بازار آریا

آخرين مطالب

بازار رسمی ارز در سال 1404 حتما ثبات خواهد داشت اقتصاد ایران

بازار رسمی ارز در سال 1404 حتما ثبات خواهد داشت
  بزرگنمايي:

بازار آریا - معاون سیاستگذاری پولی بانک مرکزی با بیان این که بانک مرکزی در دو سال اخیر بحث با ثبات کردن بازار ارز را در دستور کار قرار داده است گفت: بازار رسمی ارز حتماً بازاری خواهد بود که در سال جاری با یک شرایط با ثباتی در آن مواجه خواهیم بود. - آریا بازار -
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، شیریجیان با بیان اینکه نظام بانکی در دهه‌های اخیر سهم بالایی در تامین مالی بخش‌های خرد و کلان اقتصادی کشور داشته است، گفت: برآورد‌ها نشان می‌دهد بالای 90 درصد بار تامین مالی اقتصاد کلان کشور بر دوش شبکه بانکی بوده است.
این از یک سو، مزیت است و نشان می‌دهد نظام بانکی سهم موثر و تعیین کننده در توسعه شمولیت مالی در کشور داشته و نقش محوری را در تامین مالی کسب و کار‌ها و فعالیت‌های اقتصادی و خانوار‌ها ایفا کرده است.
معاون سیاستگذاری پولی بانک مرکزی ادامه داد: از طرف دیگر باید توجه کنیم اگر بار زیادی بر دوش شبکه بانکی برای تامین مالی اقتصاد ایجاد شود؛ این بار تامین مالی تناسبی با وضعیت منابع بانک‌ها نداشته باشد و این تامین مالی به بهای تشدید ناترازی شبکه بانکی داشته باشد، هرچند ممکن است به لحاظ کمی میزان تسهیلات و سهم بانک‌ها در تامین مالی کشور افزایش پیدا کند، اما عملاً به لحاظ کیفی این امر تنزل پیدا کرده است؛ به دلیل آنکه تأمین مالی که از محل تشدید ناترازی باشد منجر به خلق نقدینگی مخربی در اقتصاد می‌شود که از طرفی شاهد آثار تورمی خواهیم بود که قدرت واقعی و ارزش حقیقی این تسهیلات را کاهش می‌دهد.
وی تصریح کرد: لذا مهم‌ترین وظیفه همه بانک‌های مرکزی در دنیا کنترل تورم است؛ بدین معناکه این نهادها به سمت تامین مالی‌های غیر تورمی حرکت کنند تا شرایط را برای فعالان اقتصادی پیش‌بینی پذیر کند.
معاون سیاستگذاری پولی بانک مرکزی در ادامه درباره رویکردهای تامین مالی غیرتورمی مدنظر بانک مرکزی عنوان کرد: این بانک مجموعه‌ای از اقداماتی را پیاده سازی کرده و اقدامات جدیدی را نیز در دستور کار دارد. در این مسیر رویکرد اصلی آن است که منابع اعتباری کشور به صورت حداکثری به سمت بخش‌های مولد هدایت شود و رویکرد دوم نیز حداقل سازی انحراف این منابع اعتباری از بخش‌های مولد است.
دکتر شیریجیان با بیان اینکه تأمین مالی مورد نیاز بنگاه‌ها یا برای تامین سرمایه در گردش آنها یا طرح‌های توسعه‌ای و ایجادی است، تصریح کرد: برای تأمین سرمایه در گردش روش‌هایی که منجر به تأمین مالی غیرتورمی شود، شامل مواردی است که بتواند زنجیره تولید را تامین کند، براین اساس مجموعه‌ای از ابزار‌های اعتباری که در قالب ابزار‌های تامین مالی زنجیره‌ای تعریف می‌شود؛ اعم از ابزار اوراق گام، فکتورینگ، برات الکترونیک، توسعه ابزار‌های تعهدی که از آن طرف هم حجم نقدینه خواهی شبکه بانکی را کمتر کند و در همان حال منابع مذکور به صورت حداکثری در زنجیره تولید به چرخش در بیاید.
وی خاطرنشان کرد: ظرفیت دیگری که مبتنی بر ماده 21 قانون رفع موانع تولید است، تعریف حساب ویژه سرمایه در گردش است؛ حساب‌های ویژه‌ای که متصل به یکدیگر هستند و مشخصاً برای تامین سرمایه در گردش بنگاه‌ها به کار می‌روند. 
وی افزود: در حوزه سرمایه در گردش اگر بتوانیم ابزار‌ها را توسعه دهیم، موجب می‌شود منابع اعتباری و نقدی کشور به صورت حداکثری در زنجیره‌های تولید به چرخش در بیاید و که می تواند منجر به تامین مالی مولد شود و در عین حال آثار تورمی را به حداقل برساند.
معاون سیاستگذاری پولی بانک مرکزی یادآور شد: تقریباً در طی این سال‌ها تسهیلاتی که توسط شبکه بانکی پرداخت می‌شود که تمام تسهیلات یاد شده، جدید نیست، بدین معناکه بیش از 70 درصد آنها از جنس تسهیلات تمهیدی، تجدیدی و تبدیلی است و تقریباً 30 درصد آنها تسهیلات جدید است. ولی از مجموع تسهیلات پرداختی حدود 76 درصد سهم بنگاه‌ها و 24 درصد سهم خانوار‌هاست و سهم خانوار‌ها در طی سال‌های اخیر حدود 12 یا 13 درصد افزایش پیدا کرده است.
شیریجیان در خصوص تأمین مالی همزمان خانوارها و بنگاه های اقتصادی نیز گفت: یکی دیگر از ابزار‌هایی که تعریف شده است و سال گذشته رونمایی شد و انشاالله امسال به صورت گسترده عملیاتی می‌شود، کارت رفاهی متصل به اوراق گام است که به واسطه آن تامین مالی مصرف کنندگان نهایی انجام می شود و در همان حال، تامین مالی از خانوار‌ها به زنجیره تولید سرایت پیدا می‌کند.
وی افزود: علاوه بر این، ابزار گواهی سپرده خاص برای طرح‌های توسعه‌ای و ایجادی تعریف شده است که منابع، بابت پروژه تامین مالی شود و بابت همان پروژه هم تخصیص پیدا می‌کند. *شرایط باثبات بازار رسمی ارز در سال 1404
معاون سیاستگذاری پولی بانک مرکزی همچنین با بیان اینکه بیش از 90 درصد واردات از جنس ملزومات تولیدی اعم از مواد اولیه، کالا‌های واسطه‌ای و سرمایه‌ای است گفت: یکی از موضوعاتی که بانک مرکزی در دو سال اخیر در دستور کار قرار داده بحث با ثبات کردن بازار ارز است و پیش بینی نرخ ارز برای فعالان اقتصادی است. براین اساس بازار رسمی که نیاز‌های تجاری کشور در آن تأمین می‌شود، حتماً بازاری خواهد بود که در سال جاری در آن با یک شرایط با ثباتی مواجه خواهیم بود.
وی ادامه داد: همچنین تامین مالی ارزی را هم مشخصاً در مرکز مبادله در دستور کار قرار دادیم. از این رو، تمام تامین ارز تجار و بازرگانان و فعالان اقتصادی در این بازار بصورت کاملا شفاف انجام می‌گیرد و مشکلی در این باره وجود ندارد. تامین نیاز‌های ارزی حتماً بگونه‌ای است که شرایط برای فعالان اقتصادی پیش‌بینی‌پذیر باشد.
شیریجیان تصریح کرد: برای تامین مالی ارزی بخش تولید نیز بانک مرکزی از طریق مرکز مبادله ارز و طلا و در قالب صکوک ارزی و مشخصا اوراق مرابحه ارزی که در حال حاضر نیز عملیاتی شده است اقدامات خود را در سال جاری توسعه خواهد داد.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.bazarearya.ir/Fa/News/1284637/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

10 گام مثبت در سال گذشته برای بازار سرمایه چه بود؟

نظامی سازی اقتصاد روسیه؛ آیا پوتین شانسی برای عبور بحران‌های پساجنگ دارد؟

گفتگوی تلفنی ترامپ با نخست‌وزیر انگلیس

تولید با سرمایه‌گذاری شکوفا می‌شود؛ بانک صنعت و معدن در خط مقدم تحقق شعار سال

پایداری در مسیر حق؛ کلید حل تنگناهای اقتصادی و اجتماعی

والتز چرا اخراج نشد؟

رویای امپراتوری سازی پوتین متوقف شد؟

تاکید استاندار فارس بر تحقق شعار سال/ معاون جدید هماهنگی امور اقتصادی استانداری معرفی شد

یک شهید و چهار زخمی در حمله آمریکا به شمال صنعا

آتش‌سوزی در شهرک امامزاده ابراهیم (ع) شفت/ امدادرسانی ادامه دارد

بازار ارز تهران وارد فاز نزولی شد/ ریزش قیمت لیر ترکیه و درهم امارات

با مقصرین حادثه واژگونی اتوبوس برخورد می‌شود

حقوق کارگران 1404 در سایه تورم شدید و جهش قیمت طلا و ارز

گفت‌وگوی ماکرون و نتانیاهو/ درخواست برای پایان جنگ در غزه

پیدا شدن اجساد 14 نیروی امدادی در رفح

خبر جدید بانک مرکزی درباره افزایش سقف وام مسکن

آغاز موج جدید سفرهای نوروزی/ درخواست ستاد سفر از مردم

اعلام اسامی مصدومان حادثه واژگونی اتوبوس در کرمان

عقبگرد قیمت‌ها در بازار ارز/ دینار ارزان شد

چرا سیاست خودرویی لهستان در دهه 80 میلادی شکست خورد؟

دیدار غریب آبادی با سفیر روسیه

قیمت ماشین برقی ایران خودرو اعلام شد

انقلاب اقتصادی عربستان؛ خیز ریاض برای رهبری عصر جدید اقتصاد جهان

بازگشایی آزادراه قزوین- رشت محدوده منجیل - رودبار

چینی‌ها چه خودرویی انتخاب می‌کنند؟ + فیلم

7 مصدوم در انفجار ساختمان مسکونی در شمال تهران

فرمان جاده‌های نوروزی دست «141» است یا راهور؟

«ارزیاب بازاری» مذاکرات؛ وقتی دلار از اخبار مهم‌تر می‌شود

تردد در آزادراه تهران-شمال و جاده چالوس تا اطلاع ثانوی ممنوع شد

سال 1404 باید سال تحول در مدل‌های کسب‌وکار و تاب‌آوری اقتصادی باشد

تحقق اولویت‌ها؛ بر بستر توانمندی‌ها

اهواز، آلوده‌ترین شهر کشور

طلای کشتی آزاد آسیا، به رحمانی رسید

2 کارگر گرفتار در مخزن تولید رنگ در شیراز نجات یافتند

اتحاد هند و آمریکا علیه چین/ پلن‌های اقتصادی پکن در شرق آسیا خنثی می‌شود؟

سفر هیئت دولت، فرصتی تاریخی برای توسعه کرمانشاه

فروش این کالا باید متوقف شود!

بودجه دریاچه ارومیه مستقل شد

گدایانی با درآمد روزانه چند هزار درهمی؛ دولت امارات برخورد با شبکه تکدی‌گری را تشدید می‌کند

دستور ویژه استاندار کرمان برای امدادرسانی به مصدومان حادثه واژگونی اتوبوس

پایان امدادرسانی به مصدومان حادثه واژگونى اتوبوس در کرمان/ 14 نفر جان باختند

مرد هزارچهره

چین؛ بهانه ترامپ و مودی برای مذاکره درباره معامله بزرگ/ اتحاد هند و آمریکا علیه چین؛ پکن شرق آسیا را از دست داد؟

لزوم بهره‌گیری از ابزارهای رسانه‌ای نوین و خلاقانه در تولید محتوا

4 همت از جیب بخش خصوصی؛ فوتبال ایران پیشرفت کرد یا جیب‌ها پر شد؟

دوشنبه عید سعید فطر است

الاکلنگ فروش 2 محصول محبوب ایران خودرو/ سمند جایگزین پژو شد + نمودار

دعای اردوغان برای نابودی اسرائیل

الاکلنگ فروش 2 محصول محبوب؛ پژو سقوط کرد، سورن صعود

شمار جانباختگان اتوبوس کرمان-مشهد به 13 نفر رسید

© 2025 - www.bazarearya.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی
ویکی پدیاجستجو