تحول در روابط تهران و واشنگتن؛
از نامهنگاری تا احتمال گفتوگو
گزارش ویژه
بزرگنمايي:
بازار آریا - در هفتههای اخیر روابط میان ایران و آمریکا با تحولات قابلتوجهی همراه بوده است و حالا صحبت از نامهنگاری ترامپ با رهبر معظم انقلاب گرفته تا احتمال گفتوگوهای مستقیم نقل محافل است.
به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد ؛ در هفتههای اخیر روابط میان ایران و آمریکا با تحولات قابلتوجهی همراه بوده است.
آغاز این تغییرات با ارسال نامهای از سوی دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، به مقامات ایران از طریق امارات در تاریخ 22 اسفند 1403 (12 مارس 2025) آغاز شد.
پاسخ رسمی ایران نیز در تاریخ 6 فروردین 1404 از طریق عمان به کاخ سفید منتقل شد.
پس از این تبادل دیپلماتیک، ترامپ با تغییر لحن، از آمادگی برای «مذاکره مستقیم با ایران» سخن گفت و تاکید کرد که چنین مذاکراتی را موثرتر و سریعتر میداند.
ترامپ ضمن اعلام تمایل به حذف واسطهها، اظهار کرد که ایران دیگر نیازی به میانجی نمیبیند و خواهان گفتوگوی مستقیم است.
او اضافه کرد که احساس میکند ایران نگران و آسیبپذیر است و او نمیخواهد ایران چنین احساسی داشته باشد؛ با این حال، جزئیاتی از محتوای نامههای رد و بدلشده منتشر نشد.
در همین راستا، عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران هم، تأیید کرد که پاسخ ایران به صورت رسمی از طریق عمان ارسال شده و دیدگاههای ایران در آن بهطور کامل تشریح شده است.
او همچنین در توییتی تاکید کرد که دیپلماسی همچنان میتواند مفید و مؤثر باشد؛ توییتی که با واکنش مثبت اما موقت نماینده ویژه ترامپ در خاورمیانه همراه شد.
گزارش والاستریت ژورنال نیز نشان میدهد که ایران در نامهای به ترامپ از آمادگی برای گفتوگوهای غیرمستقیم خبر داده و احتمال میرود عمان نقش میانجی را در این مذاکرات ایفا کند.
همچنین لارا روزن، خبرنگار آمریکایی، در خبرنامهای به نقل از منبعی ایرانی نوشت که مذاکرات غیرمستقیم احتمالا ظرف دو تا سه هفته آینده در عمان آغاز خواهد شد و در صورت پیشرفت، مسیر به سمت مذاکره مستقیم تغییر خواهد کرد.
طبق این گزارش، احتمالا مجید روانچی و کاظم غریبآبادی بهعنوان مذاکرهکنندگان اصلی ایران در این گفتوگوها حضور خواهند داشت.
از سوی دیگر، علی لاریجانی نیز در گفتوگویی اعلام کرد که هدف ایران از مذاکره غیرمستقیم، درک بهتر مطالبات آمریکا و زمینهسازی برای تعامل برد-برد است.
او همچنین به ظرفیتهای اقتصادی مشترک میان دو کشور اشاره کرد.
حالا باید منتظر ماند و دید در روزهای آینده، چه تحولاتی در عرصه دیپلماتیک میتواند بهبوددهنده روابط ایران و آمریکا باشد.
مشروح این گزارش را اینجا بخوانید.
-
شنبه ۱۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۸:۵۸
-
۷ بازديد
-
روزنامه دنیای اقتصاد
-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1287496/