بازار آریا

آخرين مطالب

تعرفه‌گذاری پلکانی برق در سال 1404؛ پرمصرف‌ها تا 40 برابر بیشتر می‌پردازند تولید و تجارت

تعرفه‌گذاری پلکانی برق در سال 1404؛ پرمصرف‌ها تا 40 برابر بیشتر می‌پردازند
  بزرگنمايي:

بازار آریا - وزارت نیرو در سال جدید با اجرای تعرفه‌گذاری پلکانی و الزام مشترکان پرمصرف، ادارات و صنایع به احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر، گام‌های کلیدی برای مدیریت مصرف برق برداشته است.

وزارت نیرو با انتشار گزارشی اعلام کرد که به منظور مدیریت بهتر مصرف برق و کاهش فشار بر شبکه، و در راستای اجرای قانون مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق و برنامه هفتم توسعه بهای انرژی برق را به‌صورت پلکانی افزایش می‌دهد.
بر اساس این گزارش، بررسی‌ها نشان می‌دهد حدود 75 درصد از مشترکان برق در محدوده الگوی مصرف قرار دارند و در مجموع 52 درصد از کل برق بخش خانگی را مصرف می‌کنند. 
این دسته از مشترکان به‌طور کامل از یارانه انرژی بهره‌مند شده و نه تنها مشمول افزایش تعرفه یا اعمال محدودیت در مصرف نمی‌شوند، بلکه در صورت کاهش مصرف مشمول پاداش نیز می‌شوند. 
در مقابل، 25 درصد از مشترکان خانگی، برق را بیش از الگوی تعیین‌شده مصرف می‌کنند که این گروه با وجود سهم کمتر در جمعیت (یک سوم مشترکان کم مصرف)، 48 درصد کل برق خانگی را به خود اختصاص داده‌اند که تقریبا معادل کل مشترکان کم مصرف است. 
بررسی دقیق‌تر این گروه نشان می‌دهد که 15 درصد از این مشترکان، میزان مصرفی تا 1.5 برابر الگو دارند و در مجموع 18 درصد کل برق خانگی را استفاده می‌کنند. 
همچنین 8 درصد از مشترکان بین 1.5 تا 2.5 برابر الگو برق مصرف می‌کنند که سهم آن‌ها از کل مصرف، 20 درصد است. 
در این میان، تنها 2 درصد از مشترکان خانگی با مصرف بیش از 2.5 برابر الگو، به تنهایی 10 درصد از مصرف برق بخش خانگی را به خود اختصاص داده‌اند، آماری که نشان دهنده توزیع نامتعادل مصرف برق و نقش مشترکان پرمصرف در افزایش بار شبکه است. 
وزارت نیرو به منظور مدیریت بهتر مصرف برق و کاهش فشار بر شبکه، و در راستای اجرای قانون مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق و برنامه هفتم توسعه بهای انرژی برق را به‌صورت پلکانی افزایش می‌دهد. 
در این نظام تعرفه‌ای، مشترکانی که مصرف آن‌ها بیش از 2.5 برابر الگو است، هزینه‌ای تا 40 برابر بیشتر از مشترکان کم‌مصرف پرداخت می‌کنند. این دستور کار با هدف ایجاد انگیزه برای اصلاح الگوی مصرف و کاهش وابستگی به شبکه برق تدوین شده است و مشترکان پرمصرف تشویق می‌شوند تا بخشی از برق مصرفی خود را از طریق انرژی خورشیدی تأمین کنند، امری که در درازمدت می‌تواند به کاهش فشار بر زیرساخت‌های تولید و توزیع برق منجر شود. 
مستند به این گزارش یکی از عوامل اصلی افزایش مصرف برق در فصل تابستان، استفاده گسترده از وسایل سرمایشی است و در فصل گرم بیش از 30 هزار مگاوات بار بیشتر (بیش از 60 درصد کل مصرف برق کشور در فصل سرد) را وارد شبکه برق کشور می‌کند. 
مطالعات مشاوران تخصصی نشان داده است که بهینه‌سازی تجهیزات و مدیریت صحیح مصرف، می‌تواند تا 50 درصد از میزان برق مصرفی این وسایل بکاهد. 
این موضوع بر اهمیت استفاده از دستگاه‌های کم‌مصرف، استانداردسازی سیستم‌های سرمایشی و فرهنگ‌سازی در زمینه مدیریت مصرف تأکید دارد. 
علاوه بر سیاست‌های مربوط به مصرف خانگی، دولت گام‌های مهمی در جهت توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر برداشته است. بر اساس قانون، دستگاه‌های دولتی موظف شده‌اند که سالانه 5 درصد از برق مصرفی خود را از منابع تجدیدپذیر تأمین کنند و این رقم طی چهار سال باید به 20 درصد افزایش یابد.
در صورتی که این الزام اجرایی نشود، میزان برق مصرفی آن‌ها با بالاترین نرخ بازار بورس انرژی محاسبه خواهد شد که هزینه‌های بالاتری برای نهادهای دولتی در پی دارد. 
از سوی دیگر، صنایع نیز ملزم شده‌اند که طی پنج سال، سالانه یک درصد از برق مصرفی خود را از منابع تجدیدپذیر تأمین کنند تا این رقم در پایان دوره به 5 درصد برسد. 
همچنین صنایع انرژی بر مکلف هستند تا پایان سال 1404 نسبت به تکمیل و بهره برداری از نیروگاه‌های خود تامین اقدام کنند که این گام مهم نیز در کاهش بار تحمیلی به شبکه سراسری خصوصا در فصل گرم نقش تعیین کننده خواهد داشت. 
پیش بینی می‌شود با انجام اقداماتی که مورد اشاره قرار گرفت در فصل گرم سال جدید و سال‌های آینده ضریب پایداری شبکه برق کشور افزایش یابد و در کنار آن عدالت در توزیع یارانه انرژی برق نیز بیش از پیش محقق شود.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1287148/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تاکید السودانی بر مخالفت با مداخله‌های خارجی در سوریه

