بازار آریا

آخرين مطالب

کاهش تدریجی قیمت سیب‌زمینی در بازار؛ ورود محموله‌های جدید از جنوب اقتصاد ایران

کاهش تدریجی قیمت سیب‌زمینی در بازار؛ ورود محموله‌های جدید از جنوب
  بزرگنمايي:

بازار آریا - ایسنا /رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی از کاهش قیمت سیب‌زمینی در بازار خبر داد و علت آن را ورود تدریجی سیب‌زمینی جنوب و باقی‌مانده محصول سال گذشته عنوان کرد که با افزایش عرضه، روند کاهشی قیمت ادامه خواهد داشت.
با وجود وعده‌های وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر کاهش قیمت سیب‌زمینی تا پایان سال گذشته، این محصول همچنان با نرخ بالا در بازار عرضه می‌شود و حتی در برخی از میادین میوه و تره‌بار یافت نمی‌شود. گرانی این محصول استراتژیک، نگرانی‌هایی را در میان مصرف‌کنندگان و کارشناسان اقتصادی ایجاد کرده است. اما قضیه از آنجایی شروع شد که در هفته‌های پایانی سال گذشته، قیمت سیب‌زمینی به شکل بی‌سابقه‌ای افزایش یافت، به‌طوری که در برخی مناطق کشور نرخ آن از مرز 30 هزار تومان عبور کرد و به کیلویی 80 هزار تومان نیز رسید. وزارت جهاد کشاورزی در واکنش به این مسئله اعلام کرد که با ورود محصولات جدید و افزایش عرضه، قیمت‌ها تا عید کاهش خواهد یافت. اما اکنون در فروردین‌ماه، نه‌تنها کاهش قیمتی مشاهده نمی‌شود، بلکه در برخی نقاط، کمیابی این محصول نیز گزارش شده است.
در همان بازه زمانی از جمله دلایل مطرح شده برای کمبود این محصول توسط کارشناسان، کاهش سطح زیرکشت به دلیل هزینه‌های بالای تولید و عدم حمایت کافی از کشاورزان بود. همچنین از جمله نظرات مطرح شده دیگر این است که در آن بازه زمانی صادرات کنترل نشد و در کنار این موضوع احتکار نیز اتفاق افتاد که مجموع این قضایا در کنار یکدیگر منجر به کاهش عرضه داخلی و در نتیجه افزایش قیمت شد. با وجود اینکه مهم‌ترین موضوع مطرح شده مسئله احتکار و صادرات بود اما در این میان افزایش هزینه‌های حمل و نقل و هزینه انبارداری برای نگهداری محصولات نیز بی تاثیر نبود.
هفته پایانی بهمن‌ماه و اوایل اسفندماه بود که اطلاعیه ممنوعیت صادرات سیب زمینی صادر شد و اکبر فتحی - معاون امور اقتصادی و برنامه ریزی وزارت جهاد کشاورزی - به ایسنا گفت که در چنین شرایط هنگامی که سیب‌زمینی‌های جنوب وارد بازار شود این محصول در بازار تامین می‌شود و قیمت آن نیز بهبود می‌یابد. اما در اواخر اسفندماه همچنان بازار سیب زمینی کساد بود و در بسیاری از مغازه‌ها و میادین یافت نمی‌شد و در مغازه‌های خرده فروشی نیز قیمت آن بالا بود.
حالا اما با وجود وعده‌های وزارت جهاد کشاورزی برای تامین و کاهش قیمت این محصول همچنان کمبود آن وجود دارد و بر اساس مشاهدات میدانی خبرنگار ایسنا، برخی میادین میوه‌ و تره بار سیب زمینی ندارند. برخی هم که دارند به نرخ مصوب 29 هزار و 500 تومان است اما میزان بسیار کم است اما در خرده‌فروشی‌ها هم که این محصول عرضه می‌شود قیت بالایی دارد و از 50 تا 80 هزار تومان به فروش می‌رسد.
بازار
برخی شهروندان در گفت‌وگو با ایسنا از کاهش قدرت خرید خود و سختی تأمین محصولات اساسی مانند سیب‌زمینی گلایه دارند. یکی از خریداران در بازار تره‌بار گفت: «چند بار برای خرید سیب‌زمینی مراجعه کردم، اما موجود نبود. وقتی هم که در مغازه‌ها پیدا می‌شود، قیمت‌ها سرسام‌آور است.» همچنین برخی فروشندگان نیز از کمبود عرضه گلایه داشته و می‌گویند که حتی در صورت تأمین، مجبور به فروش با قیمت بالا هستند.
اسدالله کارگر- رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی - در گفت‌وگو با ایسنا، درباره قیمت سیب‌زمینی اظهار کرد: با ورود سیب‌زمینی جنوب به بازار و همچنین عرضه سیب‌زمینی باقی‌مانده از سال گذشته، انتظار داریم کاهش قیمت اتفاق بیفتد. در حال حاضر، محصول جنوب به بندر رسیده و هنوز به‌طور کامل وارد بازار نشده است، اما با افزایش عرضه، قیمت‌ها متعادل‌تر خواهد شد.
وی افزود: اصطلاحاً سیب‌زمینی جنوب در مرحله نوبرانه است، اما زمانی که این محصول به مقدار انبوه برسد، فروشندگان مجبور به عرضه خواهند شد. اگر بیش از یک تا یک‌ونیم ماه بگذرد، سیب‌زمینی سال گذشته ارزش خود را از دست می‌دهد و این موضوع نیز بر کاهش قیمت تأثیر می‌گذارد.
کارگر در ادامه گفت: در حال حاضر قیمت سیب‌زمینی جدید که قبلاً به 60 تا 70 هزار تومان هم رسیده بود، کاهش یافته و میانگین آن به 35 تا 47 هزار تومان رسیده است. سیب‌زمینی سال گذشته نیز در بازه 25 تا 35 هزار تومان عرضه می‌شد. البته ممکن است در برخی نقاط نوسان قیمتی وجود داشته باشد.
رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی در پاسخ به اظهاراتی مبنی بر نبود سیب‌زمینی در برخی میادین و مغازه‌ها توضیح داد: در میادین میوه و تره‌بار، عرضه محصول منوط به رسیدن به یک قیمت حداقلی است. برخی فروشندگان، به دلیل تضمین نداشتن سود، ممکن است از فروش امتناع کنند. اما در مغازه‌های محلی، فروشنده موظف است به هر شکل ممکن محصول را تأمین کند و این موضوع باعث تفاوت در نحوه عرضه و قیمت‌گذاری می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1289376/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خطرات کمبود خواب برای سلامتی

چرا بیماران قلبی در طول موج گرما بیشتر می‌میرند؟

خواص کرفس برای سلامت قلب و عروق

دیسک کمر دارید؟ این 5 کار را هرگز انجام ندهید

نشانه‌های تمایل به خودکشی + ا️ینفوگرافیک

جایگزین‌های جوش شیرین برای سفید کردن دندان

فاجعه خاموش در دهان ایرانی‌ها

رژیم غذایی برای رهایی از کبد چرب

مغز این میوه را به جای مولتی‌ویتامین بخورید

روش‌های تشخیص انسداد رگ‌های قلب

خطری پنهان که در بهار سلامتی‌تان را به خطر می‌اندازد

دمنوش معطر برای لاغری و آرامش

به رسمیت شناختن کشور فلسطین تحولی بزرگ است

پیامدهای اقتصادی تعرفه‌های ترامپ

راز ققنوس سرخ

آرزوهای شهاب حسینی برای سینمای ایران

ایجاد یک استراتژی موثر برای توسعه مدیریت

سقوط سهام انویدیا و ای‏‏‌ام‏‏‌دی پس از محدودیت صادرات تراشه‏‏‌ها

بازگشت امید با چاشنی تردید

پیش‌بینی هیوندای از قیمت آینده خودرو

واکنش عضو شورای رقابت به درخواست خودروسازان

بازار برقی‌های آمریکا زیر ضرب تعرفه‏‏‌

نابرابری در ایران از لنز اشتغال صنعتی

ریشه‌یابی بحران‌های نفتی

سال سخت سیمان

بهار بورس با موج مجامع

توافق چگونه به فضای سرمایه‌گذاری کمک می‌کند؟

امیدواری محتاطانه سهامداران به عبور از مقاومت تاریخی

یک وام به ازای 10 خانه‌اولی

شی: پکن دوست خوبی برای شماست

عراقچی در دیدار با گروسی چه گفت؟

بورس در گرداب اخبار

«مریخ» ایالت پنجاه‌ویکم آمریکا؟

نجات بورس از سایه ریسک؟

رهن آپارتمان، 2 برابر وام اجاره

صلاحیت حرفه‌ای مهارتی حوزه اقتصاد دیجیتال تدوین می‌شود

68 بار حمله آمریکا به یمن در شبانه‌روز گذشته

هت‌‌تریک تحقق درآمد مالیاتی

عبرت از تاریخ

بازی بزرگ‌تر پشت درهای بسته

خاک پاشیدن به چشم ترامپ

عضلات چقدر تمرینات را به خاطر می‌سپارند؟

واکنش پوتین به آزادی اسیر صهیونیست روسی‌الاصل

طلا در ارتفاع 3300

ادامه حملات اسرائیل به نوار غزه/ 35 نفر به شهادت رسیدند

تصمیم جدید ترامپ برای کاهش 40 میلیارد دلاری بودجه وزارت بهداشت

ریزش قیمت دلار هم ناجی مردم ایران نخواهد شد!

طرح تازه ترامپ برای انزوای چین چیست؟

زنجان از جمله استان‌های مستعد برای توسعه انرژی خورشیدی است

پاسخ حماس به پیشنهاد اسرائیل چه زمانی اعلام می‌شود؟

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی