دانشجویان در میدان جهاد تبیین
اقتصاد ایران
بزرگنمايي:
بازار آریا - گروه جامعه دفاعپرس: دانشگاه و دانشگاهیان در عصر حاضر، از سرمایههای گرانقدری محسوب میشوند که با پرورش نیروهای متخصص و متعهد در عرصه پیشرفت، رصد رفع کاستیهای موجود در زمینههای گوناگون هستند.
ارزش گذاری و ارج نهادن به جایگاه والای دانشگاه و بزرگداشت مقام شامخ دانشجو همواره از اهمیت قابل توجهی برخوردار بوده است که رابطه تنگاتنگ آن با آرمانهای نظام مقدس جمهوری اسلامی پیوندی ناگسستنی را در این میان رقم زده است.
این روز فرصت مغتنمی است تا یاد و خاطره شهیدان دانشجو به ویژه شهیدان 16 آذر را گرامی داریم و با الگوگیری از روحیه عدالت خواهی و مطالبهگری آن عزیزان در مسیر تحقق آرمانهای این سرزمین حرکت کنیم.
دانشگاهها همچون موتور محرک هر نظام سیاسی محسوب میشوند و دارای کارکردها و کار ویژههای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و دینی هستند و به طبع این ویژگی ها، کشوری در سطوح مختلف به موفقیت دست پیدا خواهد کرد که این سرمایههای اجتماعی در جریان حرکت به سوی پیشرفت به ایفای نقش بپردازند.
الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و تفکر به اتخاذ الگوی بومی پیشرفت، برآمده از نیاز جمهوری اسلامی ایران در ابعاد اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی است و در عین حال دارای ظرفیتهای سخت افزاری و نرم افزاری زیادی است. شرایط بین المللی، فشارهای سیاسی، جنگ نرم و تحولات منطقهای بر اتخاذ الگوی پیشرفت اثر گذار بودهاند.
آنچه حائز اهمیت است این که باید به فکر راهبردهای اجرایی و عملیاتی این الگو بود و توجه داشت که دست یابی به اهداف الگوهای بومی و بدیل پیشرفت بدون داشتن چشم انداز بسیار سخت و تا حدودی ناممکن است.
بی تردید کشورهایی که به قدرت ملی موثری دست یافتهاند از این قابلیت برخوردار میگردندکه توان تکنیکی و قابلیتهای ابزاری خود را در زمان محدودی سازماندهی نمایند. به این ترتیب میتوان تأکید داشت که خودکفایی جزء لاینفک قدرت سازی و نیز امنیت ملی میباشد. از مراکز مهم و اثر گذار در حوزه تلاش برای دستیابی به استقلال و خودکفایی دانشگاهها میباشند.
کشورهای در حال توسعه، جوامعی هستند که اولین و مهمترین گام برای آنها دستیابی به امنیت اقتصادی است تا در پرتو آن به یک نظام اقتصادی مطلوب برای ارتقای تولید و کارآیی منبع دست یافته و آنگاه به رفاه اقتصادی یا تقلیل کمبود کالاها و خدمات که هدف نهایی هر نظام توسعه یافته است، برسند.
سیاستهای مقطعی، روزانه و متزلزل، آفت امنیت اقتصادی است و آثار منفی ویرانگری بر کل اقتصاد جامعه خواهد داشت، زیرا سرمایه گذاری مولد و پایدار در گرو ایجاد و حفظ امنیت پایدار در عرصه کسب و کار است.
دانشگاهها میتواند با ارائه راهکارهایی برای برقراری ثبات در سیاست گذاریها و روند اجرایی برنامههای اقتصادی دولت، برنامه ریزی برای توسعه نظام حقوقی سالم و تلاش برای حاکمیت قانون و پرهیز از مصلحت اندیشیهای سلیقهای و مقطعی در اجرای قانون بسیار موثر باشند.
علوم انسانی به مثابه بستر و اصول نظری تمامی علوم، نقش و جایگاه مهمی در اقتصاد مقاومتی و الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت دارد. تحول و توسعه جامعه از جنبههای فرهنگی، اجتماعی، توسعه اقتصادی، کارکردهای سیاسی و پرورش باورها و تفکرات در گرو پیشرفت و بومی سازی علوم انسانی است. توجه به کاراییها و بومی سازی علوم انسانی، باعث رشد و بهبود عرصههای علمی جامعه و غنی سازی فرهنگ و رشد اقتصاد اجتماع خواهد شد.
جایگاه علم انسانی و اجتماعی در این مسئله به بومی سازی آن مربوط میشود. رویکرد بومی سازی علوم انسانی یک حرکت سازمان یافته و فرایندی چندگانه و چند ساختاری میباشد. بدین معنا که بومی سازی علوم انسانی مترادف با نفی همه جانبه علوم جهانی از حیطه دانش انسانی نیست، هدف برقراری تناسب و سازگاری بین دانش انسانی با مقتضیات فرهنگی و جنبههای اعتقادی جامعه، بهره گیری سنجیده و مناسب از علوم دیگر جوامع، حذف جنبه تقلید کورکورانه از دانش غربی و در نهایت ارائه چارچوب هدفمند برای بومی سازی علوم انسانی است.
دانش غربی با شرایط و مقتضیات فرهنگی و اعتقادی جامعه سازگاری نداشته و موجب عقب ماندگی علمی و اقتصادی میشود. برای تحقق الگوی پیشرفت اسلامی ایرانی پیشرفت و یکی از لوازم آن، یعنی اقتصاد مقاومتی نیازمند دانش بومی و طیف وسیعی از علوم و فناوری هستیم تا با بهره گیری از این علوم و دانش، تهدیدها و تحریمهای دانش را تبدیل به آستانه رشد و تحول اقتصادی نماییم.
انتهای پیام/381
-
پنجشنبه ۱۴ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۶:۵۷:۱۰
-
۱۰ بازديد
-

-
بازار آریا
لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1286685/