اختلاف سفیر با ترامپ به استعفایش ختم شد

اسپرسوساز صنعتی یا خانگی؟ انتخابی متناسب نیاز شما

پیش بینی تولید 12 میلیون تن شیرخام تا پایان سال

بازار زودتر از دیپلماسی، پای میز مذاکره نشسته است

استراتژی‌های سلطه‌گری اقتصادی از سیاست جهانی‌سازی تا نظام تعرفه‌گذاری

آغاز ثبت نام وام ودیعه مسکن متأهلی دانشجویان از اول اردیبهشت

حضور مهاجرانی و بهروزآذر در آیین نکوداشت ثمینه باغچه‌بان

ضرر خودروساز آلمانی از تعرفه‌های ترامپ

ایران یک سوم ظرفیت زعفران تولید می‌کند

فرصت آخر خرید نهال های اصلاح شده پالیز به قیمت استثنایی28هزار تومان

گفت‌وگوی وزیر کار لبنان با مجتبی امانی

افزایش حقوق از فروردین‌ماه اعمال می‌شود؟

فروش نهال صنوبر نیگرا ترک 3 متر به بالا فقط 16 هزار تومان

پیام بقایی در آستانه گفت‌وگوهای ایران و آمریکا/ نه پیش‌داوری می‌کنیم و نه پیش‌گویی

ورود جدی وزارت اطلاعات به ماجرای مافیای دارو

پیش‌بینی باران و باد شدید در این مناطق/ دمای هوا در پایتخت کاهش می‌یابد

اجاره‌نشینی آرزو شد، خرید خانه رویا؛ رئیس مجلس هم شاکی است

جنجال بر سر ایرانی بودن سیب‌زمینی‌های وارداتی از پاکستان

خیز زنجان برای تحقق یک میلیارد دلار صادرات در سال جاری

پیچیدگی‌های مذاکره‌ای به وقت مسقط؛ چرا مذاکره ایران و آمریکا سریع و فوری به نتیجه نخواهد رسید؟

تجاوز آمریکا به خاک صنعا

توانیر: تغییر ساعت، مصرف برق را به اندازه یک نیروگاه اتمی کم می‌کند

قیمت خرید شیر خام/ علت گرانی لبنیات چیست؟

تولید زعفران یک‌چهارم ظرفیت کشور است

افزایش قیمت نفت خام برنت

نمره قبولی به هوای تهران امروز جمعه 22 فروردین

تاخیر در پرداخت مستمری صدای بازنشستگان را درآورد/ اطلاعیه مهم سازمان تامین اجتماعی

مبلغ وام ازدواج و فرزندآوری در سال جدید مشخص شد

وضعیت جوی تهران طی 2 روز آینده/ این استان‌ها بارانی می‌شوند

پاسخ به سوالی مهم؛ احتمال دارد مذاکرات میان ایران و آمریکا سریع به نتیجه برسد؟

مراجعه تهرانی‌ها برای اهدای خون بیشتر شد

قیمت طلا امروز جمعه 22 فروردین 1404/ طلا سقف جدید زد+ جدول

میانگین حقوقی دریافتی زنان و مردان در سال 1403

عصر آشوب

پیام مذاکراتی بازارها

مصرف باقالا برای این افراد ممنوع

رایزنی درباره گسترش تجارت مرزی میان ایران و افغانستان

ابراز نگرانی عراق از حضور و دخالت اسرائیل در سوریه

لحظه سقوط مرگبار یک بالگرد/ 6 نفر جان باختند+ فیلم

استعفای سفیر آمریکا در اوکراین در پی اختلافات سیاسی با دولت ترامپ

دومین ناو هواپیمابر آمریکا به خاورمیانه رسید

شمار شهدای حمله آمریکا به یمن افزایش یافت

«پایتخت 7» رکورد شکنی کرد

وزیر خارجه آمریکا: امیدوارم مذاکرات با ایران به صلح بینجامد

سردار طلایی نیک: توان بازدارندگی کشورمان در اوج قرار دارد

صاعقه جان 2 نفر را گرفت

ارائه شکایت قانونی حماس به وزارت کشور انگلیس

فرانسه خواستار حفاظت از مردم غزه شد

هشدار سیل در 5 استان/ بارش‌های رگباری در راه است

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی