بازار آریا

آخرين مطالب

کرونا رفت، اما این بیماری جایش را گرفت؟ گزارش ویژه

کرونا رفت، اما این بیماری جایش را گرفت؟
  بزرگنمايي:

بازار آریا - ایلنا : بررسی‌ها نشان می‌دهد که در سال 2023 بیش از 172 هزار نفر در منطقه اروپا به سل مبتلا شده یا دچار عود بیماری شده‌اند. این آمار تقریباً مشابه سال 2022 است. با اینکه میزان مرگ‌ومیر ناشی از سل کاهش یافته، اما این روند نسبت به قبل از بحران کرونا بسیار کندتر شده است.
بر اساس گزارش جدیدی که از سوی نهادهای بین‌المللی بهداشت منتشر شده، موارد ابتلا به سل (TB)، کشنده‌ترین بیماری عفونی جهان، در میان کودکان اروپا و آسیای مرکزی نسبت به سال گذشته نزدیک به 10 درصد افزایش یافته است.
طبق این گزارش که داده‌های آن مربوط به سال 2023 است، منطقه اروپا همچنان درگیر پیامدهای همه‌گیری کرونا است. این گزارش توسط مرکز اروپایی پیشگیری و کنترل بیماری‌ها (ECDC) و دفتر اروپایی سازمان جهانی بهداشت (WHO) تهیه شده است.
این در حالی است که مقامات بهداشتی هشدار داده‌اند که کاهش کمک‌های بین‌المللی می‌تواند به بازگشت گسترده سل در سراسر جهان منجر شود.
بررسی‌ها نشان می‌دهد که در سال 2023 بیش از 172 هزار نفر در منطقه اروپا به سل مبتلا شده یا دچار عود بیماری شده‌اند. این آمار تقریباً مشابه سال 2022 است. با اینکه میزان مرگ‌ومیر ناشی از سل کاهش یافته، اما این روند نسبت به قبل از بحران کرونا بسیار کندتر شده است.
بر اساس گزارش، این موضوع نشان می‌دهد که بسیاری از افراد مبتلا به دلیل اختلال در خدمات درمانی در دوران کرونا، تشخیص داده نشده و تحت درمان قرار نگرفته‌اند و اکنون تأثیرات آن در حال نمایان شدن است.
همچنین به نظر می‌رسد که میزان ابتلا در میان کودکان رو به افزایش است. در سال 2023، حدود 7500 مورد ابتلا به سل در میان کودکان زیر 15 سال در منطقه اروپا ثبت شده که 9.6 درصد بیشتر از سال قبل است.
خبر مرتبط

بازار آریا


در لحظه مرگ چه اتفاقی در مغز ما رخ می‌دهد؟ دکتر بورجیگین که دانشیار نورولوژی و فیزیولوژی مولکولی و یکپارچه در دانشگاه میشیگان است، خود را وقف مطالعه اتفاقاتی کرده که در لحظه مرگ در مغز رخ می‌دهد و آنچه او کشف کرده، به گفته خودش، برخلاف چیزی بود که پیشتر تصور می‌شد.
بیش از 2400 مورد از این آمار مربوط به کودکان زیر 5 سال است که بیشتر در معرض خطر بیماری شدید و مرگ قرار دارند.
هانس کلوگه، مدیر بخش اروپای سازمان جهانی بهداشت، در بیانیه‌ای در این رابطه می‌گوید: «بار فعلی بیماری سل و افزایش نگران‌کننده موارد ابتلا در میان کودکان یادآور این موضوع است که پیشرفت در برابر این بیماری قابل پیشگیری و درمان، همچنان شکننده است.»
این یافته‌ها نشان می‌دهند که سل همچنان در حال گسترش در اروپا است و اقدامات فوری بهداشت عمومی باید برای کنترل آن انجام شود.
سل یک عفونت باکتریایی است که عمدتاً ریه‌ها را درگیر می‌کند اما می‌تواند به سایر اندام‌ها نیز سرایت کند. بسیاری از افراد آلوده ممکن است هرگز علائم بیماری را تجربه نکنند، اما اگر بیماری در آن‌ها فعال شود، می‌تواند خطرناک باشد و سالانه حدود 1.25 میلیون نفر را به کام مرگ بکشاند.
این بیماری اغلب با سایر مشکلات بهداشتی همراه است. طبق گزارش، در منطقه اروپا 15.4 درصد از افراد مبتلا به سل جدید یا عودکننده، همزمان به ویروس HIV نیز مبتلا هستند، که در صورت عدم درمان می‌تواند به ایدز منجر شود.
بیماران باید روزانه به مدت شش ماه داروهای سل را مصرف کنند تا درمان مؤثر واقع شود. قطع زودهنگام درمان می‌تواند باعث مقاوم شدن باکتری‌ها به داروها شود و هم درمان بیماری را سخت‌تر کند و هم موجب گسترش عفونت در جامعه شود.
بررسی‌ها نشان می‌دهد که داروهای اولیه برای 75.5 درصد از بیماران در منطقه اروپا مؤثر بوده اما در بیماران مبتلا به سل مقاوم به چند دارو، این میزان به 59.7 درصد کاهش می‌یابد.در اتحادیه اروپا، ایسلند، لیختن‌اشتاین و نروژ، مقامات بهداشتی اعلام کرده‌اند که مشخص نیست یک‌پنجم کودکان مبتلا به سل درمان خود را کامل کرده‌اند یا نه.
پاملا رندی-واگنر، مدیر ECDC، در بیانیه‌ای در این خصوص می‌گوید: «با افزایش سل مقاوم به دارو، هزینه بی‌توجهی امروز را همه ما فردا خواهیم پرداخت.»
هفته گذشته، سازمان جهانی بهداشت هشدار داد که کاهش کمک‌های بین‌المللی، تلاش‌ها برای ریشه‌کنی سل را در 27 کشور، عمدتاً در آفریقا، جنوب شرقی آسیا و اقیانوس آرام غربی، با مشکل مواجه کرده است. در 9 کشور، مردم برای دسترسی به داروهای سل با مشکل روبه‌رو هستند.
اما کلوگه هشدار داد که برنامه‌های مقابله با سل در اروپا و آسیای مرکزی نیز ممکن است تحت تأثیر این کاهش بودجه قرار بگیرند.
کلوگه گفت که این کاهش بودجه به این معناست که «انتقال سل ممکن است بدون شناسایی ادامه یابد و باعث افزایش موارد مقاوم به درمان شود که کنترل آن‌ها دشوار است.»
بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1284896/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

10 گام مثبت در سال گذشته برای بازار سرمایه چه بود؟

نظامی سازی اقتصاد روسیه؛ آیا پوتین شانسی برای عبور بحران‌های پساجنگ دارد؟

گفتگوی تلفنی ترامپ با نخست‌وزیر انگلیس

تولید با سرمایه‌گذاری شکوفا می‌شود؛ بانک صنعت و معدن در خط مقدم تحقق شعار سال

پایداری در مسیر حق؛ کلید حل تنگناهای اقتصادی و اجتماعی

والتز چرا اخراج نشد؟

رویای امپراتوری سازی پوتین متوقف شد؟

تاکید استاندار فارس بر تحقق شعار سال/ معاون جدید هماهنگی امور اقتصادی استانداری معرفی شد

یک شهید و چهار زخمی در حمله آمریکا به شمال صنعا

آتش‌سوزی در شهرک امامزاده ابراهیم (ع) شفت/ امدادرسانی ادامه دارد

بازار ارز تهران وارد فاز نزولی شد/ ریزش قیمت لیر ترکیه و درهم امارات

با مقصرین حادثه واژگونی اتوبوس برخورد می‌شود

حقوق کارگران 1404 در سایه تورم شدید و جهش قیمت طلا و ارز

گفت‌وگوی ماکرون و نتانیاهو/ درخواست برای پایان جنگ در غزه

پیدا شدن اجساد 14 نیروی امدادی در رفح

خبر جدید بانک مرکزی درباره افزایش سقف وام مسکن

آغاز موج جدید سفرهای نوروزی/ درخواست ستاد سفر از مردم

اعلام اسامی مصدومان حادثه واژگونی اتوبوس در کرمان

عقبگرد قیمت‌ها در بازار ارز/ دینار ارزان شد

چرا سیاست خودرویی لهستان در دهه 80 میلادی شکست خورد؟

دیدار غریب آبادی با سفیر روسیه

قیمت ماشین برقی ایران خودرو اعلام شد

انقلاب اقتصادی عربستان؛ خیز ریاض برای رهبری عصر جدید اقتصاد جهان

بازگشایی آزادراه قزوین- رشت محدوده منجیل - رودبار

چینی‌ها چه خودرویی انتخاب می‌کنند؟ + فیلم

7 مصدوم در انفجار ساختمان مسکونی در شمال تهران

فرمان جاده‌های نوروزی دست «141» است یا راهور؟

«ارزیاب بازاری» مذاکرات؛ وقتی دلار از اخبار مهم‌تر می‌شود

تردد در آزادراه تهران-شمال و جاده چالوس تا اطلاع ثانوی ممنوع شد

سال 1404 باید سال تحول در مدل‌های کسب‌وکار و تاب‌آوری اقتصادی باشد

تحقق اولویت‌ها؛ بر بستر توانمندی‌ها

اهواز، آلوده‌ترین شهر کشور

طلای کشتی آزاد آسیا، به رحمانی رسید

2 کارگر گرفتار در مخزن تولید رنگ در شیراز نجات یافتند

اتحاد هند و آمریکا علیه چین/ پلن‌های اقتصادی پکن در شرق آسیا خنثی می‌شود؟

سفر هیئت دولت، فرصتی تاریخی برای توسعه کرمانشاه

فروش این کالا باید متوقف شود!

بودجه دریاچه ارومیه مستقل شد

گدایانی با درآمد روزانه چند هزار درهمی؛ دولت امارات برخورد با شبکه تکدی‌گری را تشدید می‌کند

دستور ویژه استاندار کرمان برای امدادرسانی به مصدومان حادثه واژگونی اتوبوس

پایان امدادرسانی به مصدومان حادثه واژگونى اتوبوس در کرمان/ 14 نفر جان باختند

مرد هزارچهره

چین؛ بهانه ترامپ و مودی برای مذاکره درباره معامله بزرگ/ اتحاد هند و آمریکا علیه چین؛ پکن شرق آسیا را از دست داد؟

لزوم بهره‌گیری از ابزارهای رسانه‌ای نوین و خلاقانه در تولید محتوا

4 همت از جیب بخش خصوصی؛ فوتبال ایران پیشرفت کرد یا جیب‌ها پر شد؟

دوشنبه عید سعید فطر است

الاکلنگ فروش 2 محصول محبوب ایران خودرو/ سمند جایگزین پژو شد + نمودار

دعای اردوغان برای نابودی اسرائیل

الاکلنگ فروش 2 محصول محبوب؛ پژو سقوط کرد، سورن صعود

شمار جانباختگان اتوبوس کرمان-مشهد به 13 نفر رسید

© - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی