بازار آریا

آخرين مطالب

کی‌یف به رکود اقتصادی نزدیک شد اقتصاد جهان

کی‌یف به رکود اقتصادی نزدیک شد
  بزرگنمايي:

بازار آریا - به گزارش نشریه "استرانا.او"، داده‌های مربوط به وضعیت اقتصادی اوکراین روندی نگران‌کننده را نشان می‌دهند و این کشور در آستانه ورود به یک رکود تورمی قرار دارد. بر اساس اطلاعات این نشریه، تولید ناخالص داخلی اوکراین در پایان سال 2024 با رشدی معادل 2.9 درصد همراه بوده، در حالی که انتظار می‌رفت این رشد به 3.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
4 درصد برسد. افزون بر این، نرخ رشد اقتصادی در ماه‌های ژانویه و فوریه سال جاری تنها 1.1 درصد گزارش شده است. در همین حال، نرخ تورم در کشور رو به افزایش است. این نشریه با استناد به داده‌های بانک مرکزی اوکراین اعلام کرده که تورم مصرف‌کننده در فوریه به 13.4 درصد رسیده و در ماه مارس از 14 درصد نیز فراتر رفته است. در این گزارش آمده است: «اقتصاددانان می‌گویند کشور در آستانه رکود تورمی قرار دارد، یعنی خطرناک‌ترین وضعیت اقتصادی که همزمان با رکود و تورم بالا همراه است.»
پیش از این برخی کارشناسان اقتصادی هشدار داده بودند که اوکراین استقلال خود را از دست داده و اقتصاد این کشور در وضعیتی اسف‌بار قرار دارد.
به گفته آنها، اوکراین از کشوری که زمانی به عنوان خط مقدم در برابر روسیه مورد حمایت قرار می‌گرفت، به سرزمینی تبدیل شده که صرفاً هدف کسب درآمد برای دیگران است. پیشنهادات ارائه‌شده از سوی اتحادیه اروپا و ایالات متحده نشان‌دهنده این است که کشور در وضعیت بن‌بست قرار گرفته و هیچ‌گونه موفقیت اقتصادی برای اوکراین ممکن نیست و حتی پیشنهاد توافق معادن نیز تأییدی است بر اینکه اوکراین به‌طور کامل استقلال خود را از دست داده است.
نخست‌وزیر گرجستان: دولت پنهان اروپایی مأموریت دارند تا درگیری در اوکراین را ادامه دهند
ایراکلی کوباخیدزه، نخست‌وزیر گرجستان، اعلام کرد که آنچه او «دولت پنهان» می‌نامد، به نهادهای اروپایی مأموریت داده است تا درگیری در اوکراین را ادامه دهند.
توضیح اینکه: «دولت پنهان» معمولاً به گروه‌هایی از نهادهای امنیتی، اطلاعاتی، نظامی، مالی یا حتی نخبگان اقتصادی و سیاسی اطلاق می‌شود که ممکن است خارج از چارچوب رسمی دولت عمل کنند، اما قدرت و نفوذ زیادی بر تصمیمات اتخاذ شده دارند. این گروه‌ها معمولاً در برابر تغییر دولت‌ها و انتخابات مصون بوده و در سایه باقی مانده و قدرت خود را حفظ می‌کنند.
وی در گفت‌وگو با خبرنگاران در شهر باتومی گفت: «دولت پنهان اروپایی به ساختارهای این قاره مأموریت داده تا درگیری نظامی در اوکراین را ادامه دهند. پیش‌تر، ساختارهای آمریکایی نیز در این روند مشارکت داشتند، اما اکنون این مأموریت به‌طور کامل به ساختارهای اروپایی واگذار شده است.»
به گفته کوباخیدزه، چنین اقداماتی همراه با تأمین مالی سازمان‌هایی انجام می‌شود که به گفته او درگیر «فرآیندهای ضددولتی» هستند و این سازمان‌ها صرفاً از کشورهای عضو اتحادیه اروپا تأمین مالی می‌شوند.
نخست‌وزیر گرجستان همچنین تأکید کرد که مقامات این کشور اجازه نخواهند داد وضعیتی مشابه اوکراین در گرجستان تکرار شود و آن‌ها از منافع ملی خود دفاع خواهند کرد. وی با اشاره به اوضاع اوکراین افزود: «اکنون اوکراین کشوری ویران‌ شده است، اما همچنان روابط خوبی با کشورهای اروپایی دارد. گرجستان با خودداری از دریافت برچسب "اوکراین دوم" توانست از این سناریو اجتناب کند، و همین مسئله دولت پنهان را خشمگین کرده است.»
اتحادیه اروپا نمی‌داند با میلیون‌ها پناهجوی اوکراینی چه کند
به گزارش نشریه "یوراکتیو"، وضعیت حقوقی پناهجویان اوکراینی در کشورهای عضو اتحادیه اروپا ممکن است به دلیل فقدان یک برنامه مشخص برای ماندن آن‌ها پس از پایان درگیری نظامی در کشورشان، با تهدید مواجه شود.
در این گزارش آمده است که در فوریه 2022، دستورالعمل حفاظت موقت اتحادیه اروپا به اجرا درآمد که به شهروندان اوکراینی اجازه اقامت و کار در کشورهای اروپایی را می‌داد. اما با توجه به ادامه مذاکرات مربوط به آتش‌بس، این ابتکار ممکن است لغو شود. آتش‌بس می‌تواند به‌سرعت سناریو را تغییر دهد و کشورهای میزبان ناچار خواهند شد تصمیم بگیرند که آیا باید این اقدامات حمایتی را کنار بگذارند، بر ادغام پناهجویان اصرار بورزند یا آن‌ها را به بازگشت به وطن ترغیب کنند.
طبق اطلاعات مؤسسه اروپایی سیاست مهاجرت، برخی کشورها بدون آن‌که منتظر تصمیم بروکسل باشند، در حال اتخاذ تدابیری برای اعطای «وضعیت اقامت دائمی بلندمدت‌تر» به پناهجویان هستند. بدین ترتیب، لهستان قصد دارد به آن دسته از اوکراینی‌هایی که یک سال به طور پیوسته تحت حفاظت موقت بوده‌اند، اقامت موقت سه‌ساله اعطا کند. همچنین، در جمهوری چک، نوعی اقامت پنج‌ساله ویژه برای کسانی در نظر گرفته شده که بیش از دو سال در این کشور زندگی کرده‌اند و دارای شغل هستند. در آلمان نیز در پی تصمیم دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، مبنی بر توقف کمک‌های نظامی به کی‌یف، انتظار می‌رود موج تازه‌ای از پناهجویان اوکراینی وارد این کشور شود.
ادعای ترامپ درباره نزدیک شدن به هدف حل‌وفصل درگیری اوکراین
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرد که ایالات متحده در حال برگزاری دیدارهایی با روسیه و اوکراین است و به هدف حل‌وفصل درگیری نزدیک می‌شود.
وی در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در پاسخ به سئوال خبرنگاران درباره تلاش‌های واشنگتن برای پایان دادن به درگیری نظامی در اوکراین گفت: «ما با روسیه دیدارهای خوبی داشتیم می‌کنیم. با طرف اوکراینی نیز گفتگو می‌کنیم. و به هدف نزدیک‌تر می‌شویم.»
ترامپ همچنین افزود که از ادامه حملات در جریان این درگیری خشنود نیست و تأکید کرد: «این مسئله‌ای بسیار وحشتناک است که باید هرچه زودتر متوقف شود.»
قصد زلنسکی برای افزایش خرید و تولید پهپاد
ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، در سخنرانی شبانه خود اعلام کرد که کی‌یف قصد دارد خرید و تولید پهپادها، از جمله پهپادهای مجهز به سامانه فیبر نوری، را افزایش دهد.
وی گفت: «امروز نشست ستاد فرماندهی را برگزار کردیم. مهم‌ترین موضوع، گزارش‌هایی درباره تولید پهپادها در اوکراین بود؛ ما حداکثر تلاش را برای افزایش آن انجام می‌دهیم. این شامل همه انواع پهپادها می‌شود: از پهپادهای کوچک مانند "ماویک" تا پهپادهای دوربرد. همچنین توانمندی‌های اوکراین در تولید سامانه‌های زمینی رباتیک را نیز افزایش می‌دهیم.»
زلنسکی همچنین افزود که کی‌یف بر روی پهپادهای مبتنی بر سامانه فیبر نوری کار می‌کند. به گفته وی، از ابتدای سال جاری، «بیش از 20 نمونه جدید از پهپادهای مجهز به سیستم هدایت فیبر نوری» تأیید و گواهی شده‌اند.
زلنسکی نماینده جدید اوکراین در سازمان ملل را منصوب کرد
براساس احکام منتشرشده در وب‌سایت رسمی دفتر ریاست‌جمهوری اوکراین، آندری ملنیک، دیپلمات اوکراینی، به عنوان نماینده دائم این کشور در سازمان ملل متحد منصوب شده است و آندری کوستین، دادستان کل پیشین اوکراین، به عنوان سفیر اوکراین در هلند معرفی شده است.
زلنسکی همچنین با صدور احکام دیگری، سفرای جدید اوکراین در کشورهای لبنان، فنلاند، آرژانتین، پاراگوئه، چین و نروژ را نیز منصوب کرده است.
ارتش اوکراین مزدورانی از کلمبیا را به مرز مناطق سومی و کورسک منتقل کرد
خبرگزاری «نووستی» به نقل از اطلاعات مقامات آگاه در وزارت دفاع روسیه گزارش داده که نیروهای مسلح اوکراین مزدورانی از کلمبیا را به منطقه گلوبوکویه در مرز سومی و کورسک منتقل کرده‌اند. یک مقام نظامی با استناد به اطلاعات واحدهای شناسایی ارتش گفت: «آن‌ها کلمبیایی‌ها را به منطقه مرزی گلوبوکویه آورده شده‌اند.»
پیش‌تر، برخی نشریات اوکراینی به نقل از فرماندهان نظامی، حضور مزدوران کلمبیایی در یگان تهاجمی ارتش در منطقه کورسک را تأیید کرده بودند. ورود 200 نفر مزدور دیگر از این افراد در ماه آوریل پیش‌بینی می‌شود.
هکتور ایسیدرو آرناس نِیرا، سفیر جمهوری کلمبیا در مسکو، پیش‌تر به خبرگزاری «نووستی» گفته بود که مقامات بوگوتا اطلاعات دقیقی درباره تعداد شهروندان کلمبیایی شرکت‌کننده در درگیری اوکراین در اختیار ندارد، اما گزارش‌هایی مبنی بر کشته شدن حدود 70 تا 80 نفر از آن‌ها در نبردها وجود دارد.
در اواخر ماه مارس، بستگان مزدوران کلمبیایی مقابل ساختمان وزارت امور خارجه کلمبیا در بوگوتا دست به اعتراض زده و از دولت خواستند اطلاعاتی درباره سرنوشت عزیزانشان ارائه دهد.
وزارت دفاع روسیه بارها اعلام کرده است که مقامات کی‌یف از مزدوران خارجی به‌عنوان «گوشت دم توپ» استفاده می‌کند و نیروهای روسی نابودی آن‌ها را در سراسر خاک اوکراین ادامه خواهند داد. خود مزدورانی که برای دریافت پول به جنگ آمده‌اند نیز در مصاحبه‌های متعدد اذعان کرده‌اند که نیروهای اوکراینی هماهنگی ضعیفی دارند و شانس زنده ماندن در این جنگ اندک است، زیرا شدت درگیری نظامی در اوکراین با تجربیات قبلی آن‌ها در افغانستان و برخی کشورهای خاورمیانه قابل مقایسه نیست./تسنیم

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1289300/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نویسنده سرشناس درگذشت

قیمت طلا امروز دوشنبه 25 فروردین 1404/ کاهش قیمت+ جدول

زمان واریز اعتبار کالابرگ دهک‌های 4 تا 7 اعلام شد

شرط جدید برای افزایش دوباره حقوق 1404 کارگران مشخص شد

ایران چگونه بازی را در زمین آمریکا بازتعریف می‌کند؟

اپوزیسیون ترکیه 10 میلیون امضا علیه اردوغان جمع کرد

ورود سامانه بارشی جدید به کشور

واکنش علی اکبر صالحی به مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا

افزایش تولید بنزین با ظرفیت‌های موجود

آرامش در بازارهای مالی ماندگار است؟

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

ادعای آکسیوس درباره محل برگزاری دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا

ادعای تازه ترامپ درباره ایران

درخواست مهم زلنسکی از ترامپ

برای داشتن روز شاد این روتین‌ را انجام دهید

این اختلال روانی با نشانه‌های جسمی بروز می کند

این‌گونه با استرس مقابله کنید

راز جدید درمان کمردرد کشف شد

اندومتریوز؛ بیماری شایع با علت ناشناخته/ نقش ورزش در کنترل علایم این بیماری

سنگ کلیه، نفخ و یبوست در کمین این افراد

محموله ویژه 1.5 میلیارد دلاری وارد ایران شد

چگونه می‌توان 10 سال بیشتر زندگی کرد؟

دمنوش‎‌های ضد نفخ در فصل بهار

خطرات ابتلا به آبله مرغان برای این افراد

چگونه بفهمیم چه مزاجی داریم؟ + اینفوگرافیک

پستانک نوزاد را چگونه تمیز کنیم؟

نسخه طب سنتی برای تقویت کبد

خیز زنجان برای تحقق یک میلیارد دلار صادرات در سال جاری

نشانه‌هایی از تپش قلب که باید جدی گرفته شود

چرا احساس تنهایی می‌کنیم؟

رئیس جمهور آمریکا: تعرفه‌های جدید در راه است

صدای انفجار در جنوب لبنان

پیش‌بینی ورود سامانه بارشی جدید/ در کنار رودخانه‌ها اطراق نکنید

هشدار کارشناسان آمریکایی درباره احتمال رکود در این کشور

کشف سکونتگاه 3400 در مصر/ ماجرا چه بود؟

شنیده‌های یک خبرنگار آمریکایی درباره محل دور بعدی مذاکرات ایران و آمریکا

تایید شهادت 37 غیرنظامی در حملات روز گذشته اسرائیل به غزه

ترامپ: نمی‌توانید از تعرفه‌ها فرار کنید!

وزیر جنگ اسرائیل: در صورت نپذیرفتن توافق توسط حماس، حملات به غزه تشدید می‌شود

افزایش هشدارها درباره فروپاشی نظم پولی آمریکا/ رکود اقتصادی در این کشور نزدیک است؟

گذار پرهزینه انرژی/ چگونه حمله روسیه به اوکراین فرآیند کربن‌زدایی را مختل کرد؟

بازدید معاون استاندار قزوین از شرکت نور الکفیل در کربلا

پیش شرط های گشایش اقتصادی پس از موفقیت مذاکرات ایران و آمریکا/ FATF یک نیاز است و نمی‌توان آن را کنار گذاشت

کتاب توانمندی های اقتصادی و صنعتی استان قزوین به تجار عراقی اهدا شد

یمن نوزدهمین پهپاد آمریکایی را هم ساقط کرد

کمبود بودجه گریبان این سازمان بشردوستانه را هم گرفت

تحقق شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید» مستلزم اصلاح ساختار‌ها و ایجاد ثبات اقتصادی است

مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشور خیال بازنشستگان را راحت کرد | خبر مهم برای بازنشستگان کشوری

ایران و عراق می‌توانند در تمدن‌سازی نوین جهانی نقش مهمی ایفا کنند

انرژی پول و سیر تکامل آن

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی