشف شد

اندومتریوز؛ بیماری شایع با علت ناشناخته/ نقش ورزش در کنترل علایم این بیماری

سنگ کلیه، نفخ و یبوست در کمین این افراد

محموله ویژه 1.5 میلیارد دلاری وارد ایران شد

چگونه می‌توان 10 سال بیشتر زندگی کرد؟

دمنوش‎‌های ضد نفخ در فصل بهار

خطرات ابتلا به آبله مرغان برای این افراد

چگونه بفهمیم چه مزاجی داریم؟ + اینفوگرافیک

پستانک نوزاد را چگونه تمیز کنیم؟

نسخه طب سنتی برای تقویت کبد

خیز زنجان برای تحقق یک میلیارد دلار صادرات در سال جاری

نشانه‌هایی از تپش قلب که باید جدی گرفته شود

چرا احساس تنهایی می‌کنیم؟

رئیس جمهور آمریکا: تعرفه‌های جدید در راه است

صدای انفجار در جنوب لبنان

پیش‌بینی ورود سامانه بارشی جدید/ در کنار رودخانه‌ها اطراق نکنید

هشدار کارشناسان آمریکایی درباره احتمال رکود در این کشور

کشف سکونتگاه 3400 در مصر/ ماجرا چه بود؟

شنیده‌های یک خبرنگار آمریکایی درباره محل دور بعدی مذاکرات ایران و آمریکا

تایید شهادت 37 غیرنظامی در حملات روز گذشته اسرائیل به غزه

ترامپ: نمی‌توانید از تعرفه‌ها فرار کنید!

وزیر جنگ اسرائیل: در صورت نپذیرفتن توافق توسط حماس، حملات به غزه تشدید می‌شود

افزایش هشدارها درباره فروپاشی نظم پولی آمریکا/ رکود اقتصادی در این کشور نزدیک است؟

گذار پرهزینه انرژی/ چگونه حمله روسیه به اوکراین فرآیند کربن‌زدایی را مختل کرد؟

بازدید معاون استاندار قزوین از شرکت نور الکفیل در کربلا

پیش شرط های گشایش اقتصادی پس از موفقیت مذاکرات ایران و آمریکا/ FATF یک نیاز است و نمی‌توان آن را کنار گذاشت

کتاب توانمندی های اقتصادی و صنعتی استان قزوین به تجار عراقی اهدا شد

یمن نوزدهمین پهپاد آمریکایی را هم ساقط کرد

کمبود بودجه گریبان این سازمان بشردوستانه را هم گرفت

تحقق شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید» مستلزم اصلاح ساختار‌ها و ایجاد ثبات اقتصادی است

مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشور خیال بازنشستگان را راحت کرد | خبر مهم برای بازنشستگان کشوری

ایران و عراق می‌توانند در تمدن‌سازی نوین جهانی نقش مهمی ایفا کنند

انرژی پول و سیر تکامل آن

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی