بازار آریا

آخرين مطالب

ترامپ درصدد استفاده مرکب از تعرفه‌ها است/اخلال در رشد اقتصادی چین در صدر اهداف واشنگتن اقتصاد ایران

ترامپ درصدد استفاده مرکب از تعرفه‌ها است/اخلال در رشد اقتصادی چین در صدر اهداف واشنگتن
  بزرگنمايي:

بازار آریا - عبدالرضا فرجی راد، استاد ژئوپلیتیک در تشریح ابعاد و پیامدهای وضع تعرفه‌های جدید از سوی ایالات متحده در گفت‌وگو با ایلنا اظهار کرد: اولین تأثیر سیاسی این تعرفه‌ها، که متفاوت هستند و تا حدی هم ترامپ به گونه‌ای در آن‌ها پارتی‌بازی کرده، این است که برای آن‌هایی که خیلی به او نزدیک هستند، حتی از نظر تفکری، درصد پایین‌تری در نظر گرفته شده است.
نمی‌خواهم بگویم در همه موارد این‌طور است، اما اگر کسی ارزیابی دقیقی از جدول تعرفه‌ها داشته باشد، مشخص می‌شود که حتی کشوری که دورتر از آمریکا و ترامپ است، تا حدی درصد تعرفه‌اش بالاتر است. لذا اولین تأثیری که این موضوع دارد، ایجاد بی‌اعتمادی گسترده نسبت به آمریکا است و کشورها را به این فکر می‌اندازد، به‌ویژه کشورهایی که صادرکننده کالا به آمریکا هستند که یک استراتژی جدیدی را تعریف کنند. نکته دوم اینکه تأثیرات سیاسی عمیق‌تری ایجاد می‌کند؛ مثلاً کشورهایی مثل کره جنوبی، تایوان و ژاپن متحدان اساسی ایالات متحده هستند. 70 درصد سرمایه‌گذاری‌ها در کره جنوبی، سرمایه‌گذاری آمریکایی بوده که کره توانسته به پیشرفت و توسعه برسد و این مسائل همه باعث می‌شود که در واقع روابط سیاسی‌شان هم با آمریکا، حداقل در دوره ترامپ، تأثیرپذیر باشد. وی ادامه داد: سومین تأثیری که می‌گذارد این است که نهادهای بین‌المللی و جهانی‌شدن کم‌ارزش می‌شوند. اساساً کشورها تجارت آزاد را بین خودشان رواج داده‌اند و همه جزو سازمان تجارت جهانی شده‌اند تا بتوانند تجارت آزاد داشته باشند و تعرفه‌ها را یا کنار بگذارند یا به حداقل برسانند. اما ترامپ کلاً، با توجه به ذهنیتی که خودش و اطرافیانش دارند، جهانی‌شدن و سازمان‌های جهانی را که به همکاری‌های اقتصادی بین کشورها کمک می‌کنند، تضعیف می‌کند. اگر ترامپ کوتاه نیاید, این سیستمی که به‌تدریج بعد از جنگ جهانی دوم شکل گرفت و رو به رشد بود، به نوعی تضعیف می‌شود و به هم می‌خورد. اما باید در نظر گرفت که کار هنوز تمام‌ نشده است. یعنی ممکن است ترامپ دست بالا را گرفته باشد تا در نهایت بتواند برای خود منافعی کسب کند. به عنوان مثال تعرفه‌های نسبتاً بالا را در نظر می‌گیرد که وارد گفت‌وگو شود و از آن به عنوان اهرم فشار استفاده کند و در نهایت از دل این گفت‌وگو، عدد مطلوب خود را بیرون بیاورد.
سفیر پیشین ایران در نروژ تصریح کرد: تعرفه آمریکا در قبال چین بسیار بالا است اما باید دانست که چینی‌ها از قبل این آمادگی را داشتند. بنابراین تصور می‌کنم که بسیاری از کشورهای مهم وارد گفت‌وگو با ترامپ می‌شوند و برخی هم عکس‌العمل نشان می‌دهند. مثلاً اروپایی‌ها می‌خواهند ارزیابی کنند و دور هم بنشینند و جلسه بگذارند که چه کار باید بکنند و ممکن است به این نتیجه برسند که در این دو هفته اول باید گفت‌وگو کنند. ممکن است چینی‌ها اول گفت‌وگو کنند بعد انتقام بگیرند، یعنی آن‌ها هم تعرفه کالاهای آمریکایی برای ورود به کشورشان را بالا ببرند. اما آنچه که مسلم است، این خواهد بود که ترامپ خطر بزرگی برای خود و آمریکا دارد. سال 1923 در آمریکا همین اتفاق افتاد و یک رکود بزرگی شکل گرفت و این خطر وجود دارد که حالا هم ایالات متحده با این اقدام ترامپ، وارد رکود شود. اقدام ترامپ یک اقدام میان‌مدت است و نتیجه‌ای که در میان‌مدت می‌دهد، در آینده محسوس خواهد بود. یعنی این‌طور نیست که ظرف چند ماه آینده یا حداکثر یک سال آینده بخواهد نتیجه مثبت بدهد. اینکه آمریکا در انزوا قرار می‌گیرد شکی نیست. ترامپ معتقد است که منافع ملی آمریکا به یک نوعی در مدت مشخص نادیده گرفته شده است. یعنی بسیاری از این کشورهای دنیا که رشد و پیشرفت کرده‌اند، کالای خود را به آمریکا صادر می‌کردند و سود می‌بردند اما حالا ترامپ مخالف این است.
وی افزود: ترامپ می‌گوید که باید بسیاری‌ از کالاها در آمریکا تولید شود و هزینه تولید کاهش پیدا کند تا به صادرکننده عمده به سایر کشورها تبدیل شویم. بعضی از کشورهای کوچک مثل سریلانکا، کامبوج و غیره تعرفه‌های سنگینی را تجربه خواهند کرد؛ چراکه این کشورها از آمریکا واردات ندارند و ترامپ می‌گوید چون آنها از آمریکا کالا وارد نمی‌کنند، در واقع این مسئله باعث می‌شود که ما باید برای آنها تعرفه بگذاریم. به هر ترتیب تمام متحدان آمریکا در واقع بدون در نظر گرفتن ملاحظاتی، دچار این تعرفه‌ها شدند. حتی اسرائیل هم تعرفه شامل حالش شده است که نشان می‌دهد ترامپ در این خصوص با هیچ دولتی شوخی ندارد. در واقع ترامپ می‌خواهد با سایرین رقابت کند. ترامپ کشورهای عربی خلیج‌فارس را در این قضیه یا در نظر نگرفته یا تعرفه بسیار پایین برای آنها وضع کرده است؛ چراکه این‌ کشورها اکثراً کالاهای آمریکایی مصرف می‌کنند و صادرات چندانی هم به آمریکا ندارند و صرفا بحث صادرات نفت از سوی آنها انجام می‌شود که همین حالا ایالات متحده بزرگ‌ترین تولید کننده نفت قلمداد می‌شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: ترامپ معتقد است که دوستی با کشورها در چارچوب خود تعریف می‌شود اما در این راستا منافع اقتصادی ایالات متحده هم باید تأمین شود. به همین خاطر می‌گوید روسیه دیگر آن کشور کمونیستی نیست که بخواهد با واشنگتن یا اروپا مبارزه کند و تغییر فکر بدهد و حتی به این هم فکر نمی‌کند که در روسیه چه می‌گذرد، بلکه صرفا به دنبال منافع آمریکا است و حتی اعتقاد دارد که روسیه باید در آمریکا سرمایه‌گذاری کند. از سوی دیگر او می‌خواهد روسیه را از چین جدا کند؛ چراکه چین یک مانع برای آمریکا به حساب می‌آید و به همین دلیل است که بیشترین تعرفه هم برای چین (54 درصد) در نظر گرفته تا رشد اقتصادی آن را با چالش روبه‌رو کند.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1287364/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

منطقه آزاد انزلی محور جذب سرمایه گذار برای تولید

پیش بینی بازار‌های اقتصادی ایران در سال 1404/ کاهش شدید قیمت دلار

نماینده ولی‌فقیه در خراسان شمالی: حفظ نظام یک وظیفه شرعی است

منطقه ویژه اقتصادی زنجان در سال 1404 فعال می شود

مشکلات صدور مجوزهای سرمایه‌گذاری در کاشان حل شود

اولویت‌های دولت در سال 1404

درخواست فوری سازمان همکاری اسلامی درباره جنگ غزه

دیدار خیبر خرم‌آباد با این تیم لیگ برتری لغو شد

رشد 36 درصدی تولید در پتروشیمی بندر امام

قیمت روز محصولات سایپا و ایران خودرو؛ گران ترین سواری داخلی چند؟

تعرفه‌های ترامپ بازار صادرات خودروهای ژاپنی را کساد می‌کند؟

تبادل نظر نخست وزیر لبنان و مقام آمریکایی درباره خروج نیروهای اسرائیلی

زاینده‌رود چشم اصفهانی‌ها را روشن کرد + عکس

خبر مهم برای داوطلبان آزمون EPT

اپل برای دور زدن تعرفه‌های آمریکا به برزیل می‌رود

آماده‌سازی 2 برنامه جامع برای سرمایه‌گذاری تولید و مقابله با تحریم‌ها

پیش‌بینی مهم رییس سابق اتاق بازرگانی از قیمت دلار در سال 1404

به‌کارگیری ظرفیت‌های استان مرکزی برای تحقق شعار سال ضروری است

مختصری درباره فرمان رهبر انقلاب و «سرمایه‌گذاری برای تولید»

درآمدهای نفت و گاز روسیه کاهش یافت

آیا طلا گران‌تر می‌شود؟ | بررسی دلایل افزایش بی‌وقفه قیمت طلا

اعمال نرخ محاسباتی 68 هزار تومانی در سامانه گمرک

تعرفه‌های ترامپ؛ شکست نئولیبرالیسم یا تناقضی از درون

سرمایه‌گذاران در تنگنا؛ نرخ بهره‌ نجومی و بخشنامه‌ های ناگهانی تولید را زمین‌ گیر کرده است

چه سناریویی باعث ریزش 30 درصدی دلار می‌شود؟

سفیر هند: تعاملات فرهنگی پایه گسترش روابط سیاسی و اقتصادی است

جزئیات حمله پهپادی به تل‌آویو

مالیات بر ارزش افزوده طلا در سال 1404 چقدر است؟

از ابتدای حنگ غزه چند نفر مجروح و شهید شدند؟

رشد 36 درصدی برگزاری مجامع الکترونیک بورسی در سال 1403

صنعت نفت از جاذبه‌های اصلی برای سرمایه‌گذاری است

گلدمن ساکس پیش‌بینی درباره قیمت نفت را کاهش داد

پزشکیان: ایران خواهان گفت‌وگو از موضع برابر است/ آمریکا جهان را تحقیر می‌کند

وجود اشیاء قیمتی در بهشت زهرا تکذیب شد

واکنش نماینده مجلس به برکناری شهرام دبیری از سوی پزشکیان

شاخص کل بورس ریزش کرد

استخراج غیرقانونی رمزارز چگونه به وسایل برقی مردم آسیب می‌زند؟

علت نامگذاری سال‌ها توسط رهبر انقلاب، پاسخ به نیازهای اساسی کشور است

کاهش بروکراسی اداری برای افزایش سرمایه گذاری در اولویت دستگاه های اجرایی قرار گیرد

آیا اقتصاد ایران در آستانه فروپاشی است؟

تقویت زیرساخت‌های شهری از اولویت‌های شهرداری تبریز در سال جدید است

کاهش قیمت دلار یا انفجار تورمی؟ | چشم‌انداز پیچیده اقتصاد ایران در سال جدید

سیل کالاهای چینی در راه اروپا

دمای هوای تهران افزایش می‌یابد/ پیش‌بینی وزش باد شدید و بارش پراکنده

گره مذاکرات ایران و آمریکا از نگاه لارنس نورمن

سانحه رانندگی برای خودروی حامل معلمان ریگانی+ جزئیات

یک پرسش مهم از کشاورزان اصفهانی

پزشکیان: برنامه‌های ویژه‌ای برای رفع مشکلات معیشتی مردم داریم

ضرورت فرهنگ‌سازی برای تحقق شعار سال

مسائل عمرانی و اقتصادی محور سفرهای شهرستانی است

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